داروی «قارچ سیاه» هم هست، هم نیست! / بیماران سرگردان، مسئولان در پستو، دلالان خوشحال!
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، این روزها همزمان با افزایش تزریق واکسن کرونا شاهد کاهش آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا هستیم اما از برخی بیمارستانهای کشور خبر میرسد بیماری «قارچ سیاه» نیز به دغدغه کروناییها افزوده شده است. (اینجا بخوانیم)
هرچند آمار قارچ سیاه در کشور بالا نیست و جای نگرانی خاصی وجود ندارد؛ اما نکته اصلی درباره این بیماری سردرگمی شبکه بهداشت و درمان کشور برای تأمین داروست. پیگیریهای خبرنگار آنا برای پیدا کردن داروی «قارچ سیاه» بینتیجه بوده و هیچ کدام از مسئولان مربوطه پاسخ درستی در این باره نمیدهند و هرکدام مسئولیت تأمین دارو را به دوش دیگری میاندازند.
علیرضا سالم، دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان مؤسس داروخانههای استان تهران درباره علت کمبود دارو قارچ سیاه در داروخانهها به خبرنگار آنا میگوید: «سیاستگذاری در ارتباط با توزیع این دارو در داروخانههای خصوصی صورت نگرفته است و از روز اول هم این دارو در همه داروخانهها نبود و تنها در داروخانههای دولتی و برخی داروخانههای خاص عرضه میشد. داروخانههای خصوصی به میزان ۱۰ درصد اجازه توزیع برخی اقلام خاص را دارند و این دارو از روز ابتدایی توزیع، در لیست داروخانههای خاص هم نبود.»
بیشتر بخوانید:
واکسن سوبرانا ۲ به افراد ۲ تا ۱۸ سال تزریق میشود/ عدم تداخل تزریق واکسن کرونا و آنفولانزا
قارچ سیاه واگیردار نیست/ «واکسن میکس» جایگزین دُز دوم واکسن کرونا
تزریق همزمان واکسن کرونا و آنفولانزا موجب ایمنی بیشتر بدن میشود/ اثرات تغییر واکسن در دز دوم
سالم مدعی است که «علت کمبود داروی قارچ سیاه را باید از داروخانههای دولتی استعلام کرد.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که به گفته وی «در حال حاضر داروی تقلبی قارچ سیاه در بازار زیاد شده و اطلاعرسانی خوبی هم در این زمینه نمیشود.»
خبرنگار آنا برای پیگیری وجود یا عدم وجود این دارو به داروخانههای دولتی ۲۹ فروردین و ۱۳ آبان مراجعه کرد و از هر دو مسیر تنها به یک پاسخ رسید: «این دارو را نداریم.»
جالب توجه آنکه مسئول پذیرش داروخانه ۲۹ فروردین در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر اینکه از کجا میتوانم این دارو را پیدا کنم، میگوید: «من نمیدانم. باید با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیری.»
کارشناس سامانه ۱۹۰ نیز در پاسخ میگوید: «این دارو بیمارستانی است و گاهی اوقات تنها چند داروخانه دولتی دارند و موجودی آن برای ما نمیآید. داروخانههای خصوصی این دارو را ندارند و داروخانههای دولتی هم در صورت داشتن موجودی، شاید صبحها داشته باشند. میزان این دارو در داروخانههای دولتی بسیار محدود است و خود بیمارستان باید داشته باشد. ما اطلاعاتی درباره این دارو نداریم.»
ادعای کارشناس سامانه رسمی وزارت بهداشت در حالی است که بیمارستانها همراهان بیماران را برای پیدا کردن دارو به داروخانههای دولتی ارجاع میدهند و بیماران مبتلا به دور باطلی میرسند که در نهایت و بهناچار باید تن به خرید داروی تقلبی قارچ سیاه در بازار آزاد و قاچاق دهند و این اتفاقی است که در هر دو صورت یعنی تهیه داروی تقلبی و عدم تهیه آن به مرگ بیمار منتج خواهد شد!
انتهای پیام/۴۱۷۲/پ
انتهای پیام/