لزوم مشارکت دانشگاه و نهادهای اجرایی در پژوهشهای کاربردی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از لاهیجان، نشست پیشدرآمدی بر نقش سادات کیایی در تحولات تاریخی گیلان با همکاری مرکز تحقیقات مطالعات بافتهای تاریخی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان در سالن پژوهشکده چای گیلان برگزار شد.(بیشتر بخوانید)
در حاشیه این نشست از کتاب «منشات تاریخی خان احمد گیلانی» با تصحیح عباس پناهی رونمایی شد و همچنین از چهره کهنسال این شجره سیدمحمدتقی کیاموسوی بهواسطه خدمات تاریخی، اجتماعی و فرهنگی ایشان تجلیل شد.
مهسا دلشاد رئیس مرکز تحقیقات مطالعات بافتهای تاریخی دانشگاه آزاد لاهیجان در این مراسم بر اهمیت شناخت و معرفی الگوهای فرهنگی-تاریخی گیلان از طریق برگزاری نشستهای علمی-پژوهشی تأکید کرد و در این بین فعالیتهای مشارکتی میان دانشگاه بهعنوان بستر پژوهشی و سازمانها و نهادهای اجرایی برای کاربردیکردن پژوهشها را امری ضروری دانست.
به گزارش آنا، براساس مستندات تاریخی دو سلسله تاریخی، سیاسی و مذهبی آلبویه در قرن چهارم و پنجم هجری قمری و سادات آلکیا در قرن هشتم تا دهم هجری قمری با زادبومی در نواحی شرقی گیلان از ارکان اصلی قوامبخشی تشیع علوی در مناطق شمالی بودهاند.
پس از گذشت بیش از چهار قرن از پایان دوران حضور سادات کیایی بر مسند قدرت، بازخوانی و بازشناسی جایگاه تاریخی، سیاسی و مذهبی این خاندان، تصویر واضحی از مناسبات و وضعیت تاریخی استان گیلان در قرون گذشته را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد. در این راستا نشست علمی- پژوهشی نقش سادات کیایی در تحولات تاریخی گیلان در شهرستان لاهیجان پیشدرآمدی است برای برگزاری همایشی با این موضوع که سال آتی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/