سیزدهمین یادواره شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی همدان چگونه گذشت؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از همدان، تاریخ ایران اسلامی همواره شاهد ظهور و بروز والاترین ارزشهای انسانی، دینی و اخلاقی بوده است که بالاترین مدارج آن ایثار و ازخودگذشتگی و نقطه اوج آن شهادت است. با وقوع انقلاب اسلامی فرهنگ ایثار و شهادت در شکل حداکثری آن رخ داد و ایرانیان مسلمان در جبهههای حق علیه باطل، دفاع از امنیت، دفاع از حرم، دفاع از سلامت و دفاع از جان و مال و ناموس این سرزمین رشادتهای کمنظیر ثبت کردند چنانکه در تاریخ جهان مثل و مانند آن را کمتر شاهد بودهایم.
بیشتر بخوانید:
شهدا چراغ راه هدایت جامعه هستند
یادواره شهدای گمنام واحد همدان در منزل سیزدهم
۱۳سالگی میهمانی لالهها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
در کنار این فرهنگ والا، پاسداشت و یادآوری آن جانبازیها نیز حائز اهمیت است و یکی از مظاهر آن یادواره شهداست، شهدای گمنام دیری است که در اماکن مهم و صاحب تأثیر اجتماعی، علمی و فرهنگی این مرز و بوم میهمان و میزبان هستند و دانشگاه آزاد همدان نیز از سال ۱۳۸۷ میزبان پنج تن از کبوتران گلگون کفن گمنام و خوشنام است، از همان سال و به حکم یادآوری و پاسداری از فرهنگ اصیل ایثار و شهادت، یادواره شهدای گمنام واحد همدان بهطور منظم همهساله میزبان عاشقان شهداست و این یادواره در سطح شهر و استان همدان دارای اعتبار است.
حتی وقوع بیماری جهانگستر کرونا نیز مانع برگزاری این رویداد مهم نشده و مردم ولایتمدار شهر دارالمؤمنین همدان با رعایت پروتکلهای بهداشتی سیزدهمین دوره این یادواره را برگزار کردند.
هماهنگیهای ابتدایی با حضور مسئولان دانشگاه آزاد همدان در تمام حوزهها از ریاست و معاونت فرهنگی گرفته تا اداری و مالی، آموزش، پژوهش، ستاد شاهد، بسیج، تشکلها و کانونهای دانشجویی با محور بسیج دانشجویی مقدمات این رویداد عظیم را فراهم آوردند.
با شروع مراسم، صفوف به هم پیوسته عاشقان شهدا نمود خاصی به سالن ۳ هزار نفری امام علی(ع) دانشگاه آزاد اسلامی همدان بخشید، سرود ملی با مارش نظامی به اجرا درآمد و رئیس دانشگاه آزاد همدان با خیرمقدم به حاضران از اهمیت فرهنگ شهادت و میزبانی شهدا سخن به میان آورد.
مرتضی قائمی بیان کرد: عزت و اقتدار ملی ما در تمام حوزهها اعم از اقتدار نظامی، علمی، سیاسی، فرهنگی و ... مدیون شهدا، خانواده معظم شهدا و ایثارگران است و قدرت امروز ایران اسلامی مرهون آرامشی است که شهدا تقدیم این ملت کردند.
این استاد دانشگاه با اشاره به آیه کریمه «ان الله اشتری من المومنین اموالهم و انفسهم» تأکید کرد: اهل دنیا تجارت دنیوی را پیشه کردهاند و اهل دنیا معامله میکنند؛ اما در همین حال شهدا با خداوند معامله میکنند و مال و جان خود را نثار پرودگار هستیبخش میکنند و رضوان الهی را کسب میکنند و چه خوش معاملهای انجام میدهند.
در ادامه رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه اسلامی در جایگاه حاضر شد و با ادبیاتی بلیغ از شهید و شهادت سخن به میان آورد.
احمد صالحیآرا شهدا را نماد و نمود مکتب معرفی کرد و گفت: شهدا به قله افتخارآمیز الهی رسیدهاند و چراغ راه آیندگان هستند، از این رو مسیر حرکت انسانی را روشن کرده و به آدمیان میآموزند که از کدام مسیر حرکت کنند، هرچند که مسیر سخت و ناهموار است.
وی از رویشهای جدید انقلاب اسلامی سخن به میان آورد و عنوان کرد: انسانها با یاد شهدا مسیر را مییابند و برای رهسپاری در مسیر صحیح انگیزه پیدا میکنند و نمود بارز آن شهدای مدافع حرم هستند که با بصیرت لازم به معرفتی دست یافتند که جان خویش را در راه حراست از حریم اهل بیت (علیهمالسلام) اهدا کردند.
پس از سخنان صالحیآرا مداح اهل بیت، مهدی ترکاشوند فیض حاضران را افزون کرد و اکنون نوبت سردار محمود چهارباغیان است تا با یاد و ذکر خاطره شهدا این فیض را اکمل کند.
محمود چهارباغیان به ذکر رشادتهای سرداران رشید اسلام، حاجقاسم سلیمانی و حاجحسین همدانی پرداخت و توضیح داد: در شهر دمشق دشمن شرور قصد داشت به بخشهای مهم شهر دسترسی پیدا کند و فرودگاه را محاصره کرده بود، سردار همدانی با خونسردی و مدیریت ویژه خاص خود فرودگاه را از محاصره خارج کرد.
وی ادامه داد: سردار شهید حاجقاسم سلیمانی مقر اصلی فرماندهی خود را حرم حضرت رقیه(س) قرار داده بود و فرمانده میدانی ایشان نیز حاج حسین همدانی بود.
چهارباغیان تأکید کرد: در حالی که بسیاری از کشورهای اروپایی به کمک داعش آمده بودند تا دمشق را تصرف کنند، حاجقاسم سلیمانی با طراحی یک عملیات فوقالعاده موفقیتآمیز در جنوب دمشق، موجب آزادسازی بخشهای شهر و انسجام ارتش سوریه شد و به موازات آن شهر حلب و مناطق گسترده شیعهنشین نیز با نبوغ بینظیر سرداران اسلامی و فرماندهان مجرب هشت سال دفاع مقدس از بند محاصره آزاد شدند.
در ادامه این مراسم روحانی استاد حوزه از خوف تحقیقی سخن گفت و تفاوت خوف تحقیقی و تقلیدی را برشمرد.
آیتالله مهدی احدی متذکر شد: مولا علی(ع) در میدان نبرد شیر بیشه مردان بود و خصم را از پیش رو برمیداشت و در عین حال در میدان پرستش الهی با خشیت تام و تمام در پیشگاه پروردگار هستی اظهار عجز و ناتوانی میکرد.
وی از حبس نفس بهعنوان عامل مجاهده سخن گفت و تأکید کرد: حبس نفس موجب احیای نفس میشود و عروج روح انسانی به عوالم الوهی موجب میشود.
این استاد حوزه به ذکر خاطرات حضرات آیات حسنزاده آملی و بهجت پرداخت و تشریح کرد: این بزرگان همواره تأکید داشتند که عالم محضر پروردگار سبحان است و در مقابل آن عظمت بیانتها، ما آدمیان هیچ هستیم، شهدا نیز اینگونه هستند و رضوان الهی را طلب میکنند و دنیا را به اهلش واگذار میکنند.
تجلیل از خانواده شهید مهندس حسین شکرائیان از دیگر برنامههای این مراسم معنوی بود، مادر شهید شکرائیان نیز وصیتنامه شهید را قرائت کرد که مورد تمجید خیل کثیر حاضران قرار گرفت.
به گزارش آنا، سیزدهمین یادواره پنج شهید گلگونکفن آرمیده در صحن دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با حضور پرشور خیل کثیر عاشقان فرهنگ ناب ایثار و شهادت، بسیجیان ولایتمدار و دانشگاهیان و حوزویان شهر همدان و به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در سالن ۳ هزار نفری امام علی (ع) برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/