دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1400 - 18:07
در واحد اسلامشهر برگزار شد؛

جلسه بررسی برنامه علمی «حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده»

جلسه بررسی برنامه علمی «حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با حضور علی‌اکبری مشاور رئیس دانشگاه در امور پژوهشی و مجری طرح پایش آزاد برگزار شد.
کد خبر : 625081
4444



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جلسه بررسی برنامه علمی «حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر با حضور محمد علی‌اکبری مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور پژوهشی و مجری طرح پایش آزاد، حامد زارع رئیس واحد اسلامشهر، دکتر فرهنگ متین رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دکتر بهرنگ مستقل مدیر سامانه پژوهشیار و روسای شورای دانشی و ادارات پژوهشی واحد اسلامشهر برگزار شد.


علی‌اکبری در ابتدای این جلسه با اشاره به تاکید دانشگاه آزاد اسلامی بر اثرگذار بودن پژوهش‌های دانشگاه، گفت: دانشگاه آزاد در راهی که تحت عنوان طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای (پایش) آغاز کرده، بسیار مصمم است و با همه همت و ظرفیت خود تلاش می‌کنیم تا بتوانیم این تحول را در دانشگاه آزاد اسلامی و کشور رقم بزنیم. به همین دلیل در چنین جلساتی با روسای برنامه‌های علمی و شوراهای حوزه دانشی حضور می‌یابیم تا نقد عملکرد برنامه‌های علمی را بشنویم و روندها را بهبود کنیم.


وی با بیان اینکه طرح پایش و برنامه‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال سامان‌دهی و هدفمند کردن پژوهش‌هاست، اظهار داشت: سامانه پژوهشیار بدون هیچ الگو و مدل قبلی در دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شد و اکنون یکی از افتخارات این دانشگاه به حساب می‌آید. طبیعتاً سامانه پژوهشیار نقایصی داشت که به مرور برطرف شد. همکارانی که در صف واحدهای دانشگاهی قرار دارند، بیشتر در جریان چالش‌ها و مشکلات هستند و ما به محض دریافت موارد مربوط به سامانه و بخشنامه‌ها از سوی‌واحدها، نسبت به اصلاح آن اقدام می‌کنیم‌.


علی‌اکبری ادامه داد: شبکه انسانی دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت مهم و ارزشمندی است و این شبکه باید در جریان برنامه‌های علمی دانشگاه قرار گیرد. با توجه به اطلاعات یکپارچه که در سامانه وجود دارد، مجریان برنامه علمی و حوزه‌های دانشی به راحتی می‌توانند برنامه علمی را با دانشجویان به اشتراک بگذارند.


مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور پژوهشی و محری طرح پایش با بیان اینکه بیش از ۷۷ هزار پایان‌نامه کارشناسی ارشد و ۱۸ هزار رساله دکتری از ابتدای سال ۱۴۰۰ در پژوهشیار بارگذاری شده است، خاطرنشان کرد: اگر تنها ۱۰ درصد از این تعداد پایان‌نامه و رساله را هدفمند کنیم، می‌توانیم اتفاقات بزرگی در کشور رقم بزنیم.


علی‌اکبری با ابراز رضایت از عملکرد پژوهشی واحد اسلامشهر، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در حوزه پژوهشی و در ثبت بموقع پروپوزال ‌ها در سامانه پژوهشیار خوب عمل کرده و برنامه علمی مهمی در حوزه حاشیه‌نشینی و بافت فرسوده نوشته است، اما این برنامه علمی به خوبی به دانشجویان واحد اسلامشهر معرفی نشده است، به‌طوری که تنها ۳۳ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۹ دانشجوی دکتری این واحد، زمینه پژوهشی خود را از این برنامه علمی انتخاب کرده‌اند.


وی با تاکید بر اینکه برنامه ‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی، یکی از برنامه‌های تحولی دانشگاه است، خاطرنشان کرد: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به شدت از طرح پایش و برنامه‌های علمی حمایت می‌کند و تاکنون حمایت مادی و معنوی بسیار خوبی از برنامه علمی شده است، بنابراین انتظار این است که واحد اسلامشهر به عنوان واحدی که برنامه علمی مهم حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده را پیگیری می‌کند، دستاوردهای پژوهشی قابل قبولی در این حوزه که یکی از چالش‌های مهم این شهرستان و بسیاری از استان‌هاست، داشته باشد.


