دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

از تعیین زمان پایان کرونا برای بازگشایی دانشگاه‌ها تا افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی

امکان صدور کارت دانشجویی چاپی برای ورودی‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شدمسئولان آموزش عالی عنوان می‌کنند اگر بهمن‌ماه پایان کرونا باشد از نیمسال دوم، دانشگاه‌ها کاملاً حضوری خواهد بود.
کد خبر : 620574
آزمون EPT



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ در هفته سپری‌شده اخبار متنوعی در حوزه دانشگاه از سوی رسانه‌ها مخابره شده که برخی از مهم‌ترین آن‌ها مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.


بر اساس اخباری که در این هفته منتشرشده به نظر می‌رسد که به پایان کرونا نزدیک می‌شویم و قرار است از ترم آینده دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری فعالیت داشته باشند. به گفته محمدرضا آهنچیان سخنگوی ستاد ازسرگیری آموزش حضوری دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی در خصوص برنامه و چشم‌انداز وزارت علوم برای بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها از ترم آینده؛ «اگر همان‌طور که برخی مسئولان وزارت بهداشت عنوان کردند در ۲۲ بهمن سال جاری پایان رسمی کرونا در کشور اعلام شود، قطعاً در نیمسال بعد، آموزش دانشجویان در همه دوره‌های تحصیلی به‌صورت صد درصد حضوری انجام خواهد شد. همان‌طور که وزارت علوم از همان ابتدای شیوع کرونا به‌صورت منطقی اعلام کرد تصمیمات خود را ذیل تصمیمات ستاد ملی کرونا خواهیم گرفت و فقط در آن چارچوب، مقررات داخلی خود را تنظیم می‌کنیم؛ در این رابطه هم اگر پایان کرونا در بهمن‌ماه سال جاری جشن گرفته شود نیمسال دوم سال تحصیلی دانشگاه‌ها کاملاً حضوری خواهد بود.»


از تعیین زمان پایان کرونا برای بازگشایی دانشگاه‌ها تا افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی


اصرار دیوان عدالت اداری برای ابطال سهمیه فرزندان هیئت‌علمی دانشگاه‌ها


آن‌گونه که از اخبار این هفته مشخص می‌شود این است که دیوان عدالت اداری همچنان معتقد است که مصوبه «سهمیه انتقال فرزندان هیئت‌علمی و مجوز تغییر رشته آن‌ها» ابطال‌شده این در حالی است که این مصوبه متعلق به شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به عقیده مسئولان این شورا باید اجرایی شود.


دیوان عدالت اداری عنوان می‌کند: وضع قاعده برای فرزندان هیئت‌علمی به معنای تبعیض قائل شدن بین آن‌ها و سایر افراد جامعه است، قانون اساسی از تبعیض ناروا نام‌برده است و دولت موظف شده با نهایت تلاش این تبعیض‌ها را از میان ببرد.


دیوان عدالت اداری عنوان می‌کند: وضع قاعده برای فرزندان هیئت‌علمی به معنای تبعیض قائل شدن بین آن‌ها و سایر افراد جامعه است، قانون اساسی از تبعیض ناروا نام‌برده است و دولت موظف شده با نهایت تلاش این تبعیض‌ها را از میان ببرد.


بر این اساس ابطال این مصوبه مراحل خود را طی خواهد کرد و لازم است که وزرای مربوطه در این زمینه پاسخگو باشند.




بیشتر بخوانید:





اولویت پرداخت وام‌های دانشجویی اعلام شد


مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تقویم زمان‌بندی اعطای وام‌های دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به همراه جدول زمان‌بندی و مبالغ وام‌های دانشجویی را به روسای دانشگاه‌ها ابلاغ کرد.


سامانه دانشجویی (پورتال صندوق) برای ثبت تقاضای دانشجویان از ۴ آبان ۱۴۰۰ تا یک دی ۱۴۰۰ فعال خواهد بود و ضرورت دارد تمامی دانشجویان متقاضی واجد شرایط نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه مذکور بر اساس جدول زمان‌بندی اقدام کنند.


بر این مبنا دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۹ و ماقبل در تمامی مقاطع تحصیلی که از خدمات وام‌های دانشجویی صندوق بهره‌مند بوده و سند تعهد ارائه نموده‌اند، با توجه به عدم تحویل اصل مدرک تحصیلی آنان تا زمان تسویه، نیاز به ارائه سند تعهدنامه دانشجویی جدید موجود در آیین‌نامه پرداخت و بازپرداخت وام‌ها در مقطع تحصیلی فعلی ندارند.


دانشجویان ورودی جدید سال تحصیلی ۱۴۰۰ و دانشجویان ورودی سال‌های گذشته که برای اولین بار تقاضای وام دارند و تاکنون سند تعهد ارائه ننموده‌اند، صرفاً با ارائه سند تعهد جدید امکان دریافت وام دارند.


در زمان ثبت اطلاعات سند تعهد در پرونده دانشجویان ضروری است مشخصات ضامن یا ضامنین از طریق وب سرویس سازمان ثبت احوال (توسط کاربران محترم دانشگاه‌ها) استعلام و پس از تأیید مراتب، تصاویر اسناد تعهد به‌صورت خوانا بارگذاری شود.

توزیع اعتبار در نیمسال جاری برای وام‌های تحصیلی و شهریه همانند سنوات گذشته به‌صورت غیرمتمرکز بوده و به هر دانشگاه به‌صورت مجزا تخصیص داده شده و اعتبار سایر وام‌ها به‌صورت متمرکز در سامانه پیش‌بینی شده است.


