دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مهر 1400 - 14:30
سیاهکلی در گفت‌وگو با آنا:

طرح «صیانت از حقوق کاربران» جامع نیست

عضو کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران گفت: این طرح جامع نیست و بهتر بود که  این طرح در قالب لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شد.
کد خبر : 610374
طرح صیانت

لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه فضای مجازی از لایه‌های پنهانی تشکیل شده است، اظهار کرد: مجلس برای ساماندهی فضای مجازی از ظرفیت اصل ۸۵ قانون اساسی استفاده کرد و کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی تشکیل داد.


وی ادامه داد: هنوز جلسه‌ای برای تعیین اعضای هیئت‌رئیسه این کمیسیون تشکیل نشده است و تقریباً تمام نمایندگان مجلس که در حوزه فضای مجازی تخصص دارند، در این کمیسیون عضو شده‌اند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: این طرح جامع نیست و قرار است برای بخشی از فضای مجازی قانونی وضع کند؛ بهتر بود که این طرح در قالب لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس ارائه می‌شد.




بیشتر بخوانید:


نظرات اعضای کمیسیون تخصصی مجلس درباره طرح «صیانت»/ جمع‌بندی کمیسیون تخصصی چه خواهد بود؟


مدیریت فضای مجازی در راستای حمایت از خدشه دار نشدن حقوق کاربران است/ آنچه درباره اصل ۸۵ ای شدن و طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی باید بدانیم


طرح صیانت؛ حامی حقوق کاربران یا موجی از فیلترینگ؟




سیاهکلی با بیان اینکه باید از تجارب کشورهای دنیا در حوزه فضای مجازی استفاده شود، افزود: در حوزه حمایت از کودک و حفاظت از خانواده، سطح دسترسی به اینترنت برای مخاطبان تعریف شده است و در کشوری مثل انگلستان، بنیاد دیده‌بان اینترنت (IWF) متولی بررسی محتوای اینترنت برای کودکان هستند و خانواده‌ها نیز محتوای مورد تأیید این مؤسسه را در اختیار فرزندان خود قرار می‌دهند.


وی اضافه کرد: فضای مجازی یک فرصت است، اما اینکه چگونه از آن استفاده شود، نیازمند تأمل است. کسی مخالف وضع قانون برای این حوزه نیست ولی اینکه این قانون چگونه باشد تا مردم متضرر نشوند، مورد بحث است.


این نماینده مجلس عنوان کرد:‌ کاربران فضای مجازی نگران هستند که طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی به فعالیت‌های آنان ضربه بزند و نمایندگان مجلس به این نگرانی‌ها واقف هستند. شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار خارجی مسدود نمی‌شوند اما صاحبان این شبکه‌ها باید به حقوق کاربران ایرانی خود احترام بگذارند.


سیاهکلی با تأکید بر اینکه اگر در همین شبکه‌های اجتماعی مطالبی علیه اتحادیه اروپا بیان شود، به‌ سرعت با سازندگان این شبکه‌های اجتماعی در کشورهای اروپایی برخورد می‌شود، تصریح کرد: بنابراین باید به دنبال منافع ملی باشیم و نباید به رفتار بدون ضابطه این ‌شبکه‌ها چراغ سبز نشان بدهیم، اما باید حواسمان به کسب‌ و کار میلیون‌ها کاربر ایرانی باشد.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در صورت استقرار سرورهای شبکه‌های اجتماعی در داخل کشور، سرعت این شبکه‌ها برای کاربران افزایش پیدا می‌کند و در صورت تخلف این شبکه‌ها، امکان برخورد با آن‌ها وجود دارد. هم‌اکنون کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی بدون پشتوانه هستند و امکان پیگیری حقوق خود را ندارند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب