دولت گذشته تعهداتی بیش از چارچوب آژانس اتمی را پذیرفته بود/ زیادهخواهی طرفهای غربی پایانی ندارد
حسین نوشآبادی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، در خصوص زیادهخواهی طرفهای غربی در مذاکرات وین و رفتارهای دوگانه نهادهای بینالمللی اظهار کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا زمانی که تحت فشار قدرتهای جهانی است، نمیتواند به مسئولیت حقیقی خود رسیدگی کند و موضعگیریهای این نهاد بینالمللی در مقابل برنامه صلحآمیز هستهای، برگرفته از نظرات طرفهای غربی است.
وی ادامه داد: شورای امنیت سازمان ملل نیز از این امر مستثنا نبوده است و مواضع آن منطبق با اصول بینالمللی نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در بند ١ ماده ٢ منشور سازمان ملل متحد آمده است که این «سازمان بر مبنای اصل تساوی حاکمیت کلیه اعضاء آن قرار دارد» اما این امر مهم، مورد احترام قدرتهای جهانی قرار نمیگیرد.
بیشتر بخوانید:
هدف مذاکرات وین بازپسگیری حق ملت ایران است/ غربگراها به جیرهخوار بودن عادت دارند
نوشآبادی با بیان اینکه متأسفانه دولت گذشته تعهداتی بیش از چارچوب آژانس اتمی را پذیرفته بود، افزود: غرب انتظار اقدامات فرا نظارتی از ایران دارد و زیادهخواهی طرفهای مقابل پایانی ندارد.
این نماینده مجلس افزود: ایران به دلیل عهدشکنی طرفهای مقابل، تعهدات برجامی خود را کاهش داده است و در صورت پایبندی غربیها به برجام، کشورمان تعهدات خود را اجرا میکند.
وی تصریح کرد: فعالیت صلحآمیز هستهای ایران کاملاً شفاف است و نهادهای بینالمللی بارها به صلحآمیز بودن برنامه هستهای کشورمان اذعان کردند. غربیها باید بدانند که مذاکره یکطرفه نیست و حقوق ملت ایران را بایستی به رسمیت بشناسند.
به گزارش آنا، دور هفتم مذاکرات تهران با گروه ۱+ ۴ جمعه ۱۲ آذرماه پس از ۵ روز به پایان رسید و مذاکرهکنندگان غربی برای مشورت به کشورشان برگشتند.
امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران با اشاره به برخی مباحث مطروحه در مذاکرات اخیر گفته است: بهرغم عهدشکنی آمریکا و بیعملی سه کشور اروپایی، ما با حُسننیت در مذاکرات وین حضور داریم. تیم ما در هر مرحله، دارای برنامه و ابتکارات روشن، ملموس و عملی است.
رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان تأکید کرد که غرب هم باید ابتکار عمل واقعی خود را در خاتمه دادن به تحریمها ارائه و به تکرار شعارهای قبلی و ناقض حقوق و منافع ملت ایران پایان دهد. ما معتقدیم دستیابی به توافق خوب در دسترس است، اما لازمه آن تغییر رویکرد برخی طرفها از ادبیات تهدید به ادبیات همکاری، احترام متقابل و نتیجهمحور است.
انتهای پیام/۴۱۶۳
انتهای پیام/