ردپاهای به جامانده در کلرادو نشان داد؛ دایناسورها هنگام جفتگیری میرقصیدند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کلرادوی آمریکا شواهدی را یافتهاند که نشان میدهند رفتار جفتیابی «تروپودها» شباهت بسیار زیادی به پرندههای امروزی داشته است. تروپودها گونهای از دایناسورهای دوپا و گوشتخوار بودهاند که بزرگیشان تا ۱۵ متر میرسیده است.
این یافته جدید علمی از بررسی جای پاهای به جا مانده از این موجودات به دست آمده است که نزدیک به ۲ متر و ۲۵ سانتیمتر قطر دارند و به گفته پژوهشگران، متعلق به تروپودهایی به بزرگی حدود ۴ متر هستند.
این گروه پژوهشی به سرپرستی مارتین کلاکلی میگویند که گونه نر دایناسورها با انجام نوعی رقص خود را برای جفتگیری آماده میکردند. به گفته کلاکلی، آنها به هنگام انجام این رقص مثل دیوانهها پاهایشان را به زمین میکشیدهاند. ردپاهای به جا مانده از تروپودها در ایالت کلرادو پیدا شدهاند که بیش از ۶۰ میلیون سال قدمت دارند.
ردپاهای به جا مانده از تروپودها
این پژوهشگران گفتهاند که در نزدیکی این ردپاها هیچگونه اثری از تخم دایناسور یا بقایای حیواناتی که طعمه آنها شده باشند، پیدا نشده است. آنها بر همین اساس نتیجهگیری کردهاند که توجیه دیگری برای کشیدن پا روی زمین، مثلا برای ساخت آشیانه یا پیدا کردن غذا، وجود ندارد و این ردپاها به احتمال بسیار زیاد حاصل روش دایناسورها برای جفتگیری بوده است.
توماس هولتز، پژوهشگر دایناسورها از دانشگاه مریلند، معتقد است که ردپاهای یافت شده متعلق به تروپودها هستند. با این حال، او توجیه ارائهشده را برای اثبات این طرز رفتار دایناسورها ناکافی دانسته است. هولتز با این همه اظهار داشت که شواهد کافی برای رد کردن این یافته علمی وجود ندارد.
به گفته او صرف نظر از اینکه چه رفتاری در اینجا ثابت شده، این امر نشان میدهد که دایناسورها همانند دیگر حیوانات، عملا به طرز قابل ملاحظهای تواناییهای بیشتری به جز شکار، غذا خوردن و حمله داشتهاند؛ برعکس آن تصوری که در افکار عمومی وجود دارد.
انتهای پیام/