افزایش نگرانکننده سطح تغییرات اقلیمی با فعالیتهای مخرب بشر
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سیفالله جلیلی در چهل و هشتمین کنفرانس بینالمللی موزهها و مراکز علم دنیا (سیموست ۲۰۲۱ تهران)، که ظهر امروز و به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: تغییرات اقلیمی کنونی حاصل سالهای متمادی بیتوجهی بشر به طبیعت و استفاده بیش از حد از منابع طبیعی و سوختهای فسیلی است. باید توجه داشت که تغییرات آبوهوایی اثرات کوتاهمدت و تغییرات اقلیمی اثرات بلند مدت فعالیت مخرب بشر در محیط زیست است.
وی افزود: اگرچه حدود ۸۰ درصد از گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت کشورهای صنعتی است، اثرات این تغییرات دامنگیر همه بشر در این کره خاکی شده است. آنچه که بدیهی به نظر میرسد این است که بایستی راهی برای جلوگیری از خطرات تغییرات ایجاد شده در محیط زیست و آبوهوا پیدا کرد و هر کشوری و حتی هر فردی باید در این راستا قدمی بردارد.
دبیر علمی کنفرانس بینالمللی موزهها و مراکز علم دنیا عنوان کرد: اگرچه وظیفه موزهها و مراکز علم، حفاظت از میراث ملموس، ناملموس و میراث فرهنگی بشر است، به نظر میرسد در صورتی که نتوانیم کاری کنیم که محیط زیست را از وضعیت فعلی نجات دهیم شاید در آینده میراثی باقی نماند که بتوان از آن محافظت کرد. اما در حال حاضر کاری که ما میتوانیم انجام دهیم آگاهی بخشی است.
جلیلی در پایان خاطرنشان کرد: هدف اصلی این کنفرانس جلب توجه بیشتر نسبت به تغییرات آبوهوایی و همچنین تغییرات اقلیمی و ارائه راهکارهایی برای آموزش و آگاه کردن مردم در این راستا است. امید است این گردهمایی به عنوان یکی از معتبرترین کنفرانسهای موزههای علوم و فناوری گامی هر چند کوچک در جهت آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/