سپس برای هرکدام از وزرای پیشنهادی پنج نماینده موافق و پنج نماینده مخالف به ایراد سخن پرداختند و نهایتا وزیر پیشنهادی مربوطه نیز دفاعیات خود را از برنامه پیشنهادی ارائه کرد؛ البته رییسجمهور نیز بهعنوان رییس دولت درمجموع به مدت دو ساعت و نیم از برنامه وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد.از میان 19وزیر پیشنهادی، تنها حسین باغگلی، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس نشد و باقی وزرا رأی بالایی را از نمایندگان مردم گرفتند.
همدلی دولت مردمی و مجلس انقلابی
رأی بالای وزرا، پشتوانه مردمی آنها را قویتر کرده و آنها را در پیشبرد امور و حل مشکلات مصممتر خواهد کرد. همدلی جریانی میتواند نقطه آغازی برای حل مشکلات عدیدهای باشد که از دل ناهماهنگیها به وجود آمده است.هماهنگی و همکاری برای انتفاع مردم، نتیجه رضایتبخش شرایط کنونی است.
وزرایی که با رأی شکننده کار را در دست میگیرند همواره در معرض استیضاح و برکناری هستند و ازاینجهت از پشتوانه مردمی قابلقبول برخوردار نیستند و نمیتوانند امور را آنطور که شایسته است به سرانجام برسانند اما رأی بالا به وزرای دولت سیزدهم، پشتوانهای مردمی برای آنها به حساب میآید تا در جهت تحقق وعدههای رییسجمهور باانگیزه و باپشتکار تلاش کنند.
دغدغه مجلس برای تسریع در حل مشکلات مردم
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم تصریح کرد: حسن اعتماد و رأی قوی نمایندگان محترم به تیم مورد وثوق ریاست محترم جمهور نشانگر دغدغه مجلس برای تسریع در حل مشکلات مردم بود. وی افزود: امروز محکوم به موفقیت هستیم و باید تمام تلاش خود را برای حل مشکلات مردم بهکار گیریم.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس با نظارت همدلانه و دلسوزانه بر عملکرد وزرا و برطرف کردن نیازهای تقنینی دولت، آنها را در حل مشکلات بر زمینمانده مردم کمک خواهد کرد.همانطور که قالیباف هم بر آن تاکید کرده است، رأی اعتماد بالای وزرای دولت نشان از عزم مجلس در همراهی و کمک به دولت دارد و با توجه به اینکه تاکید افراد معرفیشده بر خدمت به مردم بود، مجلس نیز تعامل لازم را با وزرای پیشنهادی داشت.
مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی اعتماد کرد و حالا نوبت وزرا و دولت سیزدهم است که با خدمت به مردم و تلاش در جهت رفع مشکلات کشور، پاسخ مناسبی به این اعتماد بدهند. نمایندگان مجلس در روند بررسی و رسیدگی به صلاحیت وزرا رویکردی بهدوراز تفکرات سیاسی و جناحی داشتند و با مطالعه برنامهها و سوابق وزرا به آنان رأی اعتماد دادند. این رأی بالا و اعتماد به وزرای پیشنهادی رییسجمهور، تعامل کامل نمایندگان مجلس با دولت جهت کمک به حل مشکلات کشور را نشان میدهد.
تشکر رئیسی از رییس و نمایندگان مجلس
همدلی جریان انقلابی برای حل مشکلات مردم با تشکیل کابینه حالا وارد مرحله جدیدی شده است و با اعتماد معنادار مجلس، حل مشکلات مردم چندان دور از دسترس نخواهد بود. وزرا با اجرای برنامهها و وعدههایشان نهتنها باری را از روی دوش مردم بر خواهند داشت، بلکه بدنه اجتماعی ازدسترفته را نیز ترمیم خواهند کرد.ناکارآمدی مسوولان در ماههای گذشته نهتنها مردم را نسبتبه آینده دلسرد کرده بود، بلکه آنها را از نظام مأیوس کرده و امیدی به حل مشکلات کشور نداشتند. حالا در دوره جدید با همدلی مجلس انقلابی و دولت مردمی میتوان این کاستیها را برطرف کرده و ورق را به نفع مردم برگرداند.
پس از اعتماد قابلتوجه مجلس شورای اسلامی به وزرای دولت، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهور در پیام تشکری تاکید کرد: جناب آقای دکتر قالیباف ریاست محترم، اعضای محترم هیاترییسه و نمایندگان شریف مجلس شورای اسلامی، از حسن اعتماد شما به وزرای پیشنهادی اینجانب، صمیمانه سپاسگزارم. تلاشهای مجدانه شما برای بررسی دقیق صلاحیت اعضای دولت، تحسینبرانگیز است و «رأی قوی» مجلس شورای اسلامی به «دولت مردمی»، انشاءالله سرآغاز همکاریهای همدلانه دو قوه برای ساختن «ایران قوی» خواهد بود.
تشکر رییسجمهور از مجلس و ابراز امیدواری برای همکاریهای همدلانه در ساختن ایران قوی، با پاسخ سریع رییس مجلس مواجه شد که نشان از آغاز فصل جدیدی دارد. محمدباقر قالیباف در پاسخ به نامه رییسجمهور کشورمان، تاکید کرد: لازم میدانم از سوی خود و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از نامه صمیمانه جنابعالی کمال تشکر را داشته باشم. همدلی و همکاری قوای مقننه و مجریه که نمونه آن در بررسیهای کارشناسانه نمایندگان و تعامل وزرای پیشنهادی و مجموعه دولت و رأی اعتماد حداکثری نمایندگان مجلس مشاهده شد، زمینه مناسبی برای حل مشکلات معیشتی، ثبات اقتصادی، کارآمدی و پیشرفت کشور را به وجود آورده است.
در این مسیر، مجلس با استفاده از ظرفیتهای خود تلاش خواهد کرد دولت دررسیدن به اهداف مذکور و جلب رضایت مردم عزیز ایران موفق و کامیاب باشد.همدلی مجلس با دولت در روزهای آغاز دولت سیزدهم، شرایط را برای یک همکاری و هماهنگی مثالزدنی فراهم کرده است؛ همکاری در جهت حل دغدغهها و مشکلات مردم. برای به سرانجام رسیدن وعدههای دادهشده دولت، هماهنگی مجلس میتواند عنصر تاثیرگذاری باشد که در آینده اهمیت خود را بیشازپیش نشان خواهد داد.
ایمانی: رأی بالای نمایندگان، اعتباری مردمی برای وزراست
ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: وزرای دولت سیزدهم با رأی بالایی انتخاب شدند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تقریبا به تمامی وزرا بهجز یک وزیر رأی قابلتوجهی دادند و آنها را راهی دولت کردند. وی افزود: رأی بالای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به وزرای دولت سیزدهم پشتوانهای اعتباری است و بیانگر این موضوع مهم خواهد بود که آنها از اعتباری مردمی برخوردارند و میتوانند کار خود را باقدرت شروع کنند.
ایمانی تاکید کرد: اکثریت کابینه آقای رئیسی با رأی بالایی به عضویت کابینه درآمدهاند و اعتماد نمایندگان با رأی بالا تاثیر مهمی در عملکرد و انگیزه وزرا خواهد داشت. این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه انشاءالله وزرای دولت سیزدهم این اعتماد نمایندگان و رییسجمهور را قدر خواهند دانست، تاکید کرد: همدلی برای عبور از شرایط خاص کشور موضوعی است که در رأی اعتماد به وزرای دولت سیزدهم، مجلس شورای اسلامی توجه ویژهای به آن داشت.
وی افزود: از سوی دیگر معمولا مجالس به رییسجمهور در اولین دوره خود اعتماد خواهند کرد و دستان وی را باز خواهد گذاشت. در این دوره نیز اولا رییسجمهور اولینبار است که رییسجمهور کشور شده و مجلس نیز تلاش کرد دستان او را باز بگذارد؛ در مجالس پیشین نیز سعی شده است در چنین شرایطی به رییسجمهور اعتماد شود.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس در دوره اول دستان رییسجمهور را معمولا باز میگذارند تا با قدرت کار خود را شروع کنند، خاطرنشان کرد: این موضوع در این دوره جدیتر بود و دلیل آن نیز شرایط ویژه کشور است. به همین دلیل مجلس رأی بالایی به وزرا داد تا رییسجمهور آزادانه بتواند افرادی را که میخواهد بهعنوان وزیر در اختیار داشته باشد؛ تا بتواند از شرایط سختی که در آن قرار داریم عبور کند و دلیلی برای این موضوع که مثلا کابینه خیلی هماهنگ نباشد، وجود نداشته باشد.
وزرا مسوولیت سنگینی دارند
ایمانی با تاکید بر اینکه وزرا مسوولیت سنگینی دارند، افزود: کسانی که حاضر شدند در این شرایط مسوولیت بپذیرند، کار بزرگی کردند. شرایط بسیار ویژه است و من تاکنون چنین شرایطی را به یاد ندارم. به یاد ندارم که دولتی در چنین شرایطی دولت را تحویل رییسجمهور بعدی داده باشد.ایمانی افزود: وزرایی که برای خدمت دعوت آقای رییسجمهور را پذیرفتند و وارد این عرصه شدند شهامت به خرج دادند. خیلیها نیز این جرأت را نداشتند که در این شرایط مسوولیت بپذیرند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: وزرا حالا اعتماد و رأی بالای نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی را دارند و همهچیز آماده است تا آنها بدون جنجال و هیاهو و حاشیهسازی امور را پی گرفته و به مشکلات مردم بپردازند.وی ادامه داد: وزرای دولت سیزدهم باید حل مشکلات مردم را در دستورکار خود داشته باشند و لحظهای از این مهم غفلت نکنند که دولت مردمی اولین وظیفهاش جلب اعتماد مردم و حل مشکلات آنهاست.
ایمانی در پایان تاکید کرد: وزرای دولت سیزدهم باید دولتهای پیشین را مدنظر قرار دهند و ببینند که فرصت خدمت بسیار کوتاه