دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1400 - 15:12

«استارشیپ» نخستین آزمایش خود را تکمیل کرد

نمونه اولیه استارشیپ SN۲۰ شرکت اسپیس‌ایکس نخستین آزمایش خود را با موفقیت گذراند.
کد خبر : 616148
اسپیس ایکس



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از انگجت، اسپیس‌ایکس گامی بزرگ در راستای ارسال استارشیپ به مدار زمین برداشته است. استارشیپ یک پرتابگر فوق سنگین دو مرحله‌ای با قابلیت استفاده مجدد است. این شرکت خصوصی فعال در حوزه فضایی پنجشبه شب نخستین آزمایش ایستا نمونه اولیه استارشیپ SN۲۰ را انجام داد که بخشی از آماده‌سازی پرتاب این فضاپیما به شمار می‌رود. SN۲۰ در حال حاضر مجهز به دو موتور «راپتور» است که شامل مدل استاندارد سطح دریا و مدل خلاء می‌شود. مدل خلا برای کار در فضا طراحی شده است.


حساب کاربری رسمی شرکت اسپیس‌ایکس در توئیتر فاش کرده که این نخستین باری است که موتور خلاء راپتور روی یک استارشیپ استفاده و آزمایش شده است. یک ساعت پس از انجام آزمایش اولیه، SN۲۰ دومین تست آزمایش ایستا خود را از سر گذارند که شامل فعال شدن هر دو موتور راپتور می‌شد. درنهایت ۶ راپتور روی SN۲۰ قرار می‌گیرند که شامل سه مدل استاندارند و سه مدل خلاء می‌شود.


سیستم پرتاب استارشیپ شامل فضاپیمای استارشیپ و بوستر(تقویت‌کننده) عظیمی به نام «سوپر هوی» می‌شود. هر دو مورد به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابل استفاده مجدد و قادر به حمل بارهای بزرگ برای سفر به مدارهای پایین و بالای زمین باشند. از این سیستم در آینده می‌توان برای سفرهای طولانی‌تر مانند سفر به ماه و مریخ استفاده کرد.


انتهای پیام/۴۰۲۱




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب