استاد ابومحمد عسگرخانی؛ مدافع تئوری بازدارندگی، منتقد دیپلماسی انفعالی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، با درگذشت دکتر ابومحمد عسگرخانی؛ اندیشمند بزرگ روابط بینالملل، خسارت سنگینی که به جامعه علمی کشور وارد شد.
دکتر عسگرخانی متولد سال ۱۳۳۰ در شهر قزوین و تحصیلکرده کانادا (دانشگاه کوئینز) و آمریکا بودند. فرهیختهای که از نزدیک بسیاری از تحولاتِ مهم بینالمللی را چه در آمریکا، چه در ایران و چه بسیاری از کشورهای جهاندیده و با آنها مواجه شده بود. علاوه بر دانشگاه تهران، در دانشگاه کشورهای مختلف ازجمله چین، آلمان، کشورهای آمریکای لاتین و... تدریس میکردند.
ایشان یکی از دانشمندان بزرگ در حوزه امنیت، سیاست بینالملل و رژیمهای بینالمللی بودند و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در دادگاه لاهه علیه آمریکا و تلاش برای عدم تمدید نامحدود NPT از سوی ایران، آنهم زمانی که عربستان، اسرائیل و... عضو آن نیستند، ازجمله اثرگذاریهای بینالمللی این اندیشمند بزرگ بود. استادی استکبارستیز که به داشتن نگاهی رئالیستی استوار بر تئوریهای بازدارندگی در روابط بینالملل شهرت داشت و بیش از چندین دهه علیه انفعال دستگاه دیپلماسی کشور و نرمش در رابطه با منافع ملی ایران فعالیت کرد.
بیشتر بخوانید:
پیام تسلیت وزیر علوم در پی درگذشت استاد دانشگاه تهران
بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم در سال ۹۲ و شروع مذاکرات منتهی به برجام (معاهده خلع سلاح) نیز تحلیلها و هشدارهای جدی به مقامات ایرانی بابت از دست دادن توان هستهای و امتیازبخشی گسترده به آمریکا و اروپاییها دادند و در این مسیر بارها مورد فشار و هجمههای رسانهای از سوی موافقین برجام قرار گرفتند. همچنین بعد از ترور شهیدان قاسم سلیمانی و فخریزاده و ارائه نظراتی قابلتأمل در مورد مبحث ترور و امنیت بر دامنه این فشارها افزوده شد. ازجمله سخنانشان در این رابطه: "در برابر ترور، استراتژی متقابل لازم است. انفعال و صبر راهبردی، اراده پشتیبانی از سیستم توسط ملت را کم میکند.
این قلم کوچکتر از آن است که بتواند چندین دهه تحصیل و تعلیم آن اندیشمند فرزانه را در قالب کلمات بنشاند. جز آنکه از داغی بگوید که بر جان همه ما شاگردان مکتب این استاد بزرگ نشست و خسرانی غیرقابلجبران که با از دست دادن دکتر ابومحمدعسگرخانی بر پیکر علم و جامعه علمی کشور وارد شد.
خدایش بیامرزد و راهش پر رهرو.
*دانشآموخته روابط بینالملل
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/