دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 شهريور 1400 - 13:34
میرتاج‌الدینی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

هدر رفت ۶۴ میلیارد یورویی گاز طبیعی در دولت تدبیر

نایب‌ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از هدر رفت ۶۴ میلیارد یورویی گاز طبیعی در دولت تدبیر خبر داد و گفت: این رقم بسیار بزرگی است و باید برای رفع این مشکل چاره‌اندیشی شود.
کد خبر : 609540
میرتاج‌الدینی

حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، به ارائه توضیحاتی درباره جلسه رونمایی از تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور در دیوان محاسبات با حضور رئیس مجلس، هیئت‌رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه و روسای کمیسیون‌های اقتصادی و اصل نود پرداخت و گفت: طبق توضیحات رئیس دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹، چهار ماه زودتر آماده شده است. لذا کاهش مدت ارائه این گزارش به مدت چهار ماه کار ارزشمند و قابل‌ تقدیری است. باید از اقدام شایسته دیوان محاسبات تشکر کرد. به‌ خصوص اینکه این گزارش از لحاظ محتوا هم بسیار خوب بوده و با پیشنهادات اصلاحی همراه است.


وی به ارائه موارد مطرح شده در این جلسه پرداخت و گفت: دولت سابق باید ۲۲ آیین‌نامه برای احکام تکلیفی بودجه ۹۹ می‌نوشت که ۱۴ مورد را در زمانش انجام داده و در ۶ مورد تأخیر داشته است. دو مورد مهم از آیین‌نامه‌ها یعنی آیین‌نامه‌های مربوط به مالیات از خانه‌های خالی و همچنین مالیات از خودروهای لوکس در دولت سابق تهیه نشده است.


نایب‌ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: طبق قانون باید دولت دوازدهم یارانه سه دهک بالای کشور را قطع می‌کرد که آن‌ها هم شناسایی‌ شده بودند، اما این کار در دولت گذشته انجام نشد و در این راستا رقم ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی به سه دهک بالای کشور در سال ۱۳۹۹ پرداخت‌ شده است.




بیشتر بخوانید:


ادعای کذب دولت روحانی درباره ارتباط واکسن به FATF برملا شد




میرتاج‌الدینی افزود: همچنین مصوبه مجلس درباره یک‌ میلیون تن قیر به دستگاه‌های مزبور در قانون بودجه انجام‌ نشده و معادل آن یعنی حدود ۶ هزار میلیارد تومان کمتر از ۱۰ درصد به دستگاه‌ها پرداخت‌ شده است. علاوه بر این در سال ۹۹ دولت می‌توانست تا سقف ۳۰ میلیارد دلار در خصوص فاینانس و جذب سرمایه خارجی اقدام کند که این کار را هم انجام نداد و رقم بسیار جزئی در حدود ۵۵ میلیون یورو برای خرید تجهیزات پزشکی انجام داده است.


این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت دوازدهم کسری بودجه ۹۹ را با انتشار اوراق مالی تأمین کرده که ۱۲۷ درصد انتشار اوراق مالی محقق شده است. در واقع دولت سابق بدهی‌ها را با بدهی و اوراق را با اوراق جبران کرده است، روشی که شیوه نادرستی است و اقتصاد کشور را با مخاطرات روبرو می‌کند، باید این روش اصلاح شود.


وی افزود: اعتبارات برای اشتغال‌زایی موضوع تبصره ۱۸ از سال ۹۶ تا سال ۹۹ حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود که عملکرد آن در بودجه به میزان حدود ۸ هزار میلیارد تومان یعنی ۸.۶ درصد این تکلیف تحقق پیداکرده و به عبارتی دقیق‌تر ۹۲ درصد جذب و پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی محقق نشده است.


میرتاج‌الدینی افزود: تکلیف قانون بودجه در خصوص مهار گازهای فلر در طی سال‌های گذشته هم انجام‌ نشده، روزانه ۱۷۷ میلیون یورو و سالانه بیشتر از ۶۴ میلیارد یورو گاز سوخت می‌شود و هدر می‌رود. این رقم بسیار بزرگی است باید برای رفع این مشکل و مهار گازهای فلر اقدام اساسی و جهادی انجام داد. ساماندهی گازهای فلر و مشعل‌سوز از جمله مسائل اساسی است که در برنامه ششم توسعه آمده اما علی‌رغم برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در وزارت نفت، اهداف محقق نشده است. به‌گونه‌ای که بیش از ۶۴ میلیارد یورو در هوا سوزانده شده و به هدر می‌رود که آلایندگی محیط‌زیست را هم در پی دارد. لازم است در این‌ باره بخش خصوصی مشارکت کند.


نایب‌ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال ۹۹ هیچ بنگاه دولتی واگذار نشده و عملکرد دولت سابق در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ در سال گذشته صفر بوده است، گفت: با توجه به گزارش تفریغ ۹۹ راه برون‌رفت از بودجه ناکارآمد، عملیاتی کردن بودجه است. باید همه دستگاه‌ها بودجه خود را عملیاتی ببندند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب