اصلاح محصولات کشاورزی با فناوری/ حبابساز نانویی چارهساز مشکلات آب میشود
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در حال حاضر اختلاط گاز با مایع، مانند اکسیژن با آب یا اوزون با آب، در بسیاری از صنایع با استفاده از روشهای مرسوم انجام میشود که هدررفت بسیار بالایی دارد. باتوجه به این که تولید اکسیژن و اوزون فرایندی هزینهبر است، این هدررفت صرفه اقتصادی ندارد. مهندسان برای رفع این مشکل دستگاه حبابساز را طراحی و تولید کردهاند که حبابهای اکسیژن و اوزون را در مقیاس میکرون وارد محیط مایع میکند. حال یک شرکت دانشبنیان ایرانی دستگاه حبابسازی ساخته که حبابهایی در مقیاس نانو تولید میکند. این نانوحبابها نهتنها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر هستند بلکه راندمان و کارایی فرایند اختلاط را نیز افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید:
تولید چسب ایرانی با خواص خارقالعاده/ نانو ملات ساختمانسازی میشود
افزایش عمر برد الکتریکی با محصول ایرانی/ نسل جدید پوشش نانویی تولید میشود
به گفته عارف دادگستر، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان؛ « انحلال گاز در مایعات چالشی جهانی است و تنها فناوری نانوحباب توانسته این مشکل را برطرف کند.بیش از ۱۰ سال در حوزه حبابهای ریز تجربه داریم، در ابتدا به دانش فنی تولید میکروحبابها دست پیدا کردیم اما با توجه به اهمیت حبابهای ریزتر در صنایع مختلف وارد حوزه تولید نانوحباب شدیم و پس از مدتی به دانش فنی آن رسیدیم. معمولاً به حبابهای زیرمیکرون نیز حباب ریز گفته میشود اما زمانی که قطر حبابها به زیر ۲۰۰ نانومتر برسد، نانوحباب به شمار میرود. دستگاه حبابساز نانویی ایرانساخت براساس استانداردهای بینالمللی ساخته شده و حبابهای زیر ۲۰۰ نانومتر تولید میکند.»
افزایش کیفیت محصولات کشاورزی با دستگاه ایرانی
بعضی از دستگاههای حبابساز حبابهای میکرونی تولید میکنند که به اشتباه نانوحباب خوانده میشوند. تنها چهار کشور در جهان دانش فنی تولید دستگاه حبابساز نانویی مطابق با استانداردهای جهانی را دارند که ایرانی یکی از آنهاست. آمریکا، کره جنوبی و ژاپن دیگر کشورهایی هستند که دستگاه حبابساز با توانایی تولید حبابهایی با قطر زیر ۲۰۰ نانومتر میسازند. دستگاه حبابساز نانویی گازهای مختلف را در حبابهای زیر ۲۰۰ نانومتر محبوس کرده و در محیط مایع پخش میکند. باتوجه به اندازه ریز، مساحت فصل مشترک بزرگتر و خنثی بودن تقریبی شناوری این حبابها، از مایع بیرون نمیآیند و به شکل یکنواخت و ایدهآل در محیط پخش میشوند. این دستگاه در صنایع مختلف از جمله تصفیه آب فاضلاب، پرورش آبزیان، کشاورزی و صنایع غذایی به کار میرود و قادر است انواع گازها را به داخل محیطهای مایع مختلف تزریق کند.
دستگاه حبابساز نانویی در گلخانههای هیدروپونیک کارایی بالایی دارد. هیدروپونیک یا آبکشت روشی خلاقانه برای تولید محصولات کشاورزی بدون استفاده از خاک و سم، با کمترین نیاز به آب و تنها با استفاده از محلول مغذی است. با این روش میتوان هر محصول کشاورزی را در هر منطقهای بدون توجه به اقلیم و نوع خاک کاشت و برداشت کرد. اخیراً یک گلخانه هیدروپونیکی در منطقه آزاد ارس مجهز به دستگاه حبابسازی نانویی ایرانساخت شده، نتایج به دست آمده پس از یک سال دوره کاشت محصولات در این گلخانه خبر از افزایش ۲۰ درصدی تولید محصولات میدهد. از سوی دیگر کیفیت محصولات این گلخانه به طور قابلتوجهی بالا رفته و ارزش غذایی و عناصر مفید موجود در آنها ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.
مزیتها دستگاه ایرانساخت چیست؟
در کشت هیدروپونیک آب عامل بسیار مهمی است و در تولید و کیفیت محصول تاثیر مستقیم دارد، بنابراین استفاده از دستگاه حبابساز نانویی در مدار بهرهبرداری و آبیاری کیفیت آب و آبیاری را بهبود میبخشد و مصرف آب را نیز کاهش میدهد. این روش توان فیزیکی گیاه را ارتقا و مقاومت بوتهها در مقابل بیماریهای قارچی را نیز افزایش میدهد، بدین ترتیب کنترل بیماری برای کشاورز آسانتر میشود. افزایش اکسیژن محلول در آب یکی از عوامل کلیدی در آب آبیاری به شمار میرود و نیازهای مبرم گیاه را برطرف میکند. دستگاه حبابساز نانویی نهتنها کیفیت کلی آب را افزایش میدهد بلکه کنترل عوامل بیماریزا در گلخانه هیدروپونیک را آسانتر میکند.
استفاده از دستگاه ایرانی در آبزیپروری در تصفیه فاضلاب
این شرکت دانشبنیان تحقیقات بسیاری در حوزه استفاده از دستگاه حبابساز نانویی در پرورش ماهی خاویار و قزلآلا داشته است. این دستگاه اکسیژن محلول در آب را افزایش میدهد که عوامل مهمی در آبزیپروری ایفا میکند. آمونیاک موجود در آب برای ماهیان مضر است بنابراین کاهش آن کیفیت آب را بهبود میبخشد. زمانی که کیفیت آب بهبود یافته و میزان اکسیژن محلول در آن افزایش مییابد، میتوان ماهیان بیشتری در واحد سطح یا حجم پرورش یافت. علاوهبر این دستگاه حبابساز نانو مزایای اقتصادی نیز برای آبزیپروران به همراه دارد. محصولات ایران در حوزه آبزیان نمیتواند استانداردهای جهانی صادرات را پاس کند، این دستگاه کیفیت محصولات آبزیپروری را افزایش میدهد، بدین ترتیب امکان صادرات فراهم میشود و درنتیجه پرورشدهندگان رغبت بیشتری برای پرورش محصولات آبزیپروری دارند.
بیشتر بخوانید:
عایقکاری سرد و گرم با محصول ایرانی/ نسل جدید عایق متولد شد
تولید نانوافزودنی خاص برای میادین نفتی/ حفاری چاهها آسان میشود
این دستگاه در ارتقای واحدهای هوادهی تصفیهخانههای فاضلاب نیز کاربرد دارد، دو سال پیش از دستگاه حبابساز نانویی در تصفیهخانه قیطریه برای ارتقای هوادهی راکتورهای این تصفیهخانه استفاده شد و نتایج قابلتوجهی به دست آمد. براساس این یافتهها، دستگاه ایرانی عملکرد مثبتی در افزایش راندمان راکتورهای تصفیهخانه دارد. شرکت تولیدکننده دستگاه حبابساز نانویی در حال حاضر بر تامین نیاز داخلی متمرکز شده اما مذاکراتی با کشورهای آسیایی و اروپایی برای صادرات این دستگاه داشته که در آینده نزدیک محقق میشود.
انتهای پیام/۴۰۲۱/
انتهای پیام/