استراتژی توسعه صنعتی در کشور وجود ندارد
حمیدرضا طیبی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که یکی از مشکلات کشور عدم تعیین پیشرانهای توسعهای در حوزه صنعت، کشاورزی، پزشکی و... است، بیان کرد: دولت ابتدا باید پیشرانها را در هر حوزهای مشخص کند و سپس فناوریهای مورد نیاز در هر پیشران را تعیین کند. در دولت استراتژی توسعه صنعتی وجود ندارد بنابراین پیشرانها مشخص نمیشود و از سوی دیگر میخواهیم همهچیز را در کشور تولید کنیم.
وی افزود: در جهاد دانشگاهی نیازهای کشور در حوزههای مختلف پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی مشخص شده، بدین ترتیب برای رفع نیازهای کشور و پروژههای اجرای برنامهریزی میشود. در حال نوشتن برنامه هفتم توسعه جهاد هستیم و این ماموریتها در این برنامه جای میگیرند. وقتی برنامه توسعهای جهاد نوشته میشود، تکلیف حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگی، اشتغال، فناوری و تجاریسازی آن مشخص میشود. در صورت تعیین برنامه هفتم توسعه کشور، جهاد نیز برنامههای خود را بر مبنای پیشرانهای آن و تامین نیازهای فناورانه مشخص میکند.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در مرحله بعدی به دنبال تامین منابع مالی برنامهها میرویم. حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از بودجه جهاد کشاورزی از طرف دولت تامین میشود و باقی آن از درآمدهای قراردادی به دست میآید. افزایش بودجه دولتی، عقد قراردادها و همکاری با نهادهایی چون معاونت علمی و فناوری از جمله راههای تامین منابع مالی برای اجرای پروژههاست. وقتی جهاد در بستر برنامه توسعه قرار میگیرد و ماموریتهای مشخصی را برعهده میگیرد، سرعت انجام کارها افزایش مییابد. برای مثال طی دو سال ۴۱ فناوری هایتک بومیسازی و تولید کردیم.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/