خبرهای خوشی درباره شکست ائتلاف سعودی در راه است/ پاسخ سید حسن نصرالله به درخواست یمنیها
گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، اختلافنظر میان طرفهای درگیر در جنگ یمن، بهویژه میان عربستان بهعنوان سرکرده ائتلاف عربی و آمریکا بهعنوان محرک عربستان بر سر چگونگی پایان دادن به جنگ یمن اظهر من الشمس است. درحالیکه ریاض به دنبال خروج از باتلاقی است که از نظر اقتصادی، سیاسی و نظامی هزینه زیادی برایش داشته است، واشنگتن میخواهد از این موقعیت در راستای تحقق منافع خود سودجویی کند و هدفش تحت تأثیر قرار دادن محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی است.
در عرصه میدانی، ارتش و کمیتههای مردمی یمن به حومه شهر مأرب و منطقة الوادی رسیدند؛ موضوعی که باعث شده است گروههای سیاسی وابسته به عربستان و امارات مجبور به تغییر مسیر خود شوند و به سمت صنعا حرکت کنند. علاوه بر این، اقدامات نظامی انصارالله باعث شده طرفهای بینالمللی دریابند هر راهحل برای تغییر اوضاع آینده باید از مسیر دولت صنعا و عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله بگذرد.
این در حالی است که ارتش یمن با کمین بر سر راه مزدوران وابسته به ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی در مأرب، دهها نفر از آنها را کشتند و شماری نیز زخمی شدند. این کمین در اطراف منطقه «کری» در مأرب انجام شد. نیروهای دولت مستعفی قصد داشتند از مزدوران حاضر در منطقه حمایت کنند و قبل از انجام عملیات، به آنها گفته نشده بود احتمال دارد این منطقه بهوسیله نیروهای یمنی آزاد شود و همین موضوع باعث شد در کمین نیروهای یمن بیفتند.
عملیات روانی سعودیها برای فرار از باتلاق یمن
از طرفی، ائتلاف سعودی که خود را از هر طرف در محاصره انصارالله یمن میبیند، میکوشد وانمود کند یک میلیون نفر در مأرب ساکن هستند و آنهایی که مقابل انصارالله ایستادهاند، مردم این شهر هستند، درحالیکه به تعبیر مقامهای یمنی چنین موضوعی صحت ندارد و جمعیت مأرب حدود ۱۰۰ هزار نفر است. ارتش و کمیتههای مردمی هر روز بر میزان پیشرفت میدانی خود میافزایند و از وضعیت خود در این نبرد راضی هستند. درواقع نیروهای انصارالله با جان خود به مبارزه ادامه میدهند و پیروزیهایشان را میتوان در برابر جنگندهها و نیروهای تا بن دندان مسلح سعودی معجزه خواند؛ البته نباید از نظر دور داشت که همه موفقیتها در حالی رقم میخورد که انصارالله و یمن تحت محاصره هستند.
بیشتر بخوانید:
پیشروی سریع نیروهای انصارالله به سوی شهر مأرب
حمله هوایی جنگندههای عربستان به مواضع خودی در یمن
سعودیها برای اینکه در روند پیشرویهای ارتش یمن اخلال ایجاد کنند، در تلاش هستند قبایل یمنی را با وعده و فریب، علیه نیروهای انصارالله بشورانند. این را ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در تهران میگوید و میافزاید: توافق با قبایل مأرب زمانبر است و اگر بتوانیم با مذاکره و توافق با قبایل وارد شهر مأرب شویم، مشکلی وجود ندارد؛ اما مشکل آنجاست که این شهر در کنترل عربستان، امارات و آمریکاست. گروههایی مانند داعش، القاعده و اخوان المسلمین نیز در نبرد حضور دارند. این گروهها قبایل مأرب را تحت پوشش خود قرار میدهند، اما انصارالله با ورود به مذاکره و توافق با قبایل میکوشد آنها را از سیطره این گروهها نجات دهد.
ارتش و کمیتههای مردمی در حومه شهر مأرب، جایی که به منطقه نظامی تبدیل شده است، به پیشروی خود ادامه میدهد
وی جنگ مأرب را سختترین نبرد یمن خواند و افزود: در نتیجه توافقی که با قبایل مأرب امضا کردیم، موفق شدیم مناطق حضورشان را آزاد کنیم. همچنانکه این قبایل بهعنوان نمونه ۱۰ هزار جنگجو داشتند و توانستیم بخشی از آنان را از نبرد با انصارالله منصرف کنیم. این نکته مهمی است و بار سنگینی را از روی دوش ارتش و کمیتههای مردمی برداشت. درهرصورت مذاکرات و توافق با قبایل مأرب نقش بسیار مثبتی در پیشروی رزمندگان انصارالله داشت، بهگونهای که این نیروها در دروازه مأرب قرار دارند.
ماجرای درخواست کمک یمن از سید حسن نصرالله
سرلشکر خلبان عبدالله الجفری، سخنگوی سابق نیروی هوایی یمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: شهر مأرب به منطقهای مرده تبدیل شده و از لحاظ نظامی به کنترل نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن درآمده است. در روزهای آینده اخباری خواهید شنید که باعث خوشحالی همه آزادیخواهان جهان و مردم یمن میشود.
