دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا؛

میگرن و راه‌های درمان آن را بشناسیم

میگرن سومین بیماری شایع جهان است که دارای درد ضربان‌دار از شدت متوسط تا شدید است، بنابراین بهتر است راه‌های درمان آن را نیز بشناسیم.
کد خبر : 616421
میگرن



گروه جامعه خبرگزاری آنا - حمیدرضا فتحی؛ میگرن یکی از بیماری‌های شایع عصبی است که باعث سردرد شدید می‌شود. سؤالی که مطرح می‌شود این است که حملات میگرنی در چه سنی آغاز می‌شود و در چه سنی کاهش می‌یابد یا به پایان می‌رسد؟


اوج شدت حملات میگرنی در سنین ۲۰ تا ۶۰ سال است و پس از ۶۰ سالگی شدت این حملات کاهش یافته و در برخی از بیماران با افزایش سن حملات میگرن متوقف می‌شود.


تشخیص میگرن


اگر میگرن یا سابقه خانوادگی میگرن دارید، پزشک متخصص در درمان سردرد احتمالاً میگرن را براساس سابقه پزشکی، علائم و معاینه جسمی و عصبی تشخیص می‌دهد. اگر وضعیت شما غیرمعمول، پیچیده یا ناگهانی شدید شود، آزمایشات برای رد سایر دلایل درد شما ممکن است شامل ام آر آی باشد. در اسکن MRI از یک میدان مغناطیسی قدرتمند و امواج رادیویی برای تولید تصاویر دقیق از مغز و عروق استفاده می‌شود.


اسکن MRI به پزشکان کمک می‌کند تومورها، سکته‌ها، خونریزی در مغز، عفونت‌ها و سایر شرایط مغز و سیستم عصبی را تشخیص دهند.


علائم و نشانه‌های میگرن


علائم میگرن ممکن است یک تا دو روز قبل از خود سردرد شروع شوند. این مرحله، به عنوان مرحله‌ی پیش‌نشانه شناخته می‌شود. علائم این مرحله می‌تواند شامل موارد زیر باشد:


میل شدید به غذا


افسردگی


خستگی یا پایین بودن انرژی


خمیازه‌ی مکرر


بیش‌فعالی


تحریک‌پذیری


سفتی گردن


کسانی که میگرن دارند چگونه علائم میگرن را توصیف می‌کنند؟


مردم معمولا درد میگرن را به صورت زیر توصیف می‌کنند:


ضربان‌دار


ذق ذق‌کننده


سوراخ‌کننده


کوبنده


ناتوان‌کننده و طاقت‌فرسا


هم‌چنین، این درد ممکن است، گنگ، شدید و مدام باشد. این درد ممکن است به صورت خفیف شروع شود ولی بدون درمان، متوسط تا شدید خواهد شد. درد میگرن بیشتر ناحیه‌ پیشانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این درد معمولا در یک طرف سر ایجاد می‌شود ولی می‌تواند دو طرفه هم باشد یا بین طرفین سر جابجا شود.


تست‌های میگرنی


پزشکان میگرن را با شنیدن علائم شما، دریافت یک سابقه‌ پزشکی یا خانوادگی دقیق و اجرای یک معاینه‌ فیزیکی برای رد سایر عوامل بالقوه، تشخیص می‌دهند. روش‌های تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی، می‌توانند احتمال سایر عوامل مانند موارد زیر را رد کنند:


تومورها


ساختارهای ناهنجار مغزی


سکته مغزی


درمان میگرن


هنوز درمان ثابتی برای این بیماری وجود ندارد، اما داروها می‌توانند به جلوگیری یا توقف آن‌ کمک کرده یا از بدتر شدن علائم جلوگیری کنند. همچنین می‌توان از مواردی که باعث ایجاد میگرن می‌شوند دوری کرد. تغییر در شیوه زندگی مانند کاهش استرس و داشتن عادات خوب خواب نیز کمک‌کننده هستند.


سردردهای مزمن یا میگرنی که به هیچ داروی خوراکی جواب نمی‌دهند با تزریق آمپول به عضلات سر که با سوزن‌های بسیار باریک انسولین انجام می‌شود بین ۷۰ تا ۱۰۰% بهبود می‌یابند. اثر آن دو هفته بعد ظاهر می‌شود و ۱۲ تا ۱۶ هفته حدودا باقی خواهد ماند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب