دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1400 - 12:00
آینده هوشمند(۱)/ آنا گزارش می‌دهد؛

تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیا برای ایجاد امنیت غذایی/ سامانه‌های هوشمند ایرانی به کمک کشاورزی می‌آیند

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با هدف ایجاد امنیت غذایی، فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را تلفیق کرده و از آن برای بهبود مدیریت در کشاورزی، باغداری و دام‌پروری استفاده می‌کند.
کد خبر : 624098
کشاورزی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا از جمله فناوری‌های نوینی هستند که در هر حوزه و صنعتی نفوذ کرده‌اند. این فناوری‌های نوین روند کارها را بهبود می‌بخشند و سرعت عمل را افزایش می‌دهند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با هدف افزایش بازدهی و کاهش هزینه‌ها در صنایعی مانند کشاورزی، باغداری، دامپروری و پرورش آبزیان استفاده می‌شود. حال به همت یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان عضو سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی، سیستم‌های هوشمندی برای مدیریت مزارع، دام‌ها و باغ‌ها توسعه داده است که بسیاری از کشاورزان و دامپروران ایرانی از این سیستم‌ها استفاده می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


تضمین امنیت غذایی دهه‌های آینده با آب‌ها/ دریا و شناخت پتانسیل آن در ایران متولی ندارد




به گفته حمید بهنگار، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان «سامانه‌های تولیدی ما ترکیبی از سخت‌افزارهای مبتنی بر اینترنت اشیا و نرم‌افزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی است. در توسعه و ساخت این سامانه‌های هوشمند صنایع خاصی مانند حمل و نقل، کشاورزی و انرژی در نظر گرفته شده‌اند، هدف از ساخت این سامانه‌ها ارائه راهکارهای نوین به این صنایع است. در ابتدا نیازها و مشکلات صنایع را شناسایی کردیم و سپس با توسعه سامانه‌ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این مشکلات را رفع می‌کنیم. چهار محصول شاخص ما سامانه هوشمند دامداری، هواشناسی، باغداری و پروش آبزیان است. در این سامانه‌ها از ۳۵ نوع حسگر متنوع مانند حسگر هواشناسی، حرکت‌شناسی، رطوبت‌سنج و رفتارشناسی استفاده شده که تمام آنها را خود تولید کرده‌ایم.»


تحول در دامپروری با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا


سامانه هوشمند دامداری این شرکت دانش‌بنیان مبتنی بر اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کار می‌کند. در ساخت این سامانه از ادوات و تجهیزات ساخت داخل استفاده شده که شاخص‌های حیاتی دام را استخراج می‌کند، سپس سیستم هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل این اطلاعات، توصیه‌هایی کاربردی را به دام‌پرور ارائه می‌دهد. از مزیت‌های این سامانه ایران‌ساخت می‌توان به کاهش قابل‌توجه هزینه‌های تولید، افزایش تولید، افزایش سطح مدیریت دام، مدیریت بهتر مصرف نهاده‌ها در دامداری اشاره کرد. به طور معمول توسعه صنایع غذایی و کشاورزی در تضاد با محیط‌زیست هستند و خساراتی را به آن وارد می‌کنند. هدف کلی این شرکت ایرانی افزایش تولید و کاهش خسارت به محیط‌زیست به طور همزمان است.


بهنگار می‌گوید «سامانه‌های هوشمند به دامپروران کمک می‌کنند تا ظرفیت و توان تولید را افزایش دهند و در عین حال آسیبی به محیط‌زیست وارد نکنند. هدف از توسعه این سامانه امنیت غذایی، کاهش ریسک‌ سرمایه‌گذاری برای دامدار و حفظ محیط‌زیست و کاهش خسارت به آن است. عملکرد تمام سامانه‌های تولیدی ما مشابه سامانه هوشمند دامداری است. سیستم پرورش آبزیان پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب، رفتار ماهی‌ها و شاخص‌های هوا را رصد می‌کند و این اطلاعات را در اختیار هوش مصنوعی سامانه قرار می‌دهد. سپس سیستم توصیه‌هایی را برای مدیریت بهتر پرورش آبزیان ارائه می‌دهد. استفاده از این سامانه تراکم تولید را افزایش و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. از سوی دیگر شیوع بیماری‌ها در میان آبزیان را کاهش می‌دهد و خسارت کمتری نیز به محیط‌زیست وارد می‌کند.»


مدیریت و باغ و مزرعه با سیستم‌های هوشمند ایرانی


سامانه هوشمند باغداری اطلاعات را از محیط جمع‌آوری کرده و توصیه‌هایی برای مبارزه با آفات، آبیاری، مدیریت مزرعه و کارگرها ارائه می‌کند. از آنجایی که محصولات با استفاده از این سیستم هوشمند سم کمتری دریافت می‌کنند، از نظر کیفی بهتر هستند. همچنین این سیستم هوشمند به افزایش چشمگیر میزان تولید کمک می‌کند. سامانه هوشمند هواشناسی یکی دیگر از محصولات این شرکت دانش‌بنیان است است که در پهنه‌های کشاورزی کاربرد دارد. این سامانه یکپارچه‌سازی می‌تواند اطلاعات یک منطقه را بررسی کند و پایش لحظه‌ای و آنلاین وضعیت کنونی را انجام دهد. با استفاده از این اطلاعات کشاورز می‌تواند وضعیت آینده را پیش‌بینی کند تا تدابیری برای رویدادهای آتی بیندیشد. بدین ترتیب کشاورز پیش‌آگاهی از مخاطرات و مبارزه با بلایای طبیعی را در دستور کار خود قرار می‌دهد و می‌تواند خسارت ناشی از این حوادث در مزرعه را به حداقل برساند.




بیشتر بخوانید:


تضمین امنیت غذایی با صنعتی شدن کشاورزی/ کشاورزی نوین در ایران بیشتر جنبه فانتزی دارد




همانطور که گفته شد سامانه هوشمند هواشناسی یکپارچه است، بنابراین وقتی کشاورز به طور همزمان روی چند مزرعه کار می‌کند، می‌تواند چند سیستم را به یکدیگر متصل کند و به صورت یکپارچه آنها را مدیریت کند. به گفته مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان «توسعه هر کدام از سامانه‌های هوشمند در سه فاز انجام می‌شود، فاز اول مطالعات تطبیقی است که سه و نیم سال طول می‌کشد. فاز دوم پایلوت است که حدود دو سال طول می‌کشد. فاز سوم نیز تجاری است که ۶ ماه زمان می‌برد. در طراحی، توسعه و ساخت سامانه‌های هوشمند از مهندسی معکوس استفاده شده است. درواقع از هر فناوری در دنیا که در این حوزه تولید شده در روند ساخت این سامانه‌ها استفاده شده چراکه بر این باوریم که نباید چرخ را از ابتدا ساخت. البته مهندسی معکوس تنها رویکرد ما در توسعه سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای سامانه هوشمند نبوده، ابتکار، تغییر در تولید و نوآوری بخش مهمی از این سیستم‌های هوشمند است.»


مزایای محصول ایرانی به نمونه خارجی


محصولات ایرانی در مقایسه با همتایان خارجی خود مزایای بسیاری دارند. در درجه اول سامانه‌های هوشمند ایرانی با قیمت مناسب‌تری نسبت به نمونه‌های خارجی به دست مصرف‌کننده می‌رسند. از آنجایی که این سامانه‌ها ایرانی بوده با اقلیم کشور منطبق هستند و بنابراین با وضعیت کشاورزی داخلی سازگار به شمار می‌روند. یکی از مزایای بسیار مهم این محصول دسترسی به خدمات پس از فروش است و عدم تاثیر تحریم‌ها بر ارائه خدمات این سیستم‌هاست. همچنین کشاورزان، دامپروران و باغداران می‌توانند در توسعه این سامانه‌های هوشمند نقش داشته باشند و پیشنهادهای خود را به شرکت ارائه دهند تا تغییرات مورد نیاز اعمال شود. خدمات پس از فروش سامانه‌های هوشمند این شرکت دانش‌بنیان به صورت ۲۴ ساعته در اقصی نقاط کشور ارائه می‌شوند، این در حالی است که نمونه‌های خارجی چنین ویژگی ندارند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب