ساخت تبلت برای نابینایان با کمک فناوری نیوماتیک + ویدئو
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از GizMag، تصور کنید که تبلت شما هر بار تنها قادر به نمایش یک خط از یک صفحه متن است. این امر میتواند بسیار خستهکننده باشد اما در واقع این محدودیتی است که کاربران نابینا دائما در هنگام کار با دستگاههای نمایشی خط بریل با آن روبهرو میشوند؛ هرچند به لطف توسعه تکنولوژی جدید در دانشگاه میشیگان تبلتهای بریل قابل تجدید تمام صفحه بهزودی در دسترس قرار خواهند گرفت.
دستگاههایی که در بازار موجود هستند، صفحه نمایشهای بریل قابل تجدید دارند. هر دات (نقطه) منحصرا یک مشخصه را میسازد که توسط پینهای کوچکی نمایش داده میشود و هر کدام از این پینها را یک موتور الکتریکی به سمت بالا میبرد تا خط بریل را روی صفحه تشکیل دهد.
هر کدام از این موتورها احتیاج به فضا دارند و از آنجا که دستگاه نمیتواند بسیار بزرگ باشد تنها امکان استفاده از تعداد کمی موتور الکتریکی وجود دارد؛ از این رو، فرمت اکثر این دستگاه به صورت تکخطی است.
علاوه بر این، چنین دستگاههایی به خاطر اینکه بسیار پیچیده هستند و از ترکیب قطعات بسیاری ساخته میشوند، معمولا چند هزار دلار هزینه برمیدارند. در مقابل امید میرود که با بهکارگیری تکنولوژی دانشگاه میشیگان قیمت تبلتهای بریل کمتر از هزار دلار شود.
تیم سیستم پنوماتیک به سرپرستی پروفسور سیل اومادرین به جای موتور و پین از هوا یا مایع پمپشده استفاده میکنند. هر دات به صورت یک حباب لمسی است که زیر سطح صفحه نمایش لاستیکی شکل میگیرید. برای هر صفحه جدید، ترکیب متفاوتی از این حبابها نقش میبندد تا چند خط متفاوت از متن را به نمایش بگذارد.
پنوماتیک یا نیوماتیک (Pneumatics) نوعی فناوری است که به مطالعه و بهکارگیری گازهای فشرده برای ایجاد نیروی مکانیکی میپردازد. از فناوری گازهای فشرده بهطور گستردهای در صنعت استفاده میشود و کارخانهها از هوای فشرده برای کنترل دستگاههای ابزار دقیق استفاده میکنند.
نمایش گرافیکهای ساده مانند جدول و نمودار در تبلتهای نوین از مزیتهای دیگری است که استفاده از سیستم جدید به ارمغان آورده است. با وجود اینکه در نمونههای اولیه حبابها از طریق لوله تامین میشوند، در محصول نهایی از کانالهای میکروسیالی استفاده خواهد شد.
این کانالهای میکروسیالی که مشابه تکنولوژی استفاده شده در آیپد مینیکیس است، باعث برجستگی لمسی موقت روی تمام حروف موجود کیبورد روی صفحه نمایش میشود. سیستم مشابهای نیز در حال گسترش در دانشگاه کارولینای شمالی است.
مترجم: هانا حیدری
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/