زبالههای فضایی مشکلساز هستند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، زبالههای فضایی اجسامی هستند که به دست انسانها ساخته شدهاند که دیگر کارایی ندارند اما در مدار زمین میچرخند. این زبالهها از سال ۱۹۵۰ روی هم تلنبار شده و یکی از چالشهای اصلی صنعت فضا به شمار میروند. زبالههای فضایی درواقع بقایای فعالیت بشر در فضاست که شامل قطعات سفینهها و قسمتهای ماهوارههاست.
ناسا تخمین میزد که حدود ۲۲ هزار جسم با قطر بزرگتر از ۱۰ سانتیمتر در مدار زمین وجود دارد. احتمال میرود میلیونها قطعات کوچکتر نیز در فضا وجود داشته باشد. بخش قابلتوجهی از این زبالهها با سرعت بسیار بالایی، تا هفت برابر سرعت گلوله، در حال حرکت هستند. با این سرعت یک شیء به اندازه یک سکه بهراحتی میتواند یک فضاپیما را نابود کند.
برخی متخصصان نگران هستند که زبالههای فضایی طی چند دهه آینده به مشکلی بحرانی تبدیل شود، در این حالت یک برخورد بزرگ میتواند زنجیرهای از واکنشهای غیرقابلکنترل را به همراه داشته باشد که این امر منجر به ایجاد خسارات جبرانناپذیری میشود. جمعآوری زبالههای فضایی با استفاده از تور، پرتوهای لیزر، ماهوارههای کوچک، آکج (یک ابزار نیزه مانند) و آتش زدن زبالهها در اتمسفر از جمله راهحلهای مقابله با چالش زبالههای فضایی است.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/