«طرح ملی میزبانی» در راستای ایدهها و نیازهای وزارت علوم است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علی خیرالدین در بازدید از پژوهشگاه صنعت نفت و دیدار با رئیس این پژوهشگاه گفت: راهاندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها در دستور کار وزارت علوم است و با ایجاد آن، شناسایی نیازهای جامعه در هر بخش باید در اولویت کاری قرار گیرد و این سامانه میتواند با ثبت و برطرف کردن این نیازها از سوی مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و صنعت گام مؤثری را در پیشبرد اهداف جامعه بردارد.
وی افزود: میتوان طرح ملی میزبانی را که در پژوهشگاه صنعت انجام میشود در راستای این سامانه دانست که دانشجویان تحصیلات تکمیلی با انجام پایاننامه و یا رسالههای خود مشکلات و نیازهای صنعت را برطرف میسازند از سوی دیگر این طرح که توسط پژوهشگاه صنعت نفت اجرایی شده است میتواند با کارآفرینی و اشتغالزایی الگویی برای دیگر مراکز پژوهشی و سازمانها شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این بازدید با تأکید بر گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: چنانچه پایاننامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری دانشجویان در قالب موضوعات صنعتی و نیاز محور باشد، طبیعتاً حضور مجموعهای نظیر پژوهشگاه صنعت نفت میتواند بستر مناسبی را برای پیشبرد اهداف دانشجویان فراهم سازد.
خیرالدین عنوان کرد: متأسفانه در سالهای اخیر تعداد واحدهای علاقهمند برای ورود به حوزه فعالیت پارکهای علم و فناوری و یا مراکز رشد کاهش یافته است و این امر نشان از آن دارد که ما در خلق فناوری و نوآوری به خوبی عمل نکردهایم. یکی از راههای خلق فناوری را توسعه مراکز کارآفرینی است و تعامل میان دانشگاهها با پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری باید گسترش یابد از این رو در جلسهای که با مدیران پژوهشگاه برگزار کردیم بر این موضوع مهم تاکید شد و مقرر شد تفاهمنامهای میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و پژوهشگاه صنعت نفت با هدف توسعه همکاریهای مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری میان طرفین منعقد شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به توانمندسازی دانشجویان در طول تحصیل اظهار کرد: متأسفانه دانشجویان در زمان تحصیل آماده بازار کار نمیشوند و صرفاً مطالبی را به صورت تئوری فرا میگیرند که نمیتوانند از آنها بهصورت عملیاتی استفاده کنند، بنابراین ایجاد مراکز نوآوری در پژوهشگاه و یا راهاندازی طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی میتواند به رشد و ارتقا دانشجویان بسیار مثمرثمر واقع شود.
گفتنی است، جعفر توفیقی، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، در این نشست مشترک به جایگاه پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: این مجموعه یک پژوهشگاه وابسته به وزارت نفت است که میتوان آن را در جوار صنعت دانست. بر همین اساس در برنامهریزیهای اولیه به دنبال آن بودیم که جایگاه پژوهشگاه صنعت نفت را در زنجیره ایده تا بازار مشخص نمائیم و نشان دهیم که این مجموعه در میان TRL های ۹گانه در چه بخشی جانمایی میشود.
وی در همین راستا تصریح کرد: به منظور جانمایی پژوهشگاه در زنجیره علم تا بازار مطالعات گستردهای در خصوص فعالیتهای پژوهشگاههای مشابه در سطح دنیا در این مجموعه انجام شد و در نهایت مشخص شد که پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان یک سازمان پژوهش و فناوری در TRL های ۴ تا ۷ جانمایی میشود.
توفیقی تغییر در مدل کسبوکار پژوهشگاه را از نتایج جانمایی پژوهشگاه در TRL های موجود دانست و افزود: علیرغم آنکه پژوهشگاهی وابسته به صنعت نفت هستیم ولی باید در بازار فناوری نیز رقابت کنیم، از اینرو در مدل کسب و کار جدید، یک شبکه همکاری با دانشگاهها و مراکز پژوهشی برای TRL های ۱ تا ۴ را ایجاد کردیم و همچنین شبکه همکاری دیگری را با شرکتهای بخش خصوصی و توسعهدهندگان تکنولوژی برای TRL های ۸ و ۹ فراهم ساختهایم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به طرح ملی میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی از سوی پژوهشگاه نیز اشاره کرد و گفت: درهای پژوهشگاه را به روی ظرفیتهای علمی دانشگاهها باز کردهایم تا دانشجویان و دانشگاهیان بتوانند در TRL های ۱ تا ۴ در این مجموعه به فعالیتهای خود ادامه دهند و در این راستا دانشجویان میتوانند از امکانات آزمایشگاهی و پتانسیل موجود در پژوهشگاه استفاده کنند.
وی افزود: در راستای طرح میزبانی از دانشجویان، صدها موضوع پژوهشی مورد نیاز صنعت در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و آنها با استفاده از ظرفیتهای موجود در پژوهشگاه میتوانند این موضوعات را پیگیری کنند و به نتایج مثبتی دست یابند.
بر اساس این گزارش، طرح میزبانی پژوهشگاه صنعت نفت از دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری دانشگاههای کشور که به پیشنهاد و حمایت وزیر نفت ارائه شد، همسو با اجرای سیاست همکاری بین مراکز دانشگاهی و صنعت نفت کشور و با هدف باز کردن درهای پژوهشگاه به روی محققان و جامعه علمی کشور در مرحله اجرا قرار گرفت. اجرای این طرح امکان بهره گیری از ظرفیتهای سخت افزاری، دانشی، کارگاهی، آزمایشگاهی پژوهشگاه صنعت نفت به منظور خدمترسانی به بدنه علمی کشور از طریق پایان نامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی فراهم میشود.
لازم به ذکر است، خیرالدین در این بازدید که همزمان با روز دانشجو صورت گرفت؛ با حضور در میان جمعی از دانشجویانِ طرح ملی میزبانی، ضمن تبریک این روز به دانشجویان، در جریان فعالیتهای آنان قرار گرفت.
انتهای پیام/
انتهای پیام/