دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آبان 1400 - 15:19

اسدی فرد 2

اسدی فرد 2
کد خبر : 618532
شرکت در ترکیه


سؤال: اشتغال‌زایی؟
- جدیداً نداریم. چون اشتغال‌زایی واقعاً نسبت به فروش سخت‌تر است. آمار شاغلان حوزه نانو در سال 96 را حدود 10 هزار نفر برآورد کرده بودیم اما الان طبیعتاً خیلی بیشتر شده چون تعداد شرکت‌ها بیشتر شده و پرسنل شرکت‌ها هم بیشتر شده‌اند.
مثلاً یک شرکت در حوزه دارو داریم که آن موقع یادم است حدود 30 نفر نیرو داشت اما الان بالای 200 نفر نیرو دارد و مهم‌تر از تعداد نیروها، تخصصی بودن اینهاست که مثلاً همین شرکت یک چیزی حدود 20 نفر PhD فارماکولوژی دارد که عدد خیلی بزرگی است و این در اشتغال تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاه‌ها رفته‌ها مؤثر است.
سؤال: سؤال آخر؟
- البته این در صحبت‌های رئیس جمهور محترم و وزرا و ... هم زیاد گفته می‌شود ولی تا به عمل تبدیل شود، باید منتظر باشیم و ببینیم. امیدواریم این اتفاق بیفتد. یکی از مسائل مهم، پیش‌بینی‌پذیری است.
یکی از مسائلی که واقعاً شرکت‌ها را آزار می‌دهد، قوانین خلق‌الساعه، تغییرات بسیار زیاد و ناهماهنگی بین سازمانی است.
مثلاً ما می‌خواهیم «ماسک» صادر کنیم، وزارت صمت اجازه می‌دهد اما وزارت بهداشت اجازه نمی‌دهد و معلوم نیست چه کسی باید تصمیم نهایی را بگیرد. خیلی از این اتفاقات می‌افتد و واقعاً این مسائل، شرکت‌ها را در فرایند صادرات اذیت می‌کند.
گاهی در یک مسئله سه سازمان، حتی در یک وزارتخانه چند سازمان، مثلاً می‌خواهید یک کاری را انجام دهید، یک جا باید بروید ثبت سفارش کنید، یک جا باید بروید کُد فلان را بگیری و این‌قدر این فرایند پیچیده است که خیلی شرکت‌ها اصلاً دیگر خسته می‌شوند از این فرایند قوانین متعارض یا سازمان‌های ناهماهنگ.
امیدوارم این رویکرد باشد که واقعاً تسهیل‌گری کنند. کشورهایی بودند که این فرایندها را در طول سه روز انجام می‌دهند در حالی که ما در بحث شاخص 3448 بیزینس یا انجام کسب و کار فکر می‌کنم رتبه بین 120 تا 130 در دنیا را داریم که خیلی رتبه بد و پایینی است و باید تلاش کنیم، البته خوشبختانه مجلس هم دارد یک چیزی در بحث تسهیل مجوزهای کسب و کار صادر می‌کند ولی واقعاً این شرایط، شرایط خوبی برای تولید و کسب و کار نیست و باید این زنجیرها را از دست و پای تولیدکننده‌ها باز کنیم، منابع را به سمت تولید ببریم که متأسفانه الان بیشترین منابع در دلالی و سوداگری است و تورم هم واقعاً یک ابرمشکل است، به خاطر اینکه باز همان پیش‌بینی‌پذیری را کم می‌کند و خیلی از شرکت‌ها فروش و سود خوبی دارند ولی اطمینانی نسبت به آینده ندارند که باید چه کار کنند و همین باعث می‌شود که خیلی از مشتریان خود را از دست بدهند چون بازارهای صادراتی نیاز به ثبات و برنامه‌ریزی دارد. خیلی طول می‌کشد تا یک مشتری را در سطح بین‌الملل متقاعد کنید. همین که متقاعد کنید و می‌خواهید با او کار کنید، یکدفعه یک اتفاقی می‌افتد که همه آن زنجیره‌ای که چیده و شبکه‌ای که طراحی کرده بودید از دست می‌رود.
البته خوشبختانه رویکرد مجلس جدید این است و دیدم که وزیر اقتصاد  جدید هم خیلی روی پیش‌بینی‌پذیری و ثبات در تصمیم‌گیری‌ها و حل کردن این مشکل ابرتورم و هدایت نقدینگی به سمت تولید تأکید می‌کند که حالا اینها همه در سطح شعاری‌اش زیاد گفته می‌شود ولی واقعاً امیدواریم با برنامه‌های جدی، این اتفاق در عمل بیفتد.
اگر این اتفاق بیفتد، مطمئناً پتانسیل ما هم در حوزه نانو و هم به طور کلی در حوزه دانش‌بنیان بسیار فراتر از این حرف‌ها است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب