دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چالش‌های دولت رئیسی در صنعت فضایی کشور

دستیابی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری مستلزم گذشتن موانع موجود در مسیر صنعت فضایی است.
کد خبر : 624122
فضا



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، برگزاری نخستین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم موجب شد صنعت فضایی و اهمیت آن مورد توجه دستگاه‌های مختلف و عموم مردم قرار گیرد. اکنون صنعت فضایی تنها منحصر به تحقیقات علمی و پرتاب ماهواره به فضا نیست بلکه کاربردهای متنوعی در زندگی عموم مردم دارد و می‌توان از آن برای حل بسیاری از مشکلات جامعه استفاده کرد.


اگرچه دستگاه‌های متولی امر در حوزه فضایی در دولت سیزدهم پس از صدور حکم رئیس جمهور برای پیگیری فوری اهداف صنعت فضایی عزم راسخ خود را نشان داده‌اند ولی رسیدن به نقطه مطلوب در این صنعت مستلزم پشت سر گذاشتن چالش‌های بسیاری است. به گفته عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مهم‌ترین چالش‌های صنعت فضایی در چند سال گذشته عدم اعتماد مسئولان به فعالان این صنعت و کمبود منابع مالی برای توسعه پروژه‌های فضایی بود و اکنون با حمایت رئیس جمهور می‌کوشیم این مشکلات را برطرف و مسیر دستیابی به مدار ژئو را تسهیل کنیم.




بیشتر بخوانید:


اعتماد مسئولان و تخصیص اعتبار؛ نیازهای اصلی صنعت فضایی/ ناکامی صنعت فضایی بخشی از مسیر موفقیت است




دستاوردهای ارزشمند صنعت فضایی کشورمان حاکی از آن است که دانشمندان گمنام این حوزه حتی در شرایط که به دلیل تحریم‌های ظالمانه آمریکا امکان ورود کوچک‌ترین قطعات نیز به کشور وجود ندارد به‌طور شبانه‌روزی در تلاش هستند و می‌کوشند با حداقل امکانات و تنها با اتکا به توان داخلی ماهواره‌ها، موشک‌ها و ماهواره‌برهای کاملاً ایرانی را طراحی کنند. قطعاً ارتقای سطح کیفی و کمی صنعت فضایی در کشور منجر به توسعه اقتصاد دیجیتال شده و شرایط کار و زندگی را برای بسیاری از مردم تسهیل می‌کند.


بدون شک یکی از مهم‌ترین ملزومات توسعه صنعت فضایی تخصیص بودجه لازم است و طبق صحبت‌های مطرح شده در نخستین جلسه شورای عالی فضایی قرار است سرمایه مورد نیاز برای دستیابی به اهداف این صنعت از طریق بودجه دولتی، همکاری با بخش خصوصی و گسترش بازار فضایی در کشور تأمین گردد. بر اساس اعلام مرتضی براری معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فضایی ایران درباره بودجه صنعت فضایی در سال جاری «در بودجه ۱۴۰۰ هزینه‌های اجرایی صنعت فضایی کشور در مقایسه با سال ۱۳۹۹ افزایش چندانی نداشته اما به منظور فراهم شدن امکان مشارکت عمومی-خصوصی در این صنعت اعتبارات مناسبی پیش‌بینی شده است. بخش عمده‌ای از بودجه فضایی کشور از محل منابع متفرقه با ارزشی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال در بودجه سال ۱۴۰۰ قرار داده شده است.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب