دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

بازگشت ترس به تالار شیشه‌ای/واکنش‌های هیجانی بلای جان سهامداران

در حالی که کارشناسان بر ارزندگی سهام در بورس تاکید دارند اما واکنش‌های هیجانی سهامداران طی یک هفته گذشته شرایط سختی را برای بازار سرمایه رقم زده است.
کد خبر : 609579
بورس

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بورس هفته گذشته را در حالی به پایان برد که روزهای پرنوسانی را پشت سر می‌گذاشت و مجددا ترس و استرس ماه‌های گذشته به سهامداران بازگشت.


در هفته‌ای که گذشت، بورس نخستین روز هفته را با رشد ۴ هزار واحدی شاخص کل به پایان برد و به یک‌میلیون و ۵۳۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات در این روز ۶۹ هزار و ۱۵۳ میلیارد ریال بود و بالاترین رقم را در هفته به ثبت رساند.


اما رشد شاخص ادامه‌دار نبود و در روز یکشنبه شاخص کل کاهش شدید ۴۰ هزار واحدی را تجربه کرد و به زیر یک‌میلیون و ۴۸۵ هزار واحد رسید. ارزش معاملات هم نسبت به‌ روز گذشته اُفت کرد و به ۶۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال رسید.


روند ریزش بورس در سومین روز هفته نیز ادامه داشت و شاخص با اُفت ۱۴ هزار واحدی به یک‌میلیون و ۴۷۵ هزار واحد سقوط کرد. اما ارزش معاملات نسبت به‌روز قبل روندی صعودی پیدا کرد و رقم ۶۳ هزار و ۷۵۸ میلیارد ریال را تجربه کرد.


در ادامه روزهای پرنوسان، بورس در سه‌شنبه روز خوبی را پشت سر گذاشت و شاخص با افزایش بیش از ۲۱ هزار واحد به یک‌میلیون و ۴۹۶ هزار واحد رسید اما ارزش معاملات برخلاف شاخص کل اُفت کرد و به ۶۱ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال رسید.


روز چهارشنبه که آخرین روز معاملاتی در تابستان به شمار می‌رفت، تابلو بورس مجددا سرخپوش شد تا با کاهش ۸ هزار واحدی شاخص کل به تعطیلات آخر هفته برود. تا مجددا در هفته آینده که بازار سرمایه بازگشایی می‌شود، سرمایه‌گذاران معاملات خود را با شاخص یک‌میلیون و ۴۸۸ هزار واحدی پیگیری کنند.


ارزش معاملات در روز چهارشنبه اُفت چشمگیری را تجربه کرد و به ۵۵ هزار و ۹۲ میلیارد ریال رسید.


نخستین روز کاری هفته بیشترین ارزش معاملات و آخرین روز کاری هفته کمترین ارزش معاملات را از خود به‌جای گذاشتند.


بازار به زودی سبز خواهد شد


سید هادی میرعلمی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با آنا اظهار می‌کند: «بازار سرمایه ازنظر تکنیکالی هنوز اصلاح آن تکمیل‌نشده بود بنابراین وارد روند نزولی کوتاه‌مدت شد و هنوز هم این روند ادامه دارد. در ابتدای هفته سطح یک‌میلیون و ۴۷۰ هزارتا ۴۸۰ هزار را داشتیم که از سطوح فیبوناچی منطقه حمایتی بود و به‌نوعی کف حمایتی کوتاه‌مدتی به وجود آورده بود».


وی می‌افزاید: «بازار زمانی که این سطح را از دست داد افزایش عرضه‌ها اتفاق دور از انتظاری نبود. زمانی که بازار شروع به عرضه می‌کند و روند نزولی به خود می‌گیرد به دنبال آن هستیم که دلیل آن را جویا شویم. یکی از دلایل می‌تواند پخش شایعه انتصاب طیب‌نیا به ریاست بانک مرکزی باشد یا دلیل افزایش نرخ بهره و غیره باشد».


میرعلمی بیان می‌کند: «بازار در بسیاری از اوقات تنها با بهانه‌های بنیادی نیز اصلاح نمی‌خورد بلکه بازار رشدی را تجربه کرده و باید وارد اصلاحاتی شود و تا تکمیل تکنیکالی خود این اصلاح را ادامه می‌دهد».


وی می‌گوید: «دلیلی بنیادی و منطقی خاصی برای اصلاح بازار نداریم، به‌هرحال دلار که محرکهٔ بازار است و هنوز در کانال ۲۷ هزار تومان قرار دارد و حتی دلار نیمایی در هفته گذشته رشدی را تجربه کرده است و در کانال ۲۳ هزار تومان تثبیت شد».




