برای کسب اعتماد مردم قول و عمل مسئولان یکی باشد/ مردممحوری یکی از اصول انقلاب اسلامی ایران است
گروه سیاست خبرگزاری آنا، اعضای هیئت دولت سیزدهم روز شنبه(6 شهریور) با رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدار کردند. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار نکات اساسی و رهنمودهای اولیه مدنظر خود را خطاب به دولتمردان جدید فرمودند. منویات رهبر انقلاب در این دیدار بیشتر حول محور حل مشکلات مردم، بازگرداندن اعتماد مردم و فوریتداشتن حل معضل کرونا بود.
بیشتر بخوانید:
دولت روحانی برای تهیه واکسن داخلی تحرک نداشت/ عدم شفافیت در ارائه اسناد واردات واکسن کرونا به مجلس
این چهار سال زود تمام میشود/آمریکاییها در قضیه هستهای وقاحت را از حد گذراندند
جمهوری اسلامی و آغاز راه دموکراسی در ایران
بر همین اساس و پیرامون دیدار اخیر رهبر انقلاب با اعضای دولت سیزدهم و توصیههای معظمله به هیئت دولت، گفتوگویی با حسین انواری، رئیس پیشین کمیته امداد امام خمینی (ره) و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
آنا: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دولت جدید به چند نکته خیلی توجه داشتند، یکی اینکه زمان گذرا است و این 4 سال بهسرعت میگذرد و دولت سیزدهم نباید فرصتهایی را که برای خدمت به مردم دارد، از دست بدهد؛ به عقیده شما چه تفسیری از این فرمایش رهبر انقلاب میتوان کرد؟
اداره دولت بدون برنامهریزی امکان ندارد
انواری: مقام معظم رهبری در سخنانشان بر لزوم داشتن برنامهریزی مشخص نیز تأکید کردند. استفاده بهینه از زمان در برنامهداشتن تجلی پیدا میکند؛ ما باید برای هرلحظهای، هر روزی و هر فرصتی برنامه کاری داشته باشیم نه اینکه همینطور که جلو میرود، ببینیم اوضاع چگونه است. اداره دولت بدون برنامهریزی امکان ندارد؛ دولتمردان جدید باید از قبل بدانند چهکار میکنند و به چه سمتی میروند، با جهتگیریهای قانون اساسی، برنامههای کلی، برنامه پنجساله، آشنا باشند، زیرا این موارد جهتنمای کلی حرکت هستند.
آنا: پشت سر رهبر انقلاب در دیدار اعضای دولت، کتیبهای نصب شده بود که به حدیثی از حضرت امام کاظم (ع) با این مضمون اشاره داشت: «خداوند در زمین بندگانی دارد که برای برآوردن نیازهای مردم میکوشند، اینان ایمنی یافتگان روز قیامت هستند.» به عقیده شما مفهوم این حدیث و تأکیدی که مقام معظم رهبری بر مردمیبودن مسئولان داشتند، چه نمودی در عملکرد دولت سیزدهم میتواند داشته باشد؟
انواری: یکی از اصول انقلاب ما که توسط حضرت امام (ره) عمل، تبیین و اجرا شد، اصل مردمسالاری دینی است؛ یعنی اگر ما قرار است متکی به قدرتهای خارجی و افراد خاص نباشیم، باید به مردم کشورمان اتکا کنیم. مردم ما مسلمان هستند و تعریف جامعی از مردمسالاری دینی بهعنوان اصل و پایه انقلاب وجود دارد، اهمیت این موضوع در قانون اساسی و در همه سیاستهای ما قید شده است؛ یعنی ما باید حضور درصحنه مردم را تأمین کرده و از عدالت و قسط مراقبت کنیم. یکی از نکاتی که حضرت آقا به آن اشاره فرمودند این بود که هر کاری که شما میکنید، هر تصمیمی که میگیرید و هر عملی که انجام میدهید، باید یک پیوست عدالت داشته باشد؛ این یعنی اینکه ما بتوانیم مردم را در صحنه داشته باشیم، اعتماد مردم را جلب کنیم و با کمک مردم اهداف انقلاب را دنبال کنیم.
اگر مردم از صحنه معادلات کشور کنار گذاشته شوند، کشور ما مانند دموکراسیهای غربی میشود که مردم در آن کارهای نیستند. آنها خودشان یک هیئت حاکمهای دارند، یکسری کارهایی انجام میدهند و به مردم هم تحمیل میکنند و هیچ اصراری ندارند که نظرات مردم تأمین شود.
به هر حال مردممحوری جزء اصول حرکتی ما است. کارگزاران نظام بایستی با احترام به مردم، آنها را ارتقا دهند، نه اینکه ملت را دچار درجا زدن کرده و ثابت نگه دارند؛ یعنی همکاری ملت جلب شود، ارتقا در دستور کار باشد و بهعنوان کمککننده امور دولت و حاکمیت، از وجودشان استفاده شود و در نهایت مسئولان نشاط و شادابی را برای زندگی آنها تأمین کنند.
آنا: نکته بعدی مورد تأکید رهبر انقلاب، «احیای اعتماد و امید مردم» بود. مقام معظم رهبری فرمودند که باید امید و اعتماد مردم بهعنوان بزرگترین سرمایه دولت که متأسفانه تا حدی آسیبدیده، ترمیم شود و راهش را یکیشدن حرف و عمل مسئولان بیان کردند. این قضیه چطور باید عملی شود؟ به نظر شما دیدارها و حضور میدانی حجتالاسلام رئیسی در مکانهای مختلف مانند سفر چند روز پیش وی به استان خوزستان، میتواند اعتماد مردمی را بازگرداند؟
لزوم یکیبودن حرف و عمل مسئولان
انواری: برای جلب اعتماد مردم اولین گام این است که قول و عمل ما باهم منطبق باشد؛ یعنی حرف که میزنیم اگر این حرف در مرحله عمل تحقق پیدا کند، معنی و مفهوم دارد وگرنه حرف و سخنرانی و شعار برای مردم چیزی نمیشود. مردم انتظار دارند مسئولان وقتی حرفی میزنند، قول و تعهدی میدهند، به آن عمل کنند. اصلاً در درگاه الهی عمل پاداش داده میشود نه حرف و سخن. یعنی همین که ما بگوییم ایمان آوردهایم، کفایت نمیکند و باید ایمان را در مرحله عمل پیاده کنیم. بنابراین برای جلب اعتماد مردم یکی از مراقبتهایی که باید بکنیم، این است که در واقع قول و فعل را بر همدیگر منطبق کنیم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/