دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جلال‌پور: تنها دلیل نوسانات ارز تاخیر در اجرای برجام نبود/ باز شدن یک هزار ال‌سی پس از اجرایی شدن برجام

رئیس اتاق بازرگانی ایران به دلایل نوسانات ارزی در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: تعیین نرخ دلار باید از بودجه ۹۵ حذف و به بازار عرضه‌ و‌ تقاضا و بازار رقابتی واگذار شود.
کد خبر : 60939

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محسن جلال‌پور در نشست خبری با خبرنگاران اقتصادی که پس از جلسه با مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه و مدیران عامل 9 بانک‌ کشور برگزار شد، عنوان کرد: تاخیر در اجرای برجام دلیل اصلی نوسانات نرخ ارز در روزهای گذشته نبوده بلکه مسائلی مانند مشکلات کشورهای منطقه، تنش اخیر میان ایران و عربستان و همچنین کاهش قیمت نفت منجر به این تغییرات در بازار ارز شده است.


وی ادامه داد: افت قیمت نفت در بازار جهانی و شرایط رکودی کشور نیز نوسانات ارزی را رقم زده‌اند.


جلال‌پور از پیشنهاد اتاق بازرگانی ایران برای اعلام نشدن نرخ ارز در بودجه سال ۹۵ افزود: اعلام نرخ ارز مشکلات و ابهاماتی به وجود آورد که فسادزا است بنابراین پیشنهاد ما این است که دولت اجازه دهد عدد ریالی مشخصی در بودجه درج شود که حکایت از عدد و رقمی است که بابت فروش نفت و محاسبات دولت در نرخ ارز به خزانه واریز می‌شود. مابقی بودجه از طریق معاملات بازار تعیین شود.


وی اظهار کرد: اقتصاد کشور باید تعیین‌کننده نرخ شناور مدیریت‌شده ارز باشد نه اینکه قیمت نفت این نرخ را اعلام کند. این در حالی است که اکنون قیمت نفت و میزان صادرات آن، نرخ ارز شناور مدیریت شده را رقم می‌زند.


رئیس اتاق بازرگانی ایران به خروج ایران از دام نفت اشاره کرد و گفت: باید عدد نرخ ارز را از بودجه حذف کنیم و قیمت ارز را به عرضه و تقاضا و بازار رقابتی بسپاریم.


وی تصریح کرد: همزمان با روز اجرایی شدن برجام بیش از یک هزار LC در مجموعه بانک‌های کشور و در محورهای مختلف از جمله مواد اولیه و صنعت نفت و گاز گشایش می‌یابد.


جلال‌پور درباره تردد هیأت‌های تجاری و اجرایی شدن تعداد تفاهم‌نامه اروپایی‌ها بعد از برجام بیان کرد: بیش از 150 هیأت تجاری در 9 ماه گذشته از 48 کشور سفر کرده‌اند که می‌توان گفت 3700 نفر از بازرگانان و تجار اروپایی به ایران رفت و آمد داشتند.


وی با بیان اینکه 80 تفاهم‌نامه در این راستا امضا شده و ارتباط خوبی بین فعالان اقتصادی کشورها با ایران برقرار شده است، خاطر نشان کرد: تا کنون کشورهای طرف مقابل اجازه نداشته‌اند تا قبل از روز اجرایی شدن برجام قراردادها را دنبال کنند و پیش‌بینی ما این است که در زمینه‌های مختلف از جمله نیروگاه‌ها، سدسازی و خودروسازی و پتروشیمی و نفت و گاز نسبت به بخش‌های دیگر جلوتر عمل می‌کنند و بعد از آن بنگاه‌های کوچک و متوسط این رویه را دنبال خواهند کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب