رایجترین رمزهای عبور کاربران در سال ۲۰۲۱ چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اگر شما جزو آن دسته از کاربران هستید که برای حسابهای کاربری خود در فضای وب از گذرواژههایی مانند «۱۲۳۴۵۶»، «password» و «qwerty» استفاده میکنید باید بدانید اینها تنها بخشی از دهها رمز عبور رایج و آسیبپذیر در اینترنت هستند. به تازگی چند مؤسسه تحقیقاتی در کشورهای مختلف با همکاری یکدیگر ۲۰۰ نمونه از متداولترین رمزهای عبور کاربران در سال ۲۰۲۱ را منتشر کردند.
کارشناسان برای شناسایی رایجترین گذرواژهها به معیارهایی نظیر میزان محوبیت در کشور مورد نظر و تعداد انتخاب یک رمز عبور از سوی کاربران خانم و آقا توجه کردند. بررسی محققان حاکی از آن است که پیوستهای فرهنگی در تعیین رمز عبور در هر جامعهای اهمیت بالایی دارند. به عنوان مثال در انگلیس به دلیل علاقه زیاد مردم به فوتبال گذرواژه «liverpool» با ۲۲۴ هزار و ۱۶۰ مورد انتخاب محبوبترین رمز عبور بین کاربران بوده و در شیلی نیز به علت جمعیت زیاد طرفداران تیم فوتبال کولو-کولو کلمه «colocolo» بیش از ۱۵ هزار و ۷۴۸ بار توسط کاربران این کشور انتخاب شده است. یعنی هکری با دانستن این واژه میتواند به حساب کاربری بیش از ۱۵ هزار نفر در شیلی نفوذ کند.
بیشتر بخوانید:
هکر حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی را بهراحتی پیدا کنید
در برخی کشورها مردم به مسائل مذهبی در تعیین گذرواژه خود توجه بالایی میکنند برای مثال در کشور نیجریه واژه «christ» به معنای مسیح ۷ هزار و ۱۶۷ بار از سوی کاربران انتخاب شده است. جنسیت نیز تأثیر بهسزایی در انتخاب رمز عبور دارد بهطوریه که طبق بررسیهای انجام شده خانمها نسبت به آقایان تمایل بیشتری به تعیین واژههایی مانند «sunshine»(طلوع خورشید) و «iloveyou»(دوستت دارم» به عنوان گذرواژه دارند. همچنین مردان بیشتر از زنان از کلمات ورزشی در حسابهای کاربری خود استفاده میکنند. البته این تفاوت جنسیت در نحوه انتخاب گذرواژه در حوزه هنر و موسیقی وضعیت دیگری دارد یعنی کاربران خانم برای تعیین رمز عبور خود بیشتر از اسم هنرمندان مرد و آقایان بیشتر از نام هنرمندان زن استفاده میکنند.
کارشناسان امنیت شبکه معقتدند تعیین رمز عبور دقیق و غیرقابل تشخیص از سوی هکرها نقش بسیار بالایی در ارتقای امنیت حسابهای کاربری دارد و میتواند محافظ بسیار خوبی برای حریم خصوصی کاربران باشد. از همین رو به تمامی کاربران فضای مجازی توصیه میشود در بازههای زمانی کوتاه مدت گذرواژه خود را بهرورسانی کرده و از ترکیب حروف و اعداد برای تعیین رمز عبور بهره ببرند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/