بیشتر بخوانید:


هفته پرنوسان بورس/ روند سینوسی شاخص کل متوقف می‌شود؟




کارشناس بازار سرمایه در خصوص عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای چین و تاثیر آن بر بازار سرمایه می‌افزاید: «عضویت قطعی ایران در سازمان همکاری شانگهای اتفاق بسیار خوشایندی است و از جنبه‌های امنیتی کمک‌های فراوانی به ما می‌کند اما تا تفاهم‌نامه‌های اقتصادی امضا نشود به نظر نمی‌رسد در موضوعات اقتصادی کشور اتفاق ویژه‌ای را رقم بزند».


میرعلمی در پایان اظهار می‌کند: «اصلاح بازار ازلحاظ قیمتی در روزهای نزدیک به پایان می‌رسد و محدوده یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار واحد، محدوده مناسب و قابل‌اعتمادی است اما احتمال دارد زمانی این اصلاحات را ادامه دهد تا مادامی‌که مجدد ارزش معاملات رشد کند. درمجموع این اصلاح زمینه حرکت صعودی است و نگرانی خاصی وجود ندارد و این اصلاح جزئی از روند صعودی است. این اصلاح هم به پایان می‌رسد و بازار می‌تواند روند بسیار خوبی داشته باشد».


بازگشت ترس به تالار شیشه‌ای/واکنش‌های هیجانی بلای جان سهامداران


انتظار رشد چشمگیر از بازار نباید داشت


مرتضی حسنی، دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با آنا با توجه به روند منفی شاخص کل اظهار می‌کند: «در هفته‌ای که گذشت شاهد معاملات منفی در بازار بودیم. در چند ماه اخیر بازار کاملاً تحت تأثیر نرخ دلار حرکت داشت و اُفت و رشدهایی هماهنگ با نرخ ارز را ثبت کرد».


وی می‌افزاید: «اما در هفته گذشته با وجود ثبات نسبی نرخ دلار در محدوده ۲۷ هزارتا ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان، معاملات منفی را در بازار شاهد بودیم و اکثر سهم‌ها دچار اُفت شدند. باوجود همهٔ اتفاقات مثبت بنیادی و ارزشمند، این اُفت توجیه بنیادی و منطقی ندارد و باید به دنبال جنبه‌های روانی بازار گشت».


حسنی در ادامه بیان می‌کند: «هیجان در بازار بورس معمولاً تأثیر قوی‌تری دارد. لذا بازار ممکن است به برخی اخبار مثبت و منفی وزن زیادی بدهد و تأثیر بپذیرد» .




بیشتر بخوانید:


شاخص بورس هفته را نزولی به پایان برد




وی بیان می‌کند: «به جهت انتظارات روانی و بررسی بازار، به نظر می‌رسد بازار با توجه به گزینه‌های ریاست بانک مرکزی، سیاست‌های انقباضی را پیش‌بینی می‌کند و همین موضوع بر فروش در بازار فشار می‌آورد. از طرف دیگر باید از نرخ‌گذاری‌های دستوری پرهیز شود تا روند منطقی در بازار شکل بگیرد و به نظر بازار کمی بابت نرخ‌گذاری دستوری فولادی‌ها هم نگران و محتاط است».


کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: «دلایل منطقی برای اُفت بازار وجود ندارد و به نظر دلایل روانی موجب فشار فروش در بازار است و باید دید آیا اتفاقاتی ازجمله سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و نرخ‌گذاری‌های دستوری انجام خواهد شد یا خیر»؟


حسنی در خصوص پیش‌بینی هفته آینده بورس اظهار می‌کند: «به جهت تکنیکالی حمایت بعدی شاخص یک میلیون و ۳۳۹ هزار واحد است و به نظر نمی‌رسد ازنظر منطقی سطح یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد شکسته شود. همچنین در یک هفته اخیر که شاهد هیجان فروش در بازار بودیم، حقوقی‌های بازار، خریدهای چشمگیری داشتند و نسبت به میانگین خریدهای دو ماه گذشته‌شان قابل‌توجه بوده است».


به گفته وی «هنوز حجم پول بالایی در بازار وجود ندارد و انتظار رشدهای چشمگیر دست جمعی در بازار منطقی نیست. بازار نیاز به زمان دارد تا مسیرش را پیدا کند و به‌اصطلاح تکنیکالی برای تحرکات مثبت کف سازی انجام دهد و سهم‌های ارزشمند، بازدهی‌های منطقی را به ثبت برساند».


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب