امتحانات دانشجویان در نیمسال جدید تحصیلی چگونه برگزار میشود؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ آموزشها در اکثر دانشگاهها آغاز شده و دانشجویان برای چهارمین نیمسال تحصیلی بهصورت مجازی وارد دانشگاهها میشوند. این در حالی است که روند واکسیناسیون در کشور نشان میدهد بهزودی جمعیت قابل توجهی از مردم واکسینه خواهند شد. براساس اعلام بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در این زمینه بهزودی ۷۰ درصد جمعیت کشور واکسینه خواهند شد. این روند سبب شده که بسیاری از دانشجویان زمان حضوری شدن آموزشها را مطالبه کنند. پیشبینیها در این زمینه میگوید که آموزش دانشجویان از اواسط آبانماه تا اوایل آذرماه حضوری میشود چراکه تا زمان دانشجویان دُز دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند و به ایمنی مناسب دست یافتهاند.
به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ «ترم آینده از ۱۶ هفته آموزشی ۱۲ هفته آموزش مجازی خواهیم داشت و مابقی احتمالاً حضوری خواهد بود.» وی میگوید: «کلاسهای آزمایشگاهی در مناطق بیخطر حضوری برگزار میشود در شهرهای پرخطر پروتکلهای بهداشتی مدنظر است. دانشجویان پزشکی نیز آموزشهای حضوری خواهند داشت.»
بر اساس اعلام محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ «در حال حاضر شیوه حضور دانشجویان ما در دانشگاهها تلفیقی است. دانشجویان کارشناسی ارشد که به مرحله پایاننامه رسیدند و امکانات خوابگاهی و کارگاهی دارند، حضور خواهند داشت.»
وی میگوید: «علاوه بر این، دانشجویان کارشناسی و ورودیهای کارشناسی ارشد و دکتری که فعالیت آموزشی دارند فعلاً در فضای مجازی تحصیل میکنند و مابقی جزئیات بازگشایی دانشگاهها به شکل حضوری تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود.»
به گفته ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت در این زمینه ملاک برنامهریزیها برای ترم جدید حضوری است ولی این آمادگی وجود دارد که متناسب با وضعیت جدید برنامهریزیها تغییر پیدا کند.
وی اعلام میکند: «در حال حاضر کلاسهای دانشجویان مجازی آغاز شده است اما بهمحض اینکه ستاد مقابله با کرونا مجوز فعالیت حضوری را صادر کند آموزش حضوری را با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی آغاز خواهیم کرد.»
بیشتر بخوانید:
آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی استاد محور میشود/ تمرکز بر برگزاری حضوری کلاسها
کرونا در برابر انگیزه دانشجویان رمقی ندارد/ واکسیناسیون امید تازه برای حضوری شدن آموزش عالی
زمان برگزاری امتحانات در دانشگاهها
بر این اساس زمانی که آموزشها حضوری میشود اواسط ترم است و نحوه برگزاری امتحانات برای دانشجویان سؤالبرانگیز است. بر اساس تقویم آموزشی دانشگاهها دیماه امتحانات پایانی اکثر دانشجویان کشور برگزار میشود. بر مبنای تقویم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در نیمسال اول کلاسها در تاریخ ۱۶ دیماه به پایان میرسد و بازه زمانی امتحانات نیز ۱۸ دیماه لغایت ۳۰ دیماه خواهد بود. در دانشگاه تهران ۲۳ دیماه نیز امتحانات پایانترم شروع میشود و تا ۳۰ دیماه ادامه خواهد داشت.
در دانشگاه شهید بهشتی پایان کلاسهای نیمسال اول تحصیلی روز چهارشنبه ۱۵ دیماه خواهد بود و امتحانات پایانترم نیز از روز شنبه ۱۸ دیماه آغاز میشود و تا روز چهارشنبه ۲۹ دیماه ادامه خواهد داشت.
در دانشگاه امیرکبیر نیز ۱۵ دیماه کلاسها به پایان میرسد و امتحانات پایانترم از ۱۸ دیماه آغاز میشود و تا ۳۰ دیماه ادامه دارد.
برنامه دانشگاهها برای برگزاری امتحانات
بر این اساس هر یک از دانشگاهها برنامهای را تدوین کردهاند؛ اما آنچه از اهمیت ویژهای برخوردار است این است که دانشجویان از همین ابتدای ترم بدانند که نحوه برگزاری امتحانات پایانی چگونه است.
دانشگاه آزاد اسلامی پرجمعیتترین دانشگاه خصوصی کشور است و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در خود جای داده به همین دلیل شمار زیادی از دانشجویان این دانشگاه میخواهند بدانند که امتحانات چگونه برگزار میشود. به گفته طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ «امتحانات دانشجویان بهصورت حضوری برگزار میشود.»
پروین داداندیش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب نیز به دانشجویان توصیه میکند: «امتحانات تمامی دانشجویان بهاحتمال زیاد بهصورت حضوری برگزار خواهد شد، در همین راستا دانشجویان در کلاسهای مجازی حضوری فعال داشته باشند و فرصت آموزش را از دست ندهند.»
دانشگاههای دولتی نیز قصد دارند در صورتی که شرایط مهیا باشد امتحانات را بهصورت حضوری برگزاری کنند. واحدی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علم و صنعت درباره نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان به آنا میگوید: «درصورتیکه مشکل خاصی پیش نیاید امتحانات حضوری برگزار خواهد شد.»
البته پیشبینیناپذیر بودن ویروس کرونا سبب شده که بسیاری از برنامهریزیها بهصورت احتمالی باشد به همین دلیل باید منتظر بود که آیا واکسنها میتوانند اثربخشی لازم را برای بازگشت به حالت عادی فراهم کند یا نه؟ در این میان تجربه کشورهایی که در واکسیناسیون پیشرو بودهاند نشان میدهد که برای بازگشاییها نمیتوان شتابزده عمل کرد و باید افزایش تدریجی فعالیتهای حضوری را مدنظر داشت.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/