وی با قدردانی از نقش جمهوری اسلامی ایران در رفع محاصره یمن، بر آمادگی کشورمان برای ایفای نقش میانجی تأکید کرد و افزود: وقتی از سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان خواسته شد برای یمن نقش میانجی را ایفا کند، او گفت که ایران به پادشاهی عربستان گفته است که هر توافق و راهحل سیاسی باید با حضور یمنیها باشد و این موضوع در جریان مذاکرات عراق مطرح شد. علاوه بر این، ایران بهصراحت اعلام کرد، اگر برای توقف تجاوزات (سعودیها) و رفع محاصره از یمن به کمک یا میانجیگری تهران نیاز باشد، آمادگی این کار را دارد. با همه این کمکها، ارتش و کمیتههای مردمی در حومه شهر مأرب، جایی که به منطقه نظامی تبدیل شده است، به پیشروی خود ادامه میدهد و آنچه امروز رخ میدهد، از مسیری خاص نه در سطح یمن، بلکه در سطح منطقه مدیریت میشود.
شهر مأرب به منطقهای مرده تبدیل شده و از لحاظ نظامی به کنترل نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن درآمده است
عضو شورای یمن درباره طرح ارائهشده بهوسیله عبدالملک الحوثی به عشایر مأرب عنوان کرد: در طرح ابتکاری رهبر حوثی نکات مختلفی وجود دارد که مدنظر مردم قرار میگیرد. مردم مأرب مدتزمانی طولانی در دوره دولت گذشته از امکانات اولیه محروم بودند و یکی از بندهای طرح پیشنهادی استان این است که مردم استان در امور سیاسی و مدیریت شورای محلی مشارکت واقعی داشته باشند و اوضاع شهر و استانشان را سروسامان و سامان بدهند. این ابتکار با برخی تفاهمها، جلسات و میانجیگری شخصیتهای محبوب اجتماعی از مردم خود مأرب قابل اجراست. این شهر از جنگ رنج میبرد و این واقعیت است که اگر به ابتکار انصارالله پاسخ داده نشود، ممکن است آنهایی که تمایلی به صلح یمن ندارند، گزینه نظامی را پیش بکشند. منافع ملی ایجاب میکند برای رهایی از شر اخوان المسلمین (بهویژه حزب اصلاح) و گروههای تروریستی قبایل به توافق دست یابند، پیش از آنکه بخواهند سپر انسانی سعودیها شوند.
امکان انتقال نبرد به باب المندب
به باور ناظران منطقهای، حجم و دایره نبرد مأرب بهگونهای است که انتظار میرود فقط در مأرب یا ساحل غربی منحصر نماند و به همه جبههها گسترش یابد. آزادسازی مأرب تمام توطئههای خارجی را خنثی میکند، زیرا جامعه جهانی بر روی این شهر شرطگذاری کرده است. علاوه بر این، میتواند زمینهساز روزهای خوشی برای مردمان سختکوش سرزمین یمن باشد. پیشروی ارتش در جبهههای مأرب مایه نگرانی غربیهاست و انتظار میرود نبردهای پس از آزادسازی مأرب به سمت غرب یمن یا دیگر جبههها کشیده شود. با توجه به تحرکات سیاسی منطقه، شورای انتقالی مورد حمایت امارات، بر روی استانهای جنوبی شرطبندی کرده است و به همین دلیل عقبنشینی نظامیان بیش از ۳۸ تیپ وابسته به طارق عفاش، برادرزاده دیکتاتور سابق و معدوم یمن در سواحل غربی و نیز مناطق جنوبی ازجمله باب المندب رخ داد.
بیشتر بخوانید:
دستیابی انصار الله به تعادل بازدارندگی هوایی/ پهپادهای جاسوس با سرعتبالا شکار میشوند
ارتش یمن مهمترین پایگاه القاعده را در جنوب مأرب تصرف کرد
این تحول چشمگیر پسازآن انجام شد که هیئتی از سازمان ملل متحد برای نخستین بار پس از هفت سال وارد تعز شد و این نشان میدهد، معاملهای سیاسی در حال شکلگیری است. البته در این تحولات میتوان دستهای پشت پرده و مداخلههای خارجی را حس کرد، بهویژه پسازآنکه آمریکاییها اعلام کردند میخواهند جنگ و فروش سلاح به عربستان را متوقف کنند.
به گزارش آنا، ائتلاف سعودی از تمام توان خود برای حفظ نیروهایش استفاده میکند. آنچه در عرصه میدانی رخداده باعث شده است معادلات تغییر کند و ریاض ناچار شود تصمیمات سخت و اقدامات سختگیرانه ای اتخاذ کند. یمن تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد قرار دارد و با وجود محاصره، ارتش یمن از سلاح استفاده میکند، بنابراین بعید نیست این تحولات بخشی از بازی سعودیها باشد که بخواهند به مداخله بیشتر طرفهای بینالمللی رنگ قانونی ببخشند. این اقدامات در حالی انجام میشود که ائتلاف سعودی-آمریکایی پس از شکست فاجعهبار برای هفتمین سال محاصره یمن نتوانستند در عرصه میدانی چیزی به دست آورند.
انتهای پیام/۴۰۳۳/پ
انتهای پیام/