دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غلامرضایی در گفت‌وگو با آنا:

قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند/ بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی

فروکش کردن موج پنجم روند بستری‌ها در بخش‌ها و نیز در آی‌سی‌یو را کمتر کرد ولی همچنان روزانه ۱۰۰ نفر مبتلا به‌طور سرپایی تحت درمان قرار می‌گیرندبخش دوم/ رئیس بیمارستان فرهیختگان گفت: قانون بهره‌وری با محاسبه ساعات یک و نیم برابری شیفت شب در برابر روز، شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند.
کد خبر : 618134
دکترحمید رضا غلامرضایی رئیس بیمارستان فرهیختگان



گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ لاله قلی‌پور- همه‌گیری کووید-۱۹ به‌زودی ۲ ساله می‌شود. یک بیماری که به یک بحران اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی تبدیل‌شده و روی اکثر شئون زندگی فردی و اجتماعی مردم کشورها و ازجمله ایران اثر گذاشته است.


هرچند بشر با همه‌گیری بیماری‌های عفونی بیگانه نبوده و نیست اما آنچه باعث شد تا کووید-۱۹ به این اندازه جامعه جهانی را زمین‌گیر کند، نوپدید بودن این عفونت و البته نا آمادگی جوامع برای رویارویی با یک بیماری عفونی و تنفسی جدید بود. سال‌ها است که جوامع بیش از بیماری‌های واگیر به بیماری‌های غیر واگیر، عوارض و پیامدهای آن فکر می‌کنند.


راه‌حل کنترل و مدیریت بیماری‌های عفونی هم تقریباً مشخص است؛ درمان موارد مبتلا و قطع چرخه انتقال بیماری از طریق حذف عامل بیماری‌زا بسته به نوع بیماری و البته واکسیناسیون به‌عنوان راهی برای ایجاد ایمنی جمعی در برابر ویروس یا میکروب به‌گونه‌ای که آن‌قدر از حجم عامل میکروبی یا ویروسی در جامعه کاسته شود که تعداد موارد جدید کم و البته از میزان مرگ‌ومیر بیماری کاسته شود.


در راستای فعالیت‌های این بیمارستان از زمان شیوع کرونا تاکنون با حمیدرضا غلامرضایی، رئیس بیمارستان فرهیختگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت‌وگویی انجام شد که بخش اول آن پیش‌ از این انتشار یافت و در ادامه بخش دوم آن را ازنظر می‌گذرانید.


آنچه در گفت‌وگوی ما با حمیدرضا غلامرضایی می‌خوانید:


*برگزاری «جشن سفید» در بیمارستان فرهیختگان پس از پایان موج اول کرونا و بازگشت به حالت عادی


*قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند


*از تعداد ۲۰۰ تخت فعال در بیمارستان فرهیختگان بیش از ۸۰ درصد تخت‌ها به بیماران کرونایی اختصاص دارد


*کرونا سنگ محک کادر درمان جوان بیمارستان فرهیختگان


*وقتی بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی می‌شود


قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند/ بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی


برگزاری «جشن سفید» در بیمارستان فرهیختگان پس از پایان موج اول کرونا و بازگشت به حالت عادی


آنا: روند رسیدگی به بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان فرهیختگان از ابتدا چگونه بود؟


غلامرضایی: بیمارستان فرهیختگان در تاریخ ۲۱ بهمن ۹۷ با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد، البته شروع به کار این مجموعه برای تشخیص و درمان مردم از ابتدای سال ۹۸ بود و روال طبیعی در حال طی شدن بود اما متأسفانه در اسفندماه ۹۸ با شیوع کرونا در کشور، تمام بخش‌ها و فعالیت‌های بیمارستان تعطیل و وارد بحث کرونا شد.


البته در بیمارستان فرهیختگان تنش بیماری کرونا، وسعت پیدا نکرد. ۶۰ تخت از ابتدا فعال در بخش‌های زنان، اطفال، داخلی و جراحی تعطیل شد و کاملاً وارد مقوله کرونا شدیم البته تا اردیبهشت ۹۹ تقریباً فاز اول این همه‌گیری به پایان رسید و با بازگشت به حالت عادی، جشنی تحت عنوان «جشن سفید» در بیمارستان برگزار شد.


