دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1400 - 14:09
نگرانی آمریکا از افزایش توان فضایی چین بالا گرفت؛

تلاش شرکت‌های خصوصی در ساخت ایستگاه فضایی برای ناسا

صنعتگران و مدیران هشدار می‌دهند که ناسا باید بلافاصله پس از بازنشستگی ایستگاه فضایی بین‌المللی، ایستگاه فضایی بعدی را در مدار نزدیک زمین مستقر کند.
کد خبر : 609926
ایستگاه فضایی بین المللی 2

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مقامات صنعتی و دیگر مشاوران هشدار می‌دهند که ناسا باید از آمادگی ایستگاه‌های فضایی غیردولتی، پیش از بازنشستگی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) اطمینان حاصل کند تا از «فاصله بین استقرار ایستگاه‌های فضایی» جلوگیری شود. کارشناسان معتقدند چنین شکافی پیامدهایی ژئوپلیتیکی خواهد داشت.


در استراتژی تجاری‌سازی ناسا در مدار نزدیک زمین، توسعه یک یا چند ایستگاه فضایی تجاری تا اواخر این دهه ضروری است. ناسا قرار است تحقیقات انجام‌شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی را به آن تأسیسات منتقل کند و سپس به احتمال زیاد ISS را در حدود سال ۲۰۳۰ بازنشسته کند. در حال حاضر گفته می‌شود ۱۰ الی ۱۲ پیشنهاد توسط شرکت‌های خصوصی ارائه شده است که به دنبال عقد قرارداد با ناسا برای تجاری‌سازی ایستگاه فضایی هستند.


روبین گاتنز (Robyn Gatens)، مدیر برنامه ISS در مقر ناسا در جلسه کمیته فضایی در این زمینه گفت: «این انتقال به ناسا اجازه می‌دهد منابع مالی و پرسنلی قابل توجهی را به سمت اهداف اکتشافی سوق دهند. این پروسه شامل یک دوره انتقال تقریباً دو ساله است که در آن ناسا فعالیت‌ها را از ISS به ایستگاه‌های تجاری منتقل می‌کند.»


همچنین در این جلسه پیامدهای بازنشستگی ISS قبل از آماده شدن جانشینان تجاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. جفری مانبر(Jeffrey Manber) مدیر اجرایی نانوراکز(Nanoracks) یکی از شرکت‌هایی که به دنبال احداث ایستگاه فضایی است گفت: «امروز چالش برای اطمینان از یک انتقال یکپارچه، بیش از دوره شاتل‌های فضایی ضروری است زیرا اتکای ما به دارایی‌های فضایی امروزه بسیار پراهمیت‌تر است و دیگر کشورها به دنبال پر کردن هرگونه شکافی هستند. جایی برای خطا وجود ندارد وگرنه رهبری حوزه فضا را به سایر کشورها واگذار می‌کنیم.»


اشاره تلویحی او به طور خاص به چین است که ماژول اصلی ایستگاه فضایی خود را هم‌اکنون راه‌اندازی کرده است. جفری مانبر ماه گذشته اطلاع داده بود که شرکتش این اواخر پیشنهاد یک مشتری را که قصد ساخت ایستگاه فضایی داشت به دلایل راهبردی رد کرده بود.


وی گفت: «من از همکاری یا رقابت با چین نمی‌ترسم، اما ما حق نداریم بیش از ۲۰ سال تسلط بر مدار نزدیک زمین را به همین سادگی به دیگران واگذار کنیم.» وی از کمیته درخواست کرد تا از این برنامه برای اطمینان از عدم وجود فاصله در استقرار ایستگاه‌های فضایی جدید حمایت کند.


تاد هریسون (Todd Harrison)، مدیر پروژه امنیت هوانوردی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ایالات متحده نیز گفت: «چین بزرگ‌ترین رقیب آمریکا در فضا است. البته هدف واقعی این مسابقه این است که ببینیم چه کسی می‌تواند گسترده‌ترین و قوی‌ترین ائتلاف را ایجاد کند. هر گروهی از کشورها که بتواند بزرگ‌ترین ائتلاف را در حوزه فضایی برپا کند، در دهه‌های آتی قواعد و هنجارهای واقعی را برای تجارت و اکتشافات فضایی بعدی تعیین خواهد کرد.»


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب