دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1400 - 11:22
دهقان در وبیناری حقوقی تشریح کرد؛

جزئیاتی از اطلاعات حقوقی کاربردی برای زوجین/ مهریه در حد توان متعارف قرار داده شود

ضرورت اهتمام در پیشگیری از بروز اختلافاترئیس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان گفت: توصیه می‌شود مهریه در حد توان متعارف قرار داده شود؛ زیرا مرد باید دِینی را بپذیرد که از عهده پرداخت آن برآید نه اینکه تا پایان عمر نتواند آن را ادا کند.
کد خبر : 627148
رمضان دهقان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دامغان، رمضان دهقان در وبینار اطلاعات حقوقی کاربردی برای زوجین که به همت مرکز تحقیقات حقوق زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار شد با اشاره به ضرورت اهتمام در پیشگیری از بروز اختلافات بیان کرد: در همه موضوعات حقوقی از جمله روابط زوجین پیشگیری جایگاه ویژه‌ای دارد.


وی افزود: باید تلاش کرد میان اشخاص اختلاف به‌وجود نیاید و در صورت بروز اختلاف این کدورت عمیق و به طرح دعوا و ایجاد فاصله میان زن و شوهر منتهی نشود در این راستا انجام مشاوره روانشناسی قبل از ازدواج و نیز حل و فصل مسائل پس از بروز مشکل از طریق تفاهم و مشاوره حقوقی راهکار مؤثری است، به عبارتی نباید هر اختلافی فوراً در مراجع قضایی طرح شود.




بیشتر بخوانید:


مهریه سنگین باعث بروز مشکل در زندگی مشترک می‌شود




رئیس دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تأکید کرد: تعهدات زوجین به‌ویژه تعهدات مهم باید مستند و مکتوب شود؛ البته در این راستا باید شئونات خانواده و زوجین رعایت، از امضای سفید خودداری و هر نوشته‌ای پس از خواندن و اطلاع کافی امضا شود، چنانچه سند یا چکی بابت دِینی صادر می‌شود در متن سند تجاری یا قرارداد ذکر شود که بابت چه امری است اگر شوهر بابت نفقه پولی به زن می‌پردازد به کارت شخصی زوجه واریز شود نه به کارت شخص دیگر، واریز به کارت طلبکار اثبات ادای دین در صورت بروز اختلاف را آسان می‌کند.


وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به آمار جرائم افزود: بیشترین آمار جرائم در کشور عموماً شامل ضرب و جرح، توهین و فحاشی، سرقت، مواد مخدر، تصادف رانندگی است که برخی از این جرائم ممکن است در حوزه خانواده شیوع داشته باشد، در شأن جامعه اسلامی بویژه زن وشوهر نیست که مواردی مثل کتک‌کاری و توهین و مواد مخدر وجود داشته باشد و به نظام سلامت خانواده آسیب وارد کند.


دهقان در پاسخ به پرسش یکی از شرکت‌کنندگان، اگر بخواهیم مالی را به دیگری انتقال دهیم و دچار محدودیت اختیار وصیت تا ثلث ترکه نشویم، بیان کرد: از راهکاری مناسب در این مورد استفاده از صلح مشروط است به این نحو که انتقال دهنده مال خود را در زمان حیات به دیگری صلح می‌کند، سند انتقال نیز تنظیم می‌شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان ادامه داد: اما این فرایند دو شرط دارد، شرط نخست: انتقال دهنده (مصالح) شرط می‌کند تا زمانی که زنده است حق فسخ صلح را داشته باشد، این شرط این فایده را دارد که اگر به هر دلیل لازم دید صلح را فسخ کند، بتواند آن را برهم بزند، شرط دوم: حفظ منافع مورد صلح تا زمان حیات انتقال دهنده یعنی منافع مورد صلح تا زمان حیات متعلق به او باشد. فایده این شرط این است که حق استفاده برای واگذارکننده باقی می‌ماند، صلح مشروط اعتبار حقوقی دارد و می‌تواند به شکل رسمی در دفتر خانه اسناد رسمی نیز واقع شود با انعقاد عقد صلح، مال صلح شده جزء ارث و ترکه محسوب نمی‌شود و به منزله آن است که در زمان حیات واگذار شده است.


دهقان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه میزان مهریه چقدر مناسب است، بیان کرد: مهریه سقف ندارد؛ اما ضمانت اجرا و حمایت قانونی برای وصول آن تا ۱۱۰ سکه بیشتر نیست، چنانچه مهریه بیش از ۱۱۰ سکه یا معادل آن باشد و شوهر آن را نپردازد نسبت به مازاد بر ۱۱۰ سکه یا بهای آن زوجه نمی‌تواند اعمال ماده سه قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی (حبس) را درخواست کند و فقط می‌تواند اگر مالی از شوهر وجود داشت معرفی و برای وصول طلب خود اقدام کند.


وی بیان کرد: چنانچه شوهر نتواند مهریه را یکجا بپردازد، می‌تواند تقاضای اعسار(تقسیط) کند، تقسیط در صورت ناتوانی شوهر بدون رضایت او صورت می‌گیرد. توصیه می‌شود مهریه کمتر و در حد توان متعارف قرار داده شود؛ زیرا مرد باید دینی را بپذیرد که از عهده پرداخت آن برمی‌آید، نه اینکه تا پایان عمر نتواند آن را ادا کند، در صورت فوت زوجه مهریه نیز مانند سایر اموال او به ورثه زن منتقل می‌شود و آنان حق مطالبه از شوهر را دارند در صورت فوت شوهر نیز مهریه از ترکه او قابل مطالبه است.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب