دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1400 - 10:51

جزئیات نشست مسئولان اتحادیه تعاونی های کارگران ساختمانی و فصلی با معاون وزیر کار

مسئولان اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور با معاون روابط کار وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی دیدار و گفتگو کردند.
کد خبر : 624664
رپرتاژ



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی اتحادیه تعاونی های کارگران ساختمانی و فصلی کشور ، دکتر علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزارت کار با بیان این که با برگزاری این جلسه بحث تعاونی برایم شاف تر شد، اظهار داشت: کار همه تشکلات صنفی دارای ارزش است.


وی با تاکید بر این که باید از انحصار در تشکل های کارگری و کارفرمایی جلوگیری کنیم، خاطر نشان کرد: انحصار هدف عالی تشکلات صنفی را از ریل اصلی خود خارج می کند.


رعیتی فرد: شاهد دیکتاتوری در برخی تشکل های صنفی هستیم


رعیتی فرد افزود: باید چارچوبی را ترسیم کنیم تا کارها به صورت قانونی انجام شود چرا که در غیر این صورت درگیر حاشیه ها خواهیم بود.


از ظرفیت برخی تشکل ها سوء استفاده می شود


او تاکید کرد: متاسفانه در برخی تشکلات شاهد دیکتاتوری هستیم به گونه ای که از ظرفیت برخی تشکل ها سوء استفاده می شود واین باعث درجا زدن می شود.


معاون وزیر کار گفت: بیشترین تشکل ها را در صنعت ساختمان شاهد هستیم چرا که چند صد شغل به این صنعت وابسته است.


وی با اشاره به این که مهارت نداشتن کارگران ساختمانی از معضلات این قشر است، گفت: در حوزه ایمنی کارگران ساختمانی نیز باید کار اساسی و جدی صورت گیرد.


معاون روابط کار وزیر کار تاکید کرد: نباید به موضعات نگاه بخشی داشته باشیم و بایستی هم افزایی را در دستور کار قرار دهیم.


در این جلسه همچنین جمشید دیوسالار مدیر عامل اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور با تبریک انتصاب دکتر رعیتی فرد به عنوان معاون روابط کار وزیر کار گفت: حدود 70 درصد تعاونی های کارگران ساختمانی و فصلی کشور را انجمن های صنفی کارگری تشکیل داده اند .


وی با اشاره به دیدگاه خوب وزیر کار به تعاونی ها گفت: از وزیر محترم کار و معاون روابط کار وی خواهشمندیم که از تعاونی های کارگران ساختمانی در راستای خدمت بیشتر و بهتر به کارگران حمایت کنند.


دیوسالار تصریح کرد: متاسفانه22 شاخه از مشاغل غیر رسمی در کشور ما از جمله کارگران ساختمانی متولی مشخص و جامعی ندارند .


برای اولین بار در کشور پروانه گواهی فعالیت برای کارگران ساختمانی صادر می کنیم.


او گفت: برای اولین بار در کشور پروانه گواهی فعالیت برای کارگران ساختمانی را در اتحادیه کارگران ساختمانی صادر می کنیم.


اسعد صالحی رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: معتثقدم انجمن صنفی و تعاونی دو بال پرواز و کمک به کارگران ساختمانی هستند.


آماده ایم در طرح مسکن ملی کمک حال دولت مردمی باشیم


وی با تاکید بر ارتقای سطح مهارت کارگران ساختمانی در اتحادیه گفت: آماده ایم در طرح مسکن ملی کمک حال دولت مردمی باشیم.


صالحی خواستار حمایت سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار برای بیمه تکمیلی مطلوب برای کارگران ساختمانی شد و گفت: اگر سازمان فنی و حرفه ای و تامین اجتماعی در کنار ما باشد می توانیم تحول خوبی در موضوع کارگران ساختمانی را در دولت مردمی شاهد باشیم.


وی از دیدگاه مثبت وزیر کار از تعاونی ها به عنوان برگ برنده وزارت کار ذکر کرد و گفت: امیدواریم اقدامات عملی برای پیاده سازی این دیدگاه انجام شود.