دانشجویان ورودی جدید سال تحصیلی ۱۴۰۰ و دانشجویان ورودی سال‌های گذشته که برای اولین بار تقاضای وام دارند و تاکنون سند تعهد ارائه ننموده‌اند، صرفاً با ارائه سند تعهد جدید امکان دریافت وام دارند.


پرداخت وام شهریه به دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور (مطابق با شیوه‌نامه‌های مندرج در صفحه اصلی سایت صندوق، گزینه بخشنامه‌ها) صرفاً از طریق پورتال دانشجویی با ثبت تقاضا در گزینه «شهریه دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی» توسط دانشجوی تحت پوشش (که اسامی آنان از سوی آن دو نهاد معرفی‌شده و قبلاً در سامانه بارگذاری شده است)، انجام می‌شود.


دانشجویان ورودی سال‌های تحصیلی گذشته دانشگاه‌های آزاد اسلامی، علمی و کاربردی و مؤسسات غیردولتی – غیرانتفاعی بهره‌مند از وام شهریه بانک طرف تعهد صندوق، در صورت تمایل از سال تحصیلی جدید پس از ارائه سند تعهد جدید و مدارک و مستندات به اداره رفاه دانشگاه می‌توانند از وام شهریه صندوق رفاه استفاده کنند.

دانشجویانی که در نیمسال‌های گذشته از وام شهریه صندوق بهره‌مند شده‌اند، امکان استفاده از وام بانک طرف تعهد صندوق را ندارند.


برگزاری جلسه شورای عتف با حضور رئیس جمهور بعد از ۱۰ سال


یکی از اخبار مهم هفته سپری‌شده برگزاری جلسه شورای عتف پس از ۱۰ سال بود. به گفته معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری؛ آخرین جلسه‌ای که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، برمی‌گردد به سال ۸۹ که آن زمان با حضور احمدی‌نژاد برگزار شد و در واقع بعد از ۱۰ سال شورای عتف با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.


در این جلسه قرار است چندین طرح بررسی و در صورت تأیید به تصویب برسد؛ طرح نخست مربوط می‌شود به تولید مواد اولیه دارویی، مؤثره و کیت‌های آزمایشگاهی تشخیصی و طرح دوم که بسیار حیاتی است طرح «نظام مالی عمومی هوشمند دولت» است.


دستور جلسه بعدی مربوط می‌شود به اولویت پژوهشی کشور در برنامه هفتم توسعه کشور. همچنین قرار است وضعیت کشور در عرصه علم و فناوری و اینکه چقدر پیشرفت داشته‌ایم مورد ارزیابی قرار بگیرد.


از تعیین زمان پایان کرونا برای بازگشایی دانشگاه‌ها تا افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی


افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی


مدتی است که ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور موضوع نسبت پزشکی به جمعیت کشور را در دستور بررسی دارد و بر اساس بررسی‌ها در این زمینه عنوان شده که نسبت پزشک با جمعیت در مقایسه با سایر کشورها نامناسب است بر این اساس در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در این زمینه مصوبه‌ای به تصویب اعضا رسید.


منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در این باره می‌گوید: مصوبه مربوط به افزایش سه هزار ظرفیت پزشکی به ظرفیت پزشکی موجود است این افزایش ظرفیت برای حداقل ۵ سال در نظر گرفته شده است پس از پایان ۵ سال مقدار آن کم نمی‌شود بلکه با مطالعات صورت گرفته امکان دارد بیشتر نیز شود.


با اینکه دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور از موافقت وزارت بهداشت در این زمینه خبر داده بود اما پس از اعلام این خبر معاون آموزشی وزارت بهداشت عنوان کرد که وزارت بهداشت با این افزایش ظرفیت مخالف است.


به گفته ابوالفضل باقری فرد؛ «افزایش سالیانه ۳ هزار نفر (حدود ۴۰ درصد) ظرفیت پزشکی کشور، مغایر با بررسی‌های کارشناسی وزارت بهداشت و تهدیدکننده سلامت مردم است. مطالعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بر اساس معیارهای داخلی و بین‌المللی، نیاز به پزشک خصوصاً پزشک متخصص در کشور وجود دارد، اما با توجه به امکانات موجود و اهمیت کیفیت آموزش در حوزه سلامت مردم این افزایش باید شیب ملایم و منطقی داشته باشد.


وی معتقد است: ظرفیت جذب دانشجوی پزشکی را باید عالمانه و هوشمندانه و با توجه زیرساخت‌ها و امکانات افزایش داد و همزمان آینده شغلی آن‌ها را نیز تضمین کرد، در غیر این صورت ما پزشکان را با خونِ دل تربیت کرده و تحویل کشورهای همسایه و خارجی خواهیم داد.


از تعیین زمان پایان کرونا برای بازگشایی دانشگاه‌ها تا افزایش ۴۰ درصدی ظرفیت رشته‌های پزشکی


چه خبر از دانشگاه آزاد اسلامی؟


امکان صدور کارت دانشجویی چاپی برای ورودی‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شد. به گفته مهران صلواتی، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی؛ «اخیراً صدور کارت دانشجویی چاپی برای دانشجویان ورودی ۹۹ و ۱۴۰۰ و برخی از دانشجویان ۹۸ فراهم شد.»


بر این اساس دانشجویان می‌توانند با مراجعه به معاونت امور دانشجویی واحدهای دانشگاهی خود، از طریق سامانه آموزشیار کارت خود را دریافت کنند.


همچنین در این هفته جزئیات برگزاری آزمون جامع دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد. بر این مبنا آزمون جامع تمامی رشته‌ها در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ از تاریخ ۱۳ آذرماه تا ۳ دی‌ماه ۱۴۰۰ با لحاظ کردن پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب