مشکلات اقتصادی، خودخواهیهای فردی و روابط نامشروع دلایل عمده سقط جنین/ رواج فرهنگ اشتباه «من یکبار فرصت زندگی دارم»
مریم ظهوریان کارشناس خانواده در گفتوگو با خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، در خصوص اینکه چه عواملی میتواند منجر به سقط جنین توسط مادر شود گفت: عاطفهای که مادر به فرزندش دارد جزء عواطف ذاتی است و با توجه به اینکه در جامعه امروز خانواده ها تک فرزند هستند و یا نهایتا دو فرزند دارند و مثل گذشتهها نیست که در مورد سقط جنین بگوییم فلانی پنج فرزند دارد و دیگر توانایی نگهداری از فرزند ششم را ندارد.
وی با بیان اینکه سقط جنین زمانی صورت میگیرد که انگیزهای بالاتر از مهر مادر وجود داشته افزود: در چنین شرایطی مشکلات و معضلات، بحث ناتواناییها مطرح میشود که سرآمدتر از موهبت مادرانه است.
در جامعه امروز افراد ایدهآل خواه تر شدهاند
این کارشناس خانواده به معضلاتی مثل فقر و نبودن امکانات لازم اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه در جامعه امروز افراد ایدهآل خواه تر شدهاند و فرد از نظر روحی تحمل چنین فشارهایی ندارد. مثلاً فرد معتقد است که امتیازات و شرایط لازم برای نگهداری یک فرزند هم برایم مقدور نیست، و نمیتوانم شرایط مطلوب و ایدهآل را فراهم کنم آوردن فرزند کاری اشتباه است و این درست زمانی اتفاق میافتد که احساس خودخواهی بالاتر از فرزندخواهی قرار گفته است.
وی افزود: بخشی از خودخواهی در این تفکر که اگر الان فرزندی(اینجا بخوانیم) بیاید، دست و پای من را میبندد و از رسیدن به خودم و اهدافم جلوگیری میکند تعریف میشود.
مظاهریان با تاکیدبر اینکه در جامعه تفاوت نسل امروز و گذشته کاملا مشهود است اظهار کرد: در گذشته هدف زندگی کردن برای مادران و مادربزرگهای ما چیز دیگری بود که ما درکی از آن نداریم و فقط به اهدافمان فکر میکنیم و در این راستا تلاش میکنیم تمامی موانع را برطرف کنیم و این جسارت را برای خودمان به خرج میدهیم که فرزند خود را هم نابود کنیم زیرا بر این باور هستیم که قدرت خودخواهی من بیشتر از قدرت فرزندخواهی من است.
فرهنگ اشتباهی با عنوان من یکبار فرصت زندگی دارم
این کارشناس خانواده در مورد اینکه چه عواملی موجب شکلگیری خودخواهی درونی افراد شده است افزود: متاسفانه فرهنگ اشتباهی با این عنوان که هرکسی یک بار بیشتر مهلت و فرصت برای زندگی ندارد در میان جوانان مطرح شده است فرد میگوید من به عنوان یک انسان آزاد باید خودم یا خانوادهام یا خوشیهایم را فدای این کنم که بخواهم موجود دیگری را به این دنیا بیاورم که مانع از لذت بردن خودم از این مهلت کوتاه شود. که البته چنین تفکری در همهجای دنیا وجود دارد و بسیار هم تاثیرگذار بوده است.
بیشتر بخوانید:
معضل تکسالمندی به تکفرزندی اضافه میشود
بحران حمایت عاطفی در کمین زوجهای بدون فرزند است
مظاهریان به تاثیرگذاری رسانهها در تمام دنیا اشاره کرد و گفت: قبل از آنکه این همه رسانه ایجاد شود تاثیرپذیری مردم هم خیلی کمتر بود اما با توسعه و دسترسی راحت به فضاهای مجازی و رسانهها میزان تاکیدبر مخاطبان هم بیشتر و بیشتر شد.
وی به تغییرات روحیه زنان در جوامع امروزی و اشتغال آنها در محیط خارج از خانه اشاره کرد و گفت:در زمان حاضر زنان علاوهبر تاثیرپذیری از محیط اطراف به واسطه توسعه و گسترش شبکههای ارتباطی از رسانهها و شبکههای اجتماعی هم الگوپذیری میکنند.
اصل موجودیت خانواده در روابط نا مشروع از بین میرود
مظاهریان در خصوص سقطهای ناشی از روابط نامشروع افزود: آنچه گفته شد در مورد سقط در شرایط خیلی نرمال و طبیعی و قانونی بود یعنی در حالتی که یک خانواده با تمام معیارهای اصلی زندگی میکند اما به دلایلی نمیتواند پذیرای نفر سوم یا چهارم باشد. اما در چنین شرایطی اصلاً خانواده و موجودیت اولیهای وجود ندارد که فرد بخواهد برای موجودیت بعدی پایهریزی کند.
این کارشناس خانواده ضمن تاکید براینکه امروزه به دلایل مختلف و متعدد تمایل و میل به ازدواج از بین رفته است ادامه داد: در زمان حاضر دختران و پسران ما، هر دو به صورت آزاد و رها و خودمختار تحصیلاش میکند، با دوستان رفت و آمد میکند، اشتغال دارند و تا حدودی ایدهآلهایی را که در نظر دارد، برای خودش میسازد و وجود دیگری زمانی میتواند فرد را راضی به ازدواج کند که محرک باشد نه مانع برای رسیدن به مسیری که در پیش گرفته است.
وی با بیاناینکه برای ازدواج یک فرد نحوه تفکر خانواده و اطرافیانش بسیار اهمیت دارد اظهار کرد: وظیفه خانوادههاست که فرزند خود را متقاعد کنند که ازدواج کنند و باید توضیح داده شود که ازدواج همانقدر که تو را برای انجام برخی امور محدود میکند اما از طرفی بسیاری از مسائل را هم تسریع میبخشد ومیتواندمنجر به آرامش شود.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/