مجید شایقی قائم مقام مدیر عامل و عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور نیز با اشاره به ماده 18 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کارگفت: این قانون تشکل های صنفی را متولی پیگیری امور بیمه ای کارگران می داند.


انجمن صنفی و تعاونی هر دو تشکل صنفی هستند


او با بیان این که کارگران باید حق انتخاب نوع تشکل صنفی خود را داشته باشند، خاطر نشان کرد: طبق قانون انجمن صنفی و تعاونی هر دو تشکل صنفی هستند.


شایقی افزود: از معاون روابط کار درخواست داریم که با معاون تعاون وزیر کار در خصوص اتحادیه کارگران ساختمانی تشریک مساعی و باعث ارتقای خدمات اتحادیه به کارگران ساختمانی شوند.


او گفت: ضمن تاکید بر فعالیت هر دو تشکل انجمن و اتحادیه معتقدم تعاونی می تواند منافع بیشتری را برای کارگران ساختمانی داشته باشد چرا که تعاونی ها پیگیری کننده و اجرا کننده امور صنفی هستند اما انجمن ها فقط پیگیری کننده هستند.


شایقی گفت: 80 درصد ماده 18 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار توسط تعاونی ها قابلیت اجرایی دارد.


مهدی ترابی دیگر عضو هیات مدیره اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشورنیز گفت: بحث حققو دستمزد از مشکلات کارگران ساختمانی کشور است .


اتحادیه آمادگی دارد مرجعی برای پیمان های دسته جمعی مزد کارگان ساختمانی باشد


وی با تاکید بر نظام مند کردن حقوق و دستمزد کارگران ساختمانی گفت: این کار باعث دفاع خوب در مراجع مربوطه می شود بنابراین اتحادیه آمادگی دارد مرجعی برای پیمان های دسته جمعی و کشوری در این زمینه باشد و سالانه نرخ دستمزد در امور مختلف ساختمانی را تعیین کند .


ترابی تاکید کرد: از وزارت کار درخواست داریم اتحادیه های زیر مجموعه وزارت صمت را از دخالت در امور کارگران ساختمانی منع کند و این را طی نامه ای به وزارت صمت اعلام نماید.


بیمه مسئولیت کارگران ساختمانی ضروری است


ابوذر نجفی نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور هم گفت: بیمه مسئولیت کارگران ساختمانی موضوعی ضروری است که به نظر می رسد باید توسط وزارت کار پیگیری شود.


70 درصد کارگران ساختمانی فاقد خانه هستند


رحمان تیموری عضو هیات مدیره اتحادیه کارگران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: از دولت درخواست داریم زمین رایگان در اختیار کارگران ساختمانی قرار دهد چرا که 70 درصد از این قشر خود فاقد خانه هستند.
توفیق اختک بازرس اتحادیه تعاونی های تامین نیاز استادکاران وکارگران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: حمایت وزارت کار از تعاون یها می تواند فصلی نوین از خدمات به کارگران ساختمانی را باعث شود.


بانک تعاون وام کم بهره در اختیار تعاونی های کارگران ساختمانی بگذارد


سهراب بخشی زاده ناو بازرس اتحادیه تعاونی های کارگران ساختمانی و فصلی کشور نیز گفت: درخواست داریم بانک توسعه تعاون از اتحادیه کارگران ساختمانی حمایت کند و وام کم بهره در اختیار اعضا تعاونی ها قرار دهد.
غلامرضا عباسی از پیشکسوتان و فعالان جامعه کارگری نیز در این نشست گفت: انجمن و تعاونی مکمل همم هستند و هدف خدمت به کارگران است.


برخی ابزار سیاسیون شده اند


وی گفت: متاسفانه برخی ابزار سیاسیون شده اند این در حالی است که اختلاف سلیقه با ابزار سیاسیون بودن متفاوت است.


عباسی اظهار امیدواری کرد با مساعدت وزارت ، تعاون، کار و رفاه در بحث آموزش مهارتی کارگران ساختمانی به صورت جدی کار شود.


انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب