چرا عدن به عرصه تسویهحسابهای خونین بدل شده است؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، رشید حداد تحلیلگر مسائل منطقه در گزارشی نوشت: هفته گذشته شاهد درگیریهای خونین بین اعضای مجلس انتقالی از منطقه کریتر تا خورمسکر عدن بودیم. این درگیریها منجر به کشته و زخمی شدن ۷۱ نفر تنها در یک شب شد که در بین آنها جلال الربیعی، از فرماندهان الحزم الامنی و عواد النوبی از فرماندهان نظامی انتقالی دیده میشد. این نبرد خیابانی با وساطت سرتیپ مجاهد العتیبی، فرمانده نیروهای سعودی در عدن به پایان رسید.
در ماه گذشته، شاهد ۷۴ درگیری بین نیروهای مستقر در عدن با یکدیگر بودهایم. امارات و عربستان، ۳۹ گروه مسلح در عدن ایجاد کردهاند که هرکدام مجهز به تسلیحات متنوع هستند و هر از گاهی به نبرد با یکدیگر میپردازند.
به گزارش کانال مطالعات یمن، بیشتر درگیریها مابین نیروهای وفادار به انتقالی رخ میدهد و این نبردها پس از اعلام خروج امارات از جنگ یمن در ۲۰۱۹ شدت گرفت. عربستان با جمعکردن این گروهها در ذیل نیروهای مشترک نظامی یمن، سعی بر کنترل آنها کرد ولی به علت وفاداری این نیروها به امارات نتوانست در این مسیر به موفقیت برسد.
عربستان پس از عدم موفقیت در کنترل نیروهای مسلح جنوب، به سمت تضعیف از داخل این گروهها حرکت کرد و بهطور مثال توانست لشکر عمالقه وفادار به ابوظبی، متشکل از سلفیهای جنوب را که دارای ۱۳ تیپ و ۲۶ هزار نیرو بود را از داخل متلاشی کند و فرماندهان آن را در مقابل یکدیگر قرار بدهد و برخی تیپها را به سمت عربستان متمایل کند.
به نظر میرسد عربستان، این سیاست خود را در تمام مناطق نفوذ انتقالی و امارات در حال پیادهسازی است. شاهد درگیری و تعارض بین نیروهای طارق صالح وفادار به امارات که دارای ۱۱ تیپ است با نیروهای عمالقه در ساحل غربی هستیم. نیروهای وفادار به انتقالی در پادگان الجلیله استان ضالع با نیروهای قبایلی این استان درگیر شدهاند. درگیری مابین نیروهای انتقالی در ابین، یافع، شیخ عثمان و دیگر مناطق جنوب دیده میشود.
منابع مطلع در جنوب، تمام درگیریهای مناطق جنوب یمن را با هدایتگری عربستان توصیف کردهاند. عربستان سعودی با برنامهریزی برای فروپاشی نیروهای وفادار به انتقالی و امارات از دورن، به دنبال تقویت حزب اصلاح و بازگرداندن آنها به عدن و مناطق جنوبی است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/