دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1400 - 13:07
دانشمندان بررسی کردند؛

تنظیم ریتم و ضربان قلب، تنها با نوعی سلول خاص

محققان سلول‌های جدیدی در قلب گورخرماهی کشف و اثر آن بر عملکرد قلب را بررسی کرده‌اند.
کد خبر : 623123
قلب



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیو اطلس، دانشمندان نوعی سلول جدید در قلب کشف کرده‌ که این سلول «نکسوس گلیا» نامیده شده است. به‌نظر می‌رسد این سلول به تنظیم کردن ریتم و ضربان قلب کمک می‌کند. به گفته تیم دانشمندان، ممکن است درک جدیدی از نقایص قلبی و بیماری‌ها با پیدایش این سلول ایجاد شود.


سلول‌های گلیا در مغز و سیستم عصبی یافت می‌شوند محلی که سلول‌ها در آن‌جا پشتیبانی و ساختار نورون‌ها را فراهم می‌کنند. آن‌ها همچنین در برخی از اندام‌های اصلی پیدا می‌شوند جایی که سیستم عصبی محیطی سلول‌ها در آن‌جا پیشرفت می‌کند اما تاکنون هیچ نوع از سلول‌های گلیا در قلب پیدا نشده بنابراین محققان از دانشگاه نوتردام برای مطالعات جدید دست به‌کار شدند.


محققان هنگام بررسی قلب گورخرماهی سلول‌های مشابه با آستروسیت‌ها را پیدا کرده‌اند، آستروسیت‌ها یک نوع سلول گلیال موجود در مغز است. تحقیقات حاکی از وجود این سلول‌های جدید در قلب موش و انسان است. سلول‌های جدید که محققان آن را نکسوس گلیا نام‌گذاری کردند در مجرای خروجی قلب قرار دارند و بخشی از ساختاری هستند که خون در مسیر خروج از قلب از آن‌جا عبور می‌کند.


محققان در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که سلول‌های نکسوس گلیا نقش کلیدی در تنظیم‌کردن ریتم و ضربان قلب بازی می‌کند. زمانی‌که تیم محققان این نوع سلول را از قلب حیوان‌ها حذف کردند، ضربان قلب آن‌ها افزایش یافت. تیم تحقیقاتی برخی از حیوانات را طوری مهندسی کردند که فاقد ژن هدایت کننده رشد سلول‌های گلیا باشد. در مشاهدات نیز مشخص شد که نبود این سلول ضربان قلب حیوانات را نامنظم می‌کند.


تیم محققان می‌گوید که کشف این سلول پیامدهای خاصی برای انواع نقص‌ها و بیماری‌هایی دارد که بر قلب تأثیر می‌گذارد، برخی از این شرایط با نامنظم شدن یا افزایش ضربان قلب همراه است. به‌طرز جالبی بسیاری از نقص‌های قلبی مادرزادی در مجرای خروجی قلب قرار گرفته جایی که سلول‌های نکسوس گلیا در آن‌جا یافت می‌شود. به گفته محققان، تحقیقات در مراحل اولیه قرار دارد بنابراین صبحت در این خصوص زود است اما این یافته‌ها می‌تواند راه‌های جدید را برای محققان آینده باز کند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب