دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1400 - 16:26
دانستنی‌های علمی/ ۲۸۷؛

چرا ماهیچه قلب خسته نمی‌شود؟

ماهیچه قلب از سلول‌های خاصی تشکیل شده که خستگی‌ناپذیر به شمار می‌روند.
کد خبر : 612718
قلب



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، قلب یکی از قدرتمندترین اعضای بدن است و هر روز حدود ۱۰۰ هزار بار می‌تپد. نیروی لازم برای فشردن یک توپ تنیس را در نظر بگیرید، این مقدار نیرویی است که قلب شما برای هر تپش و پمپاژ خون به بدن استفاده می‌کند. حال سوال اینجاست که با این حجم از فعالیت، ماهیچه قلب هیچگاه خسته نمی‌شود؟


قلب نیر یک ماهیچه است اما شبیه به ماهیچه‌های اسکلتی (دو سر و چهار سر) که به استخوان‌ها چسبیده‌اند، نیست. قلب از ماهیچه قلبی تشکیل شده که شامل سلول‌های خاصی به نام «کاردیومیوسیت» می‌شود. برخلاف سایر سلول‌های عضلانی در بدن، کاردیومیوسیت در برابر خستگی بسیار مقاوم هستند. این سلول‌ها نیز مانند سلول‌های عضلانی دیگر انرژی مورد نیاز خود را از میتوکندری (مرکز تولید انرژی) دریافت می‌کنند با این حال چگالی کاردیومیوسیت‌ها ۱۰ برابر میتوکندری‌ است که باعث افزایش خروجی انرژی این سلول‌ها می‌شود.


کاردیومیوسیت‌ها تکامل یافته‌اند تا خون بیشتری داشته باشند و اکسیژن را بهتر از سلول‌های عضلانی معمولی از خون استخراج کنند. علاوه‌براین قلب یک سلاح مخفی دیگر نیز دارد، این اندام حیاتی انعطاف‌پذیری بالایی در نوع سوخت دارد و می‌تواند گلوکز، اسیدهای چرب آزاد و لاکتات را نیز مصرف کند. چرا همه ماهیچه‌ها از کاردیومیوسیت ساخته نشده‌اند؟ این سلول‌ها بدون نیاز به عصب منقبض می‌شوند، بنابراین قادر به انجام حرکات ارادی و هدفمند نیستند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب