شناسایی یک «آنتیبادی» مقاوم در برابر همه سویههای کرونا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، آنتیبادیای را شناسایی کردهاند که در دوزهای پایین در برابر طیف گستردهای از انواع ویروس بسیار محافظ است. علاوه بر این، آنتیبادی به قسمتی از ویروس متصل میشود که در بین گونههای مختلف تفاوت کمی دارد، به این معنی که بعید است در این نقطه مقاومت ایجاد شود. این یافتهها که در مجله علمی «ایمیونیتی» (Immunity) بهصورت آنلاین در دسترس است، میتواند گامی در جهت ایجاد درمانهای جدید مبتنی بر آنتیبادی باشد که با جهش ویروس، قدرت خود را از دست میدهند.
مایکل دایموند، نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: «آنتیبادیهای فعلی ممکن است تنها علیه برخی از سویههای مختلف جواب بدهند. ویروس کرونا بهاحتمالزیاد در طول زمان و مکان به تکامل خود را ادامه میدهد. داشتن آنتیبادیهای مؤثر و خنثیکننده که بهطور جداگانه کار میکنند و میتوانند ترکیب جدیدی ایجاد کنند، برای مقابله با این ویروس مفید خواهند بود».
بیشتر بخوانید:
دلیل واکنش آنتیبادی ضعیف واکسن کرونا روی برخی از افراد چیست؟
«SARS-CoV-۲» (ویروسی که باعث COVID-۱۹ میشود) از پروتئینی به نام سنبله برای چسبیدن و حمله به سلولهای دستگاه تنفسی بدن استفاده میکند. آنتیبادیهایی که مانع چسبیدن سنبله به سلولها میشوند، ویروس را خنثی کرده و از بیماری جلوگیری میکنند.
برای یافتن آنتیبادیهای خنثیکننده که در برابر طیف گستردهای از انواع مختلف عمل میکنند، محققان از ایمنسازی موشها استفاده کردند و آزمایشهای مختلفی انجام دادند. آنها دو آنتیبادی را که در محافظت از موشها در برابر بیماریها مؤثرتر بود انتخاب کردند و آنها را در برابر انواع ویروسی آزمایش کردند. این پنل شامل ویروسهایی با پروتئینهای سنبله بود که نمایانگر هر چهار سویه کنونی یعنی آلفا، بتا، گاما و دلتا، دو نوع کاپا و یوتا و نیز چندین نوع بینام است که بهعنوان تهدیدات احتمالی تحت نظارت هستند.
محققان سرانجام توانستند یک آنتیبادی تحت عنوان «SARS۲-۳۸» را کشف کنند که بهراحتی همه سویهها را خنثی کند. نویسنده این مطالعه درباره این آنتیبادی گفت: «این آنتیبادی هم بسیار خنثیکننده است و هم در برابر همه سویههای مختلف بهخوبی عمل میکند».
انتهای پیام/۴۱۱۲/پ
انتهای پیام/