دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1400 - 09:51

محصور کردن جلبک‌ها چه تاثیری در کارایی فتوسنتز دارد؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که محصور کردن جلبک‌ها کارایی فتوسنتز مصنوعی را ۳ برابر می‌کند.
کد خبر : 615693
فتوسنتز

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در فرایند فتوسنتز، گیاهان به طور طبیعی نور خورشید، آب، دی‌اکسید کربن را به انرژی شیمیایی تبدیل می‌کنند تا به موجودیت خود نیرو دهند. به گفته تیم NTU، صفحات خورشیدی معمولاً نور خورشید را با بازدهی حدود ۲۰ درصد به انرژی تبدیل می‌کنند، فناوری‌های فعلی فتوسنتز مصنوعی با بازدهی حدود چهار یا پنج درصد اجرا می‌شود. چن‌یو چنگ، استادیار دانشگاه NTU، می‌گوید «فتوسنتز مصنوعی به اندازه سلول‌های خورشیدی در تولید برق موثر نیست.»


به گفته چن «روش قطره‌درمانی می‌تواند تولید انرژی در پروتئین جلبک را دو تا سه برابر، در مقایسه با پروتئین درمان‌نشده یک جلبک، افزایش دهد. این قطرات حتی می‌توانند در اشکال بزرگ‌تر تولید شوند تا جلبک‌هایی را که در آب رشد می‌کنند دربربگیرند ، که به نوبه خود می‌توانند به عنوان مولد قدرت شناور عمل کنند. ریز قطرات مورد استفاده در آزمایش‌های ما می‌توانند تا قطرات بزرگ‌تر افزایش یابند و سپس می‌توانند در خارج از محیط آزمایشگاهی برای ایجاد انرژی به جلبک‌ها استفاده شوند.»


به این ترتیب، این مطالعه جدید نه تنها مکانیسم جدیدی را کشف کرده که با استفاده از آن می‌توان فتوسنتز مصنوعی را بهبود بخشید، بلکه درک ما از نحوه برهم‌کنش مواد زیستی با نور و نحوه استفاده از این دانش در جست‌وجوی انرژی پاک را افزایش می‌دهد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب