دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه میتوانند وام دریافت کنند؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ هماکنون در دانشگاه آزاد اسلامی یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند. این دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی حضور دارند و برای هر نیمسال باید شهریه پرداخت کنند. در این میان دانشگاه آزاد اسلامی وامهای متعددی را برای دانشجویان در نظر گرفته که میتوانند برای پرداخت از آن استفاده کنند. در این مسیر صندوق رفاه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته تا دانشجویان بتوانند از طریق این صندوق وام دریافت کنند. برای این امر تفاهمنامههایی با بانکهای عامل منعقد شده تا به دانشجویان تسهیلات قرضالحسنه و ارزانقیمت پرداخت شود.
سقف وام در مقاطع مختلف تحصیلی
به گفته سید هادی سیدفضلی، سرپرست مدیریت صندوق رفاه و تسهیلات اعتباری دانشگاه آزاد اسلامی؛ «دانشجویان جدیدالورود و حتی پذیرفتهشدگان سنوات گذشته مطابق تفاهمنامههای منعقدشده با دو بانک عامل میتوانند برای مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وام دریافت کنند.»
بر این اساس دانشجویان دوره کاردانی میتوانند تا سقف ۵ میلیون تومان، دوره کارشناسی تا سقف ۱۰ میلیون تومان، دوره کارشناسی ارشد تا سقف ۱۵ میلیون تومان و دوره دکتری تخصصی و حرفهای تا سقف ۴۰ میلیون تومان وام بگیرند.
البته در این مسیر دانشگاه آزاد اسلامی تفاهمنامههایی را با سایر بانکها منعقد کرده است. بر اساس اعلام سرپرست مدیریت صندوق رفاه و تسهیلات اعتباری دانشگاه آزاد اسلامی؛ «بهمنظور ترویج و احیای سنت قرضالحسنه و با توجه به لزوم ایجاد بستر مناسب برای حمایتهای مالی از دانشجویان و خانوادههای آنها نسبت به تعامل و انعقاد تفاهمنامه با دو بانک دیگر اقدام شده که مطابق این تفاهمنامهها دانشجویان میتوانند از انواع تسهیلات بر اساس مقاطع تحصیلی تا سقف تعیینشده بهرهمند شوند.»
بر مبنای این تفاهمنامهها در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ دانشجویان در مقطع کاردانی تا سقف دو و نیم میلیون تومان، کارشناسی تا سقف هفت و نیم میلیون تومان، کارشناسی ارشد تا سقف ده میلیون تومان و دکتری تا سقف ۲۰ میلیون تومان میتوانند از این تسهیلات برحسب نیاز استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
افزایش ۳۰ درصدی تسهیلات دانشجویی + مبالغ وامها
درخواست وامهای دانشجویی از مهرماه آغاز میشود
دانشجویان جدید دانشگاه آزاد اسلامی امکان دریافت وام برای شهریه ثابت و متغیر را دارند
پرداخت وام به دانشجویان جدیدالورود
دانشجویان جدیدالورود مقاطع مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتوانند از انواع وامهای قرضالحسنه شهریه کوتاهمدت میانمدت و بلندمدت از محل منابع داخلی صندوق رفاه و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی، وامهای بلندمدت قرضالحسنه شهریه وزارتین علوم و بهداشت استفاده کنند.
دانشجویان غیرپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی برای استفاده از منابع صندوق رفاه دانشجویان که وابسته به وزارت علوم، باید از طریق این صندوق اقدام کنند. طبق اعلام صندوق رفاه دانشجویان، ۵ عنوان وام دانشجویی به دانشجویان مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پرداخت میشود. بنا به اعلام صمد حاج جباری، معاون امور دانشجویان صندوق رفاه امور دانشجویان به آنا درباره جزئیات وامها؛ «مبلغ چهار وام شهریه، ودیعه مسکن، ضروری و تحصیلی با مصوبه هیئتامنای صندوق رفاه دانشجویان برای سال تحصیلی جدید (۱۴۰۰-۱۴۰۱) تا سقف ۳۰ درصد افزایش یافته است.»
وام وزارت علوم به دانشجویان غیرپزشکی
بر این مبنا وام شهریه برای دانشجویان کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به مبلغ ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته و دکتری حرفهای و دکتری پیوسته ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و دکتری تخصصی ناپیوسته ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. وام شهریه به دانشجویان واجد شرایط از سال تحصیلی جدید، فقط از طریق صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود. درصورتیکه دانشجویان از خدمات بانک قرضالحسنه مهر ایران استفاده کردهاند و درخواست مجدد برای بهرهمندی از خدمات آن بانک را دارند، دانشگاهها باید درخواست این قبیل دانشجویان را طی فهرستی جداگانه به صندوق ارسال کنند.
وام وزارت بهداشت به دانشجویان پزشکی
دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتوانند از منابع صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت وام شهریه دریافت کنند. بر اساس اعلام بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت؛ «سقف وام قابل اعطا به تناسب شهریه در هر مقطع متفاوت است. این مبلغ برای دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا سقف ۵ میلیون تومان در چهار نوبت، دانشجویان کارشناسی پیوسته تا سقف ۱۰ میلیون تومان در هشت نوبت، کارشناسی ارشد ناپیوسته تا سقف ۱۶ میلیون تومان در چهار نوبت و دانشجویان دوره دکتری تا سقف ۲۰ میلیون تومان در هشت نوبت خواهد بود و دانشجویان شهریهپرداز میتوانند این وام را دریافت کنند.»
چگونگی ثبتنام برای وامهای دانشگاه آزاد اسلامی
تمامی فرایندهای مربوط به اخذ تسهیلات بانکی بهصورت غیرحضوری در بستر وب از طریق سامانه آموزشیار به نشانی اینترنتی www.edu.iau.ac.ir دانشگاه و سامانه ساجد به آدرس www.sajed.iau.ir صورت میپذیرد. ویژگیهای بارز و اصلی تسهیلات بانکی امکان دریافت در سراسر کشور و حتی در محل سکونت دانشجویان و همچنین استفاده توأمان از انواع تسهیلات است.
به گفته سیدفضلی؛ «در صورتی که اعتبارات لازم در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد، پرداخت برای مقاطع مقطع کاردانی و کارشناسی تا سقف یک میلیون تومان، کارشناسی ارشد سقف دو و نیم میلیون تومان، دکتری تا سقف ۵ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای چندین ترم متوالی امکان پذیر است.»
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/