موفقیت کاوشگر استقامت در نمونهبرداری از سطح سیاره سرخ
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، کاوشگر استقامت ساعاتی پیش موفق شد اولین عملیات خود برای نمونهبرداری از سطح مریخ را با موفقیت انجام دهد. اطلاعات ارسالی از مریخنورد استقامت حاکی از آن است که این کاوشگر با سوراخ کردن سطح یک سنگ توانسته نمونهای از آن را جمعآوری کند. اولین عملیات نمونهبرداری استقامت پس از ۱۹۰ روز از زمان حضور این کاوشگر در سیاره سرخ انجام شده است.
بالگرد نبوغ پیش از رسیدن کاوشگر استقامت به محل نمونهبرداری تصاویری را از منطقه مورد نظر ثبت و ارسال کرده بود تا دانشمندان با آگاهی بیشتری از وضعیت منطقه استقامت را برای نمونهبرداری اعزام کنند. ناسا ضمن تأکید موفقیتآمیز بودن عملیات نمونهبرداری اعلام کرده است در آینده استقامت دامنه تحقیقات خود را گسترش داده و نمونههای بیشتری به زمین ارسال خواهد شد. یکی از مشکلات دانشمندان برای کنترل بالگرد نبوغ و عکسبرداری از نواحی مختلف مریخ به وسیله این بالگرد تفاوت ساعات شب و روز و نبود نور کافی در مریخ است. تعداد زیادی از عکسهایی که تاکنون به وسیله بالگرد نبوغ گرفته شده تاریک هستند و نمیتوان جزئیات سطح سیاره سرخ را در آن مشاهده کرد.
طبق بررسیهای انجام شده توسط دانشمندان محلی که استقامت از آن نمونهبرداری کرده قبلاً مملو از آب بوده است و بررسی دقیق نمونه میتواند سابقه وجود آب در این سیاره را مشخص سازد. قطعاً کسب هرگونه اطلاعاتی از آب در مریخ تحولی بزرگ در فرایندهای تحقیقاتی این سیاره ایجاد کرده و این امید را به وجود میآورد که روزی انسانها قادر به سکونت در مریخ خواهند بود. ناسا روبات مخصوصی برای انتقال نمونههای جمعآوری شده به وسیله کاوشگر استقامت را طراحی کرده و قرار است این روبات تا سال ۲۰۲۶ به سطح مریخ برسد. طبق برنامهریزی انجام شده روبات انتقالدهنده تا ۲۰۳۰ روی زمین فرود خواهد آمد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/