اگر کارانه‌های پرستاران به‌موقع پرداخت شود، مشکل ریزش نیروها حل می‌شود


در تیرماه مجدداً موج دوم کرونا اوج گرفت و دوباره به بحث کرونا وارد شدیم ولی این بار دیگر نمی‌شد از آن وظیفه اصلی خود غفلت کنیم، بنابراین این بار تخت‌های بیشتری فعال شد و بخش‌های دیگر نیز در کنار بخش‌های قبلی به انجام کار و خدمت‌رسانی مشغول شدند. در حقیقت با پیدایش موج دوم کمی از سطح ترس همکاران و کادر درمان از کرونا کمتر شده بود، بنابراین بخش‌های دیگر نیز فعال شدند.


در بهمن سال ۹۸ و در سالگرد راه‌اندازی بیمارستان، بخش دیالیز را افتتاح کردیم که تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار نفر را دیالیز کرده و یکی از بزرگ‌ترین مراکز دیالیز شمال غرب تهران است در مهرماه ۹۹ علی‌رغم وجود کرونا بخش پیوند کلیه را افتتاح کردیم و در این یک سال و چند روزی که گذشته حدود ۲۵۰ پیوند کلیه انجام و خدمات قابل‌توجهی به مردم ارائه‌شده است.

در این فاصله بیماران کرونا نیز ویزیت می‌شدند. بیش از ۱۰۰ تخت در ICU و در بخش داخلی به مریض‌های کرونا اختصاص داشت و نزدیک به ۶۰ هزار نفر مریض را ویزیت سرپایی و بیش از ۳ هزار نفر را بستری کرده و به آن‌ها خدمات خوبی دادیم.


قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند


سؤال: شیفت‌هایشان پرستاران در زمان شیوع کرونا طولانی شده است؟


غلامرضایی: خیر، شیفت‌های پرستاران طبق قانون بهره‌وری محسوب می‌شود. این قانون زمان‌هایشان را کمی متعادل می‌کند زیرا حق بهره‌وری داده می‌شود. ساعت آن‌ها در شب یک و نیم برابر روز محاسبه می‌شود. علی‌رغم اینکه دانشگاه، حقوق پرستاران را اضافه کرده ولی هنوز بحث درآمدی آن‌ها با توجه به تورمی که به وجود آمده، حل‌نشده و به‌خصوص در کادر پرستاری ریزش نیروی زیادی داریم که باید این بحث نیز حل شود.




بیشتر بخوانید:





دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی باید یک تعادلی بین بیرون از دانشگاه و درون دانشگاه ایجاد کند زیرا با توجه به اینکه خیلی از پرستارها به خاطر اینکه جذب سیستم و استخدام دانشگاه آزاد اسلامی شوند، به محل خدمت می‌آیند ولی هنوز هم حقوق پرستاری ازنظر سیستم دولتی و وزارت بهداشت کمتر است، بنابراین بیشتر پرستاران جذب سیستم‌های وزارت بهداشت می‌شوند. ریزش پرستار هنوز مشاهده می‌شود ولی به میزان، ریزش در ابتدای کار نیست و اگر کارانه‌هایشان به‌موقع پرداخت شود، تقریباً مشکل حل می‌شود.


قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند/ بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی


از تعداد ۲۰۰ تخت فعال در بیمارستان فرهیختگان بیش از ۸۰ درصد تخت‌ها به بیماران کرونایی اختصاص دارد


سؤال: تخت‌های فعال برای پذیرش و بستری بیماران کرونایی از ابتدا تاکنون چه میزان بوده است؟


غلامرضایی: از تعداد ۳۲۰ تخت موجود در بیمارستان فرهیختگان ۲۰۰ تخت فعال وجود دارد که بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد تخت‌ها به بیماران کرونایی اختصاص دارد و بیش از ۱۰۰ مریض در روز در بخش ICU و بخش داخلی بستری می‌شدند و همچنین از ۴۱ تخت ICU تقریباً ۳۵ تا ۳۶ تخت، نزدیک به ۹۰ درصد مخصوص کرونا بود.


کرونا برای بیمارستان فرهیختگان تا یک حدی از تهدید به فرصت تبدیل شد


در حال حاضر و با فروکش کردن موج پنجم روند بستری‌ها در بخش‌ها و نیز در ICU کمتر شده‌اند. بستری اورژانس‌ که ۱۳ تخت بستری همیشه ۱۰۰ درصد بستری داشت در حال حاضر تقریباً خالی شده البته این در حالی است که روزانه همچنان ۱۰۰ مریض به‌طور سرپایی تحت درمان قرار می‌گیرند.


کرونا سنگ محک کادر درمان جوان بیمارستان فرهیختگان


آنا: مواجهه کادر درمان بیمارستان فرهیختگان با بیماری نوظهور کرونا به چه صورت بود؟


غلامرضایی: با شیوع کرونا به‌ طور طبیعی مرگ‌ومیر و عوارضی نیز داشتیم و در حد استانداردهای بین‌المللی بود. نتایج بسیار خوبی حاصل شد و در حقیقت این بیماری برای بیمارستان فرهیختگان تا یک حدی از تهدید به فرصت تبدیل شد. یک دلیل دیگر اینکه بیمارستان نوظهور و تازه افتتاح بود و همکاران که خیلی‌هایشان پرستاران و پزشکان جوانی بودند محک خوردند و نیز ترس‌شان از این بیماری عفونی واگیردار ریخت و توانستند در آن شرایط بحرانی، خدمات دیگر را هم ادامه دهند.


البته خیلی از نفرات کادر درمان به این بیماری همه‌گیر مبتلا شدند و تقریباً ۹۰ درصدشان هم واکسینه شده‌اند و این امر به اینکه با این بیماری به‌راحتی برخورد کنند نیز مؤثر بود در حال حاضر نیز پزشکان و پرستاران، مثل یک بیماری عادی به‌راحتی با آن برخورد می‌کنند.


قانون بهره‌وری شیفت‌های طولانی‌مدت پرستاران را کمی متعادل می‌کند/ بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی


وقتی بیمار خیّر نجات‌بخش جان بیماران کرونایی می‌شود


آنا: تا چه میزان برای خدمت‌رسانی به بیماران کووید-۱۹ با مشکل روبه‌رو بودید؟


غلامرضایی: عمده مشکلاتی که در این فاصله، بیمارستان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کرد مشکل کمبود پرستار بود به‌خصوص آن اوایل که پرستارها وحشت زیادی از کرونا داشتند، تعدادشان خیلی کم بود که البته از دانشکده پرستاری خیلی کمک کردند. به‌مرور نیز دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با افزایش حقوق کادر درمان و اختصاص کارانه خیلی خوب، بانی رفع مشکل شد.

مشکلات پزشکی هم وجود داشت در هر صورت این بیماری در فیلد پزشکان داخلی و پزشکان عفونی بود البته خوشبختانه تعداد زیادی از پزشکان را جذب و عضو هیئت‌علمی کردیم و به‌این‌ترتیب مشکل پزشکی‌مان را نیز حل کنیم. مشکل بعدی کمبود دارو بود که البته دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در این زمینه، پشتیبانی می‌کرد ولی در بعضی موارد مبتلایان و خود مردم دارو تهیه می‌کردند و در بیمارستان به‌طور سرپایی به آن‌ها خدمات داده می‌شد.




بیشتر بخوانید:


دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست


پزشک؛ انعکاسی از تجلی خداوند بر روی زمین است/ الزامات «زیست اجتماعی» زیر سایه کرونا و پساکرونا




مشکل بعدی، بحث کمبود اکسیژن بود. بیمارستان ۲ دستگاه اکسیژن ساز بسیار خیلی خوب با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ لیتر در دقیقه دارد ولی با توجه به تعداد مریض‌های کرونا و فشار زیادی به دستگاه‌ها وارد می‌شد، کمبود وجود داشت. حدود ۱۰۰ کپسول ۴۰ لیتری هم به این خط‌ ها اضافه شد ولی همچنان این مشکل آسیب‌رسان بود.


دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با افزایش حقوق کادر درمان و اختصاص کارانه خیلی خوب، بانی رفع مشکل تعداد کم پرستاران شد


خوشبختانه یکی از بیماران ما که خیّر بود بعدازاینکه متوجه وجود مشکل در مقوله اکسیژن شد، یک مخزن ۳۰ تنی اکسیژن مایع برای بیمارستان تهیه کرد و به خط اکسیژن اضافه‌شده تا اندازه‌ای که خلوص اکسیژن بسیار عالی شده و کمک زیادی در بهبود مریض‌ها کرد.


البته در بحث تجهیزات هنوز نیز مشکلات زیادی داریم مثلاً سی‌تی‌اسکن در عرض یک سال حدود ۲۰ هزار سی‌تی‌اسکن کرد، تیوب آن سوخت و نصب تیوب جدید خیلی مشکل و سخت بود یا یک دستگاه MRI نیاز داریم که قیمتش نزدیک ۳۰ میلیارد است.


در پساکرونا، وزارت بهداشت باید ازنظر تجهیزات به بیمارستان‌ها خیلی کمک کند ولی با میزان ارز فعلی، تجهیزات فوق نه قابل تأمین و نه قابل‌خرید است، بنابراین در آینده در بحث تجهیزات مشکلات زیادی خواهیم داشت.


انتهای پیام/۴۱۶۷/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب