نظرات اعضای کمیسیون تخصصی مجلس درباره طرح «صیانت»/ جمعبندی کمیسیون تخصصی چه خواهد بود؟
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، طرح پر حاشیه «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» یکی از حساسترین موضوعات برای کاربران اینترنت و کسبوکار مجازی در ایران است و به گفته کارشناسان، احتمالاً شبکههای اجتماعی غیر ایرانی با محدودیتهای بسیاری در فضای مجازی روبهرو خواهند شد و آینده کسبوکارهای اینترنتی نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
موافقان طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» معتقدند که این طرح مفید و حتی اشتغالزا است، اما بخش عمدهای از متخصصان، کارشناسان، کسبوکارهای مجازی و کاربران عادی، همچنان با این طرح مخالفند و آن را چالشی برای رونق حوزه کسب و کارهای اینترنتی میدانند.
گفتنی است، نمایندگان مجلس در ابتدای مرداد ماه امسال به بررسی طرح صیانت، براساس اصل ۸۵ قانون اساسی رأی مثبت داده و بررسی آن را به کمیسیون ویژهای که با حضور نمایندگان منتخب تشکیل شده، سپردند.
همچنین طبق تصمیم نمایندگان مجلس، مقرر شد که کمیسیون ویژهای برای بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی متشکل از نمایندگانی از کمیسیونهای مرتبط با موضوع، تشکیل شود که در همین راستا، اعضای کمیسیونهای مجلس نیز برای عضویت در این کمیسیون تخصصی، به تازگی مشخص شده و احتمالاً کمیسیون نیز در روزهای آینده فعالیت خود را برای بررسی طرح صیانت آغاز خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
ترکیب کمیسیون تخصصی بررسی طرح صیانت
احمدحسین فلاحی و مهرداد ویسکرمی از کمیسیون آموزش، احمد امیرآبادی فراهانی و محمد باقری بناب از کمیسیون اقتصادی، غلامرضا منتظری، بیژن نوباوهوطن، حسین میرزایی و سیدعلی یزدیخواه از کمیسیون فرهنگی، رضا تقیپور و لطفالله سیاهکلی، علی جدی و مصطفی طاهری از کمیسیون صنایع و معادن، الیاس نادران و مهرداد گودرزوند چگینی از کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به عنوان اعضای کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی انتخاب شدند.
بر این اساس تاکنون ۵ کمیسیون از ۹ کمیسیون مرتبط، اعضای خود را برای عضویت در کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی به هیئترئیسه مجلس اعلام کردهاند.
غلامرضا منتظری یکی از اعضای این کمیسیون ویژه در گفتوگویی گفته است: «فعلاً چینش هیئترئیسه کمیسیون ویژه و زمان برگزاری اولین جلسه کمیسیون مشخص نیست و برای برآورد و تحلیل کیفیت کار کمیسیون باید منتظر انتخاب اعضای هیئترئیسه کمیسیون و برگزاری اولین جلسات باشیم».
همچنین سیدعلی یزدیخواه معتقد است که این کمیسیون پس از تعیین اعضا و انتخابات هیئترئیسه برای این کمیسیون مشترک، فعالیت کمیسیون مشترک طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» بهصورت رسمی از اول مهرماه آغاز خواهد شد.
در ادامه گزارش به بررسی اجمالی نظرات اعضای کمیسیون تخصصی مجلس درباره طرح صیانت پرداختهایم؛
- احمدحسین فلاحی: هدف طرح صیانت، حمایت از پیامرسانهای داخلی است نه اینکه مسدودسازی پیامرسانهای خارجی
- مهرداد ویسکرمی: گروهی از افراد خبره این حوزه این طرح را تدوین کردهاند، اوایل مجلس یازدهم این طرح بارگذاری و در دو مقطع در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بررسی شد و اکنون هم بدین شکل قرار است بررسی شود.
- احمد امیرآبادی فراهانی: طرح فضای مجازی که برخی به غلط آن را به مجلس انقلابی نسبت دادهاند، صرفاً طرح شخصی چند نماینده از جمله آقای تقیپور است و دیدگاه کل مجلس نیست.
- محمد باقریبناب: باید دولت سیزدهم مستقر شود و پس از شکلگیری آن بحث صیانت از فضای مجازی به صورت لایحه به مجلس تقدیم شود، سرعت بخشیدن به بررسی چنین طرحهایی چیزی جز آسیب به همراه نخواهد داشت. این طرح نمیتواند مشکلات در فضای مجازی را حل کند. اگر بنا داریم تا مشکلات در فضای مجازی را سر و سامان بخشیم، باید از تجربیات کشورهای دنیا استفاده کنیم که کدام کشورها موفق بودهاند؛ نباید صورت مسئله را پاک کنیم. اگر بخواهیم فضای مجازی را سامان بدهیم، منطقی است که این طرح راهش نیست.
- بیژن نوباوه وطن نماینده تهران، غلامرضا منتظری نماینده آققلا و گرگان، حسن میرزایی نماینده اصفهان، رضا تقیپور نماینده تهران و علی یزدیخواه نماینده تهران از جمله موافقان این طرح هستند.
- لطفالله سیاهکلی: طرح صیانت نواقص بسیاری دارد و باید این نواقص برطرف شود. افرادی که میخواهند در این فضا کار اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی کار سیاسی کنند، باید از امنیت خاطر برخوردار باشند.
- مصطفی طاهری: طرح صیانت از فضای مجازی واقع نگرانه و آیندهنگرانه نیست. حوزه دیجیتال و الکترونیک مدام در حال پیشرفت سریع است که با طرح موضوعاتی مثل استارلینک اصلاً ممکن است در آینده اینترنت دست ما نباشد.
- بنا بر روایت احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در جلسه غیرعلنی الیاس نادران از چهرههای شاخصی بوده است که درباره ضرورت لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی سخنرانی کرده و معتقد بود نباید پنهانکاری کرد و با زندگی مردم در بیافتیم.
- مهرداد گودرزوند چگینی: مدیریت فضای مجازی باید از طریق هدایت دستگاههای فرهنگی صورت گیرد و چنین مسئلهای با قانونهای ضربالاجلی و کار غیرکارشناسی قابل مدیریت نیست.
حالا باید ببینیم در شرایطی که طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» با تشکیل کمیسیونی ویژه و تخصصی، به تصویب نزدیکتر میشود و در شرایطی که مخالفان کمی نیز در بین نمایندگان مجلس ندارد، در نهایت چه سرنوشتی در انتظار این طرح خواهد بود، زیرا بعد از تأیید و طرح نظرات کارشناسی در کمیسیون ویژه، گزارش نهایی آن جهت بررسیهای بیشتر تقدیم هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/