علی‌اکبری با بیان اینکه پروپوزال‌های دانشجویان در سامانه پژوهشیار به صورت الکترونیکی ثبت می‌شود، اظهار داشت: هدف از اجرای طرح پایش آزاد این است که تحقیقات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در قالب پایان‌نامه‌ و رساله‌ پس از نهایی شدن، به صورت الکترونیکی ثبت و بایگانی شده و با دعوت از نهادها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و اشخاص در قالب همایش و سمینار ضمن معرفی پژوهش‌های صورت گرفته، در اختیار بازار هدف قرار گیرد تا علاوه بر کاربردی شدن آنها، بتواند برای دانشجویان و دانشگاه درآمدزایی داشته باشد.


حامد زارع رئیس واحد اسلامشهر نیز در این جلسه گزارشی از واحد اسلامشهر ارائه کرد و گفت: این واحد دانشگاهی دارای بیش از ۱۹ هزار دانشجو، ۲۶۰ عضو هیات علمی، ۳۶۰ کارمند و بیش از ۶۰۰ استاد حق‌التدریس در ۷ دانشکده است. نقطه قوت واحد اسلامشهر در حوزه فنی و مهندسی است و رشته‌های مدیریت، حسابداری و دیگر رشته‌های پرمتقاضی واحد نیز تقویت شده است.


وی ادامه داد: شهرستان اسلامشهر از نظر تعداد جمعیت در رتبه نخست استان تهران قرار دارد و مسائل حاشیه‌نشینی و اسکان غیررسمی یکی از چالش‌های اصلی این شهرستان است. با توجه به اهمیت این موضوع، حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده به عنوان برنامه علمی واحد اسلامشهر در نظر گرفته شده است.


ناصر عبادتی مجری برنامه علمی حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده واحد اسلامشهر نیز در تشریح این برنامه علمی، اظهار داشت: آسیب‌های حاشیه‌شناسی و اسکان غیررسمی، گسترش اسکان غیررسمی و حاشیه‌نشینی و بافت‌های فرسوده و ناکارآمد از جمله موضوعات مرتبط با این برنامه علمی است‌. طراحی مدل مفهومی و فرایندها، مطالعات تطبیقی، مبانی نظری تحقیق، روش‌شناسی پژوهش‌های حاشیه‌نشینی، اسناد بالادستی به عنوان مطالعات پشتیبان در تدوین برنامه علمی حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده مورد بررسی قرار گرفته است.


وی افزود: تاکنون ۹۲۳ زمینه پژوهشی در حوزه حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده در سامانه پژوهشیار بارگذاری شده است. علاوه بر آن ۲۱۲ زمینه پژوهشی جدید نیز احصا شده و به زودی در سامانه بارگذاری خواهد شد. ۶۵۰ استاد از ۱۵۰ واحد دانشگاهی به عنوان استاد راهنما و مشاوره همکاری دارند. ۳۶۳ پروپوزال، پایان‌نامه و رساله در حوزه حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده در سامانه پژوهشیار به ثبت رسیده است. تاکنون ۲۹۲ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و ۷۱ دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی پروپزال‌های خود را از برنامه علمی حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده انتخاب کرده‌اند.


برگزاری نشست‌های تخصصی با سازمان نوسازی شهر تهران و دادستانی شهرستان اسلامشهر و انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری، همکاری دبیرخانه برنامه علمی با دبیرخانه کنسرسیوم آسیب‌های اجتماعی در واحد اسلامشهر با مشارکت ۹ مرکز تحقیقاتی در واحدهای دانشگاهی، برگزاری جلسه مشترک با کمیته امداد امام خمینی(ره) استان تهران، سازمان بهزیستی کشور، فرمانداری اسلامشهر و عضویت در کمیته سامان شهرستان، برگزاری چهار عنوان سخنرانی و نشست تخصصی و یک عنوان کرسی آزاداندیشی، از جمله اقدامات انجام شده در اجرای برنامه علمی حاشیه‌نشینی، اسکان غیررسمی و بافت فرسوده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب