چرا برخی از حشرات متالیک به نظر میرسند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بسیاری از حشرات بهویژه سوسکهای جواهر و سرگینچرخان به رنگ سبز، آبی یا طلایی متالیک هستند. این رنگهای متالیک از رنگدانهها نیستند بلکه نمونهای از رنگآمیزی ساختاری به شمار میروند. برآمدگیهای میکروسکوپی و لایههای شفاف روی سطح پشت لاک (بخش پشتی پوست بیرونی در برخی بندپایان، سختپوستان و عنکبوتیان) برخی سوسکهای سرگینچرخان مانند مجموعهای از عدسی عمل میکنند.
این ساختار امواج مختلف نور را به گونهای هدایت میکند که برخی رنگها باعث خنثی شدن یا تقویت شدن رنگهای دیگر میشوند. اثر رنگینکمانی که روی قسمت داخلی دیویدیها و سیدیها به وجود میآید نیز ناشی از حفرههای میکروسکوپی موجود روی سطح آن است. برخی بر این باورند که درخشندگی فلزی پشت لاک برخی از حشرات نوعی سیگنال جفتگیری است که در مسافتهای طولانی عمل میکند.
برخی محققان معتقدند که این رنگهای متالیک ظاهری شبیه به قطرات باران روی برگها دارد بنابراین به استتار سوسکها کمک میکند. رشد برجستگیها و لایههای پشت لاک حشرات در مقایسه با مولکولهای رنگدانه متابولیک انرژی کمتری میطلبد که این امر برای حشرات مهم است چراکه به طور مرتب پوستاندازی میکنند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/