دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مهر 1400 - 12:07
مراد محمدی در گفت‌وگو با آنا:

کشتی‌گیران با ریکاوری مناسب در جهانی نتیجه گرفتند/ درستکار تنها به لحاظ روحی و روانی تیم را جمع کرد/ نباید در باد این نتایج بخوابیم

 قهرمان سابق کشتی آزاد جهان گفت: یک مربی نمی‌تواند در مدت زمان ۴۰ روز معجزه کند و هر کسی که ۱۰ درصد با کشتی آشنایی داشته باشد این موضوع را می‌فهمد، درستکار هم به لحاظ روحی و روانی تیم را جمع کرد.
کد خبر : 612609
نخودی



مراد محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی گفت: عملکرد کشتی‌گیران در این رقابت‌ها خوب بود و خوشبختانه نتایج قابل قبولی هم کسب کردند. من فکر می‌کنم کشتی ایران در مسابقات جهانی به اوج آمادگی خود رسید. تیم پیش از المپیک تمرینات پرفشاری داشت و باید ۲۰ روز مانده به المپیک تمرینات را کم می‌کردند تا کشتی‌گیران در المپیک به اوج آمادگی خود برسند اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد و به همین خاطر در المپیک کم آورده‌اند، اما پس از مسابقات کشتی‌گیران با چند روز استراحت و ریکاوری مناسب به اوج آمادگی خود رسیدند و توانستند در جهانی عملکرد خوبی داشته باشند. من فکر می‌کنم اصلی‌ترین نقطه ضعف تیم ملی در المپیک همین ریکاوری نامناسب بود، اما پس از مسابقات وقتی چند روزی کشتی‌گیران استراحت کردند اوج آمادگی آن‌ها را در جهانی دیدیم. با این حال کار همه آن‌ها ارزشمند است، کشتی‌گیران جوان تمام توان خود را گذاشتند و بسیار تلاش کرده‌اند. باید همین روند حفظ شود تا این کشتی‌گیران بتوانند در المپیک بعد و مسابقات پیش‌رو بتوانند باز هم نتایج خوبی کسب کنند.


یک مربی نمی‌تواند در ۴۰ روز معجزه کند


وی در پاسخ به این سوال که آیا این موفقیت‌ها را باید به سرمربی تیم ملی ارتباط دهیم، عنوان کرد: پژمان درستکار به‌عنوان سرمربی به لحاظ روحی و روانی تیم را جمع کرد و این خودش یک هنر محسوب می‌شود، اما واقعیت این است که یک مربی نمی‌تواند در مدت زمان ۴۰ روز در یک تیم معجزه کند. سرمربی تیم ملی هم همین شرایط را دارد. این کشتی‌گیران از ۵ -۶ ماه قبل از المپیک تلاش کرده‌اند و تمرینات پرفشاری را پشت سر گذاشتند، پس از المپیک کمی استراحت کردند و ریکاوری مناسب آن‌ها باعث شد در جهانی نتیجه بگیرند. البته باز هم تکرار می‌کنم سرمربی تیم به لحاظ روحی و روانی تیم را جمع کرد و این کار ارزنده‌ای است. اما اینکه موفقیت کشتی‌گیران را به کادر فنی فعلی ارتباط دهیم کار درستی نیست. مربیان دیگری پیش از او بودند که در زحمات زیادی کشیدند و نباید کار آن‌ها نادیده گرفته شود. هر کسی هم که ۱۰ درصد هم با کشتی آشنایی داشته باشد به خوبی این موضوع را می‌فهمد که سرمربی یک تیم در مدت زمان ۴۰ روز نمی‌تواند معجزه کند.




بیشتر بخوانید؛


مسیر هموار در المپیک ۲۰۲۴/ توجه ویژه متولیان ورزش به کشتی‌گیران جوان و کم‌تجربه


موفقیت کشتی یک شبه نیست و همه مربیان در آن سهم دارند/ یزدانی نسبت به المپیک جسورانه کشتی گرفت




کشتی‌گیران در المپیک ریکاوری مناسب نداشتند


محمدی در پاسخ به این سوال که تفاوت عملکرد کشتی‌گیران در المپیک و جهانی به چه دلیل بوده است، خاطرنشان کرد: همه دنیا معمولاً اوج آمادگی‌شان در مسابقات المپیک است؛ همانطور که گفتم یکی از دلایلی که کشتی‌گیران ایران در المپیک و جهانی دو نتیجه متفاوت گرفته‌اند همین روز آمادگی بود. تیم قبل از المپیک تمرینات بسیار پرفشاری داشت و باید ۲۰ روز مانده به المپیک فشار تمرینات را کم می‌کرد تا بتواند در روز مسابقات المپیک با ریکاوری مناسب به آمادگی برسند. اما متأسفانه آن‌ها زیر فشار رفتند و استرسی که به تیم تحمیل شد نتوانستند آن را مدیریت کنند و نتایج دور از انتظارات بود. البته نباید این را فراموش کنیم که در مسابقات جهانی ۴۰ مدال توزیع شد که ۲۲ مدال را کشتی‌گیران آمریکا، ایران و روسیه کسب کرده‌اند، این نشان می‌دهد سطح مسابقات در حد و اندازه المپیک نبود. خیلی از کشورها با کشتی‌گیران جوان و کم‌تجربه به میدان آمده بودند و در برخی تیم‌ها پوست‌اندازی شده بود. معمولاً اتحادیه جهانی بعد از مسابقات المپیک، اوزان غیرالمپیکی را برگزار می‌کند اما به خاطر منفعت و بحث مالی که برای آن‌ها دارد بعد از المپیک، در مسابقات جهانی هم اوزان المپیکی حضور دارند، اما واقعیت این است که برخی تیم‌ها را نمی‌توان با زمانی که در المپیک حاضر شده‌اند، به لحاظ فنی مقایسه کرد.


هنر فدراسیون حفظ مهره‌های جوان است


قهرمان سابق کشتی آزاد جهان تأکید کرد: البته این صحبت‌ها به هیچ عنوان از شایستگی کشتی‌گیران جوان کم نمی‌کند؛ کادر فنی و کشتی‌گیران زحمات زیادی کشیده‌اند. اما باید به این موضوع توجه کنیم که کار سخت خواهد بود. سال بعد مسابقات در روسیه برگزار می‌شود و قطعاً سختی‌های خودش را دارد. ما نباید در باد این نتایج بخوانیم و کشتی آزاد از بعد از مسابقات جهانی کارش را باید آغاز کند.سه سال دیگر هم تا المپیک زمان باقی نمانده و قطعاً قهرمانی‌ها به همین راحتی به دست نمی‌آید. هنر فدراسیون در شرایط فعلی حفظ مهره‌هاست. این میدان انگیزه خوبی برای آن‌ها شد و طبیعتاً با روحیه بهتری در مسابقات حضور پیدا می‌کنند، اما باید روی نقاط ضعف کشتی‌گیران کار کرد و با برنامه‌ریزی پیش رفت. به نظرم نیاز است که درستکار از برخی افراد دیگر در کنارش استفاده کند و از آن‌ها مشاوره بگیرد تا روند کار بهتر پیش برود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب