نیم قرن هر روز یک فاجعه آبوهوایی روی داده است
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس گزارش جدید سازمان ملل متحد که روز چهارشنبه در ژنو منتشر شد، در ۵۰ سال گذشته به طور متوسط هر روز یک فاجعه در جهان به دلیل مشکلات آب و هوا روی داده است.
این گزارش که از سوی سازمان جهانی هواشناسی وابسته به سازمان ملل تهیه شده، دربارۀ وقوع خشکسالیها و آتش سوزیهای بیشتر و افزایش بارانهای سیل آسا در سالهای پیشرو هشدار داده است.
گزارش اعلام میدارد که در این دورۀ ۵۰ ساله، شمار بلایای طبیعی ۵ برابر شده که علت اصلی آن نیز تغییرات آب و هوایی و شرایط بد جوی بوده است.
با این وجود در این مدت، شمار مرگ و میرهای ناشی از وقوع فجایع طبیعی به حدود یک سوم کاهش یافته است که دلیل اصلی آن هشدارهای سریع و به موقع درباره وقوع فاجعه بوده است؛ اگرچه که تنها نیمی از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل در حال حاضر به سیستم پیشبینی وضعیت آب و هوا مجهز هستند و کاستی در این باره بویژه در کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین بیشتر به چشم میخورد.
بیشتر بخوانید:
پایدار کردن اقلیم چه اقداماتی نیاز دارد؟
بنا بر گزارش این سازمان، در این مدت بیش از ۱۱ هزار فاجعۀ مرتبط با تغییرات آب و هوایی روی داده که حدود ۵۰ درصد از کل فجایع (طبیعی و غیرطبیعی) محسوب میشود و این بلایا بیش از ۲ میلیون قربانی نیز برجای گذاشته که ۴۵ درصد از کل قربانیان فجایع روی داده در این ۵۰ سال است.
گزارش همچنین اعلام میدارد که بیش از ۹۰ درصد این قربانیان، ساکن کشورهای در حال توسعه بودند.
خسارات ناشی از بلایای آب و هوایی حدود ۳۴۰۰ میلیارد فرانک برآورد شده که معادل سه چهارم کل خسارات ناشی از بلایا در این مدت است.
در این ۵۰ سال، مرگبارترین فجایع در پی وقوع خشکسالی و طوفان روی داده و پس از آن نیز جاری شدن سیل و دمای شدید باعث مرگ و میر بالا شده است.
خسارات مالی ناشی از وقوع بلایای طبیعی نیز هفت برابر شده و در میان همۀ بلایا، سه مورد از ده فاجعۀ پرهزینۀ ۵۰ سال اخیر، در سال ۲۰۱۷ میلادی روی داده است.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/