منظومه شمسی مانند کروسان حلالیشکل است
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، منظومه شمسی در حبابی قرار دارد. باد و تشعشعات خورشیدی به سمت خارج از حباب جریان دارند که باعث ریزش آنها به فضای بین ستارهای میشود. این اتفاق مرزی ایجاد میکند که در این مرز اجرام موجود در منظومه شمسی از تشعشعات کیهانی محافظت میشود که به آن هلیوسفر یا هورسپهر میگویند.
هلیوسفر پهنهای است حباب مانند که بادهای خورشیدی را دربرگرفته است. این پهنه حباب مانند تمام منظومه شمسی و میدان مغناطیسی خورشیدی را شامل میشود. درک نحوه عملکرد هلیوسفر بخش مهمی از درک منظومه شمسی است. این موضوع که انسان و تمام اشکال حیات چگونه میتواننند روی زمین زندگی کنند به درک این موضوع برمیگردد.
جیمز دریک، اختر فیزیکدان از دانشگاه مریلند میگوید: «حبابی که خورشید تولید میکند انسانها را احاطه کرده است. این حباب از ما در برابر پرتوهای کیهانی کهکشانی محافظت میکند. نحوه ورود پرتوها به هلیوسفر در شکل این حباب ها تأثیر میگذارد. درباره شکل حبابها تئوریهای زیادی وجود دارد. نحوه ورود پرتوهای کیهانی کهکشانی تحت تأثیر سختار هلیوسفر است.»
محققان بر این باورند: «از آنجایی که انسانها در داخل هلیوسفر هستند و مرز آن قابل مشاهده نیست، تشخیص شکل این حباب واقعا سخت است اما غیر ممکن نیست.» دو کاوشگر «وویجر» و «نیو هورایزنز» به مناطق دوردست منظومه شمسی سفر کردهاند. وویجر نام دو کاوشگر فضایی است که برای مطالعه سیارههای منظومه خورشیدی به فضا پرتاب شد. همچنین نیو هورایزنز نوعی فضاپیمای روباتیک ناسا است. این کاوشگرها و فضاپیماها از مرزهای هلیوسفر رد شدند و در حال حاضر در فضای بینستارهای هستند.
محققان با استفاده از اطلاعات کاوشگرها و فضاپیماها به این نتیجه رسیدند که شکل هلیوسفر کمی مانند کروسان حلالی شکل است که این موضوع برای آنها بسیار جالب است. همچنین محققان متوجه این امر شدند که ذرات هیدروژن از فضای بین ستارهای به سمت منظومه شمسی جاری میشود که در مجسمهسازی شکل هلیوسفر نقش مهمی دارد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/