دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام جعفری در گفت‌وگو با آنا:

پاسخ به شبهات، دانشجویان را به باور حجاب می‌رساند/ کاهش آمار طلاق با آموزش «مهارت زندگی خانواده» به جامعه دانشگاهی

وقتی حجاب رعایت نشود، سطح علمی دانشجو پایین می‌آید چون حواسش به تجملات می‌رودمعاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق از استفاده از اجزای مختلف دانشگاه برای عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی خبر داد.
کد خبر : 608124
حضور مسئولان دفاتر مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد در خبرگزاری آنا

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برنامه‌های فرهنگی ویژه را دنبال می‌کند. مدتی است که این نهاد در دانشگاه آزاد اسلامی جان تازه‌ای گرفته و قرار است برنامه‌های متعددی را در این دانشگاه اجرایی کند.


حجت‌الاسلام حمیدرضا جعفری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در این زمینه با خبرنگار آنا به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌آید:


آنا: برنامه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در زمینه حجاب چیست؟


حجت‌الاسلام جعفری: من چون روانشناس هستم، از بُعد روانشناسی مطرح می‌کنم. در بحث CBT که در روانشناسی مطرح می‌شود یعنی باید اول شناخت و باورهای طرف درست شود، خودش به سمت حجاب برود.


در این مسیر باید شبهات حجاب جمع‌آوری شود تا دانشجویان به باور حجاب برسند، خودمختار به سمتش بروند. خیلی از کشورهایی که الآن جز کشورهای لاابالی می‌شناسیم که به هیچ حدودی هم پایبند نیستند مثل آمریکا، سردر دانشگاه‌هایشان شئون رفتاری را نصب کرده‌اند.


از آن‌ها پرسیده شده که شما به این مباحث حجاب این‌قدر معتقد نیستید، چه شده که حالا این‌قدر رعایت می‌کنید!؟


می‌گویند ما از بُعد علمی به این موضوع نگاه می‌کنیم. وقتی که حجاب بیشتر از این حد رعایت نشود، سطح علمی دانشجو پایین می‌آید چون حواسش به تجملات می‌رود لذا اعلام کرده‌ایم که با این فرم داخل بیایند.


آنا: برنامه نهاد در دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ازدواج و خانواده چیست؟


حجت‌الاسلام جعفری: در خصوص ازدواج و خانواده، نهاد یکسری مسئولیت‌های قانونی دارد که آن‌ها را انجام می‌دهد مثل ازدواج‌های دانشجویی، آن حمایت‌هایی که باید انجام شود صورت می‌گیرد. اردوهای ازدواج دانشجویی نیز قرار است راه‌اندازی شود.


برنامه داریم که ملاک‌های همسریابی را به دانشجویان آموزش دهیم چراکه برای ازدواج دوست داشتن کافی نیست و باید شرایط دیگر را نیز داشت. در دوره‌هایی که می‌خواهیم برگزار کنیم از دانشجویان مصاحبه گرفته می‌شود تا مشخص شود که آیا انتخاب‌های به‌درستی صورت گرفته یا نه؟


در ادامه قصد داریم دوره‌های مهارت زندگی خانواده را به آن‌ها آموزش دهیم تا آمار طلاق پایین بیاید.


دوره‌های فرزند آوری و بعداً فرزند پروری را برگزار خواهیم کرد. دوره‌های فرزند آوری دوره‌هایی است که در نظام روانشناسی تعریف نشده بود، دوره ابداعی خودم است. چند دوره در قم برگزار کردم که با استقبال مواجه شد، برنامه دارم که در واحد تهران شرق نیز این دوره را برگزار کنیم.




بیشتر بخوانید:


راهبردهای دفاتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود


دانشگاه‌ها متبرک به حضور هیئت حسینی می‌شوند


دانشگاه قوه عاقله کشور است/ لزوم به‌کارگیری اساتید در مسائل مهم کشور




آنا: برای تقسیم وظایف در واحد چگونه عمل خواهید کرد؟


حجت‌الاسلام جعفری: از اجزای دانشگاه برای امور مختلف استفاده می‌کنیم. مثلاً بسیج برنامه‌ای دارد که کار قشنگی است یا استاد، کارمند و دانشجویی یک برنامه فرهنگی را طراحی می‌کند که می‌تواند مؤثر واقع شود از سوی نهاد مورد حمایت قرار می‌گیرد.


در مسائلی لازم است که هدایت صورت گیرد. طرح و ایده می‌دهیم تا هدایت لازم صورت گیرد. بخش دیگر فعالیت ما مربوط به نظارت است در این زمینه نیز امور مصوب را مورد نظارت قرار می‌دهیم تا دریابیم که برنامه‌ها به چه میزان اجرایی شده است.


کار نهاد این است که حالت پدرانه داخل دانشگاه دارد تا ملجأ همه دانشگاهیان اعم از کارمند، دانشجو و استاد باشد.


آنا: برنامه‌های فرهنگی دیگر شما برای اساتید و دانشجویان چیست؟


حجت‌الاسلام جعفری: نهاد مرکز در مصوبه‌ای ۱۵ راهبرد را مصوب کرد و از ما درخواست داشتند برنامه هر راهبرد را اعلام کنیم. تقریباً برای ۱۵ راهبرد تا الآن برای یک سال ۱۲۵ برنامه چیدیم، در حیطه‌های مختلف، استادی، دانشجویی، کارمندی، در بحث‌های فرهنگی، دانش‌افزایی، ترویج معارف، ترویج اقامه نماز و قرآن، برنامه در نظر گرفتیم.


حالا نهاد باید اینجا چه کار کند؟ نهاد بیشتر راهبر است تا مجری، چون طبق اساسنامه نهاد باید کارهای فرهنگی و سیاسی را دنبال کند تا زمانی که معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها ورود نکرده‌اند. اگر معاونت‌های فرهنگی در برنامه‌ها وارد شوند و حضور داشته باشند مسئولیت با آن‌هاست چون آن‌ها مجری هستند. جایی را نتوانستند اجرایی کنند نهاد می‌تواند مستقلاً اجرایی کند.


آنا: اگر برنامه ویژه‌ای در آینده دارید معرفی کنید؟


حجت‌الاسلام جعفری: ما برنامه که زیاد داریم. در بحث اساتید، دانش‌افزایی‌های اساتید، هم‌اندیشی‌های اساتید برگزار می‌شود به‌ویژه برای اساتید معارف این دوره‌ها با جدیت بیشتری برگزار می‌شود.


درس معارف جز دروس اختصاصی نیست. برخی‌ها عمومی را در مقابل تخصصی می‌گذارند. این درست نیست! عمومی در مقابل اختصاصی است. یعنی دروس تخصصی است ولی اختصاصی نیست و همه باید بگذرانند. چون بیشترین دانشجو را دارد، اولین برنامه برای امسال همین است که ماهیانه با اساتید گروه معارف جلسه داشته باشم چون این‌ها در همه رشته‌ها و کلاس‌ها حضور دارند.


این‌گونه متوجه فضای افکاری دانشجویان می‌شویم. اینجا نقاط قوت و ضعف دانشجوها را می‌فهمیم.


آنجا ما برنامه به‌روز داریم. در حد نیاز مخاطب باید برنامه چیده شود. یکی از برنامه‌هایی که بنده سال ۹۸ اجرایی کردم تا مرحله آغاز هم رسید اما با کرونا هم‌زمان شد و تاکنون متوقف بوده ولی برنامه دارم که این برنامه را آغاز کنم.


برای ترویج و توسعه علم که امسال سال تولید و پشتیبانی است، ‌ برنامه داریم. چراکه این تولید فقط در فضای اقتصادی نیست، تولید علم هم هست.


از سال ۹۸ روسای دانشکده‌ها و معاونان دانشگاه دور هم جمع می‌کنیم تا نشست علمی برگزار کنیم. قرار شده که هر گروه دو ماه یک‌بار نشست علمی برگزار کنند.


در فضای فرهنگی با اعضا و مسئولان شهر ارتباط گرفتیم؛ از بخشدار، شهردار، دادستان، امام جمعه و رئیس حوزه علمیه و سایر مسئولان شهری، گاهی جلسه برگزار می‌کنیم، این تعاملات شهر و دانشگاه را حفظ می‌کنیم و ما حتی درخواست دادیم که ما اساتید خوب فرهنگی در معارف و غیر معارف اینجا داریم، می‌توانید از این اساتید استفاده کنید.


آنا: یکی از فعالیت های شاخصی که برای دانشجویان انجام داده اید، چیست؟


حجت‌الاسلام جعفری: شبهات دانشجویی را در موضوعات مختلف جمع‌آوری کردیم و در نشست‌های مجازی به این شبهات پاسخ می‌دهیم. برای مجردها دوره‌های ویژه برگزار می‌کنیم مثلاً دوره خویشتن‌داری جنسی قبل از عید برگزار کردیم. در این فضای آلوده مجازی عملاً باید این مهارت‌ها به دانشجو داده شود.


آنا: فعلاً دوره‌ها را مجازی برگزار می‌کنید؟


حجت‌الاسلام جعفری: بله دوره‌ها فعلاً مجازی برگزار می‌شود. دوره‌های خانواده، خویشتن‌داری جنسی، مهارت‌های ده‌گانه زندگی، بحث عفاف و حجاب، بحث سبک زندگی و تغذیه، به‌صورت مجازی برگزار می‌کنیم.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب