دیدگاه انتقادی پروفسور هلگه رونینگ به تکنولوژیهای ارتباطی
به گزارش خبرگزاری آنا، پنل 2 روزه سخنرانی پروفسور هلگه رونینگ، استاد برجسته ارتباطات و رسانه دانشگاه اسلو نروژ با حضور جمع کثیری از اساتید، مسئولین دانشگاهی، دانشجویان، پژوهشگران این حوزه و نمایندگان سفارت نروژ در محل دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی و خبر و مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد.
در این سخنرانی دو روزه که به دعوت سید وحید عقیلی، رئیس دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی و خبر و با همکاری معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه برگزار شد، هلگه رونینگ به موضوعات مختلفی در خصوص مطالعات رسانهای، رسانههای جدید و رسانههای قدیمی، حوزه ارتباطات عمومی و میان فردی، اخلاقیات در رسانهها و نظریات انتقادی خود در رابطه با تکنولوژیهای جدید اشاره کرد.
اما مهمترین موضوع مد نظر رونینگ، «چالشهای مطالعات رسانهای در افقهای متغیر رسانه» بود که در روز نخست سخنرانی خود به آن اشاره کرد و در پنل دوم سخنرانی خود به تشریح موضوع «شبکههای رسانهای: جهانی یا محلی؟ مدنی یا چالشی؟» پرداخت.
این زبان شناس برجسته نروژی گفت:کتاب هنوز یک رسانه است اگر چه امروز میبینیم که کتابخوانی با تبلت جای کتابخوانی سنتی را گرفته، اما کتابخوانی مجازی هرگز آن حس ناب و واقعی را ندارد. به نظر من کتاب یک ماشین عالی و فوقالعاده است که نظیرش را نمی توان یافت. وی همچنین افزود: مطالعات رسانهها باید از مطالعه در کتاب شروع شود نه مطالعاتِ صرفِ ابزارشناسانه.
این محقق برجسته حوزه ادبیات تطبیقی در بخش دیگری از سخنانش افزود: استفاده نکردن از تکنولوژهای ارتباطی جدید، واجبتر از سیگار نکشیدن است. به نظر من بایستی در آیین نامههای استفاده از اینتترنت تجدید نظر کرد. من با آزادی بیان موافقم ولی معتقدم باید برای آن خطوطی تعیین کرد.
استاد برجسته دانشگاه اسلو نروژ در ادامه صحبتهایش ضمن اشاره به سفر یورگن هابرماس به ایران و بحث مطالعات گستره عمومی و سنت مطالعات انتقادی از دیدگاه تکنولوژی، به طرح پرسشهای بنیادینی بدین شرح پرداخت: شبکههای رسانهای در چه بعدی عمل میکنند و کدام فرآیند بر آنها حکمفرماست؟ آیا بحث مطالعات انتقادی یا گستره عمومی در شبکههای رسانهای جدید وجود دارد؟ علاوه بر این، گستره فضای عمومی و یا خرده فضاهای عمومی کدامیک در رابطه با شبکه رسانهای موضوعیت مییابد؟ آیا اساسا شبکههای اجتماعی واژه مناسبی برای شبکههایی است که بعنوان رسانه عمل میکنند و از همه مهمتر، فرآیند آزادی بیان و جامعه مدنی در آنها چگونه تجلی مییابد؟
پنل 2 روزه سخنرانی پروفسور هلگه رونینگ، پژوهشگر حوزه مردم شناسی، با پرسش و پاسخ برخی از اساتید، دانشجویان و حاضرین در جلسه به پایان رسید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/