باید با تضمین خرید به فناوران داخلی مجال تلاش و پیشرفت داد
حمیدرضا طیبی در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا با اشاره به این که ایراد برنامهریزی توسعه در کشور حرفهای کلی است، بیان کرد: در کشور به اندازه کافی مجموعههای پولدار وجود دارد که بتوانند پروژههای بزرگ فناورانه را اجرا کنند. بنابراین باید ارادهای برای تعیین پروژههای بزرگ در کشور حاکم باشد تا توسعه فناوری بدون مشکلات مالی تحقق یابد. در اجرای این پروژهها باید حداکثر از توان داخلی استفاده کرد.
وی افزود: باید به فناوران تضمین خرید و فرصت داد تا محصول مورد نیاز را براساس استاندارد بسازند. بسیاری از شرکتهای فناور حاضرند در ازای تضمین خرید، هزینه مالی را به شکل وام تهیه کنند تا محصول یا خدمت مورد نظر را بسازند. در بسیاری از کشورها این مشکل را در قالب «اوپن اردر» حل کردهاند، دولتها برای ترغیب و تشویق سرمایهگذاری بخشهای خصوصی در حوزه تولید فناوری، به شرکتهای فناور تضمین خرید میدهد. اگر چنین اتفاقی در ایران نیز اتفاق بیفتد، مشکلات بسیاری حل میشود. ابتدا باید تعدادی پروژههای کلان تعریف شده و سپس با استفاده از حداکثر توان داخلی آنها را به سرانجام برسانیم.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در مواردی که فناوری مورد نیاز در پروژههای کلان را در کشور نداریم باید به شرکتهای داخلی فرصت توسعه و ساخت آن را بدهیم، حتی اگر قرار است به سراغ استفاده از فناوری خارجی برویم نیز حتما با شرط انتقال فناوری این کار را انجام دهیم. وقتی به شرکتها تضمین خرید داده میشود، فعال شده و وارد بازار میشوند. امیدواریم در برنامه هفتم توسعه پروژهمحور باشد تا پروژهها با استفاده از حداکثر توان داخلی پیش بروند. اگر منابع مالی در حوزههای توسعه فناوری سرمایهگذاری شود، سودآوری زیادی برای کشور به ارمغان میآورد.
طیبی با اشاره به این که پروژههای کلان سه الزام اصلی شامل فناوری، پول و نیروی انسانی ماهر دارند، بیان کرد: در کشور پول به اندازه کافی وجود دارد، از نظر نیروی انسانی نیز در وضعیت مناسبی قرار داریم. تاکنون فناوریهای خوبی نیز در کشور توسعه یافته، بنابراین توان توسعه و تولید فناوری نیز در کشور وجود دارد. با این حال برای دستیابی به موفقیت به احصا نیاز است. باید نیاز کشور، توانمندیهای موجود و نقطه ضعفها مشخص شود تا پروژههای کلان اجرا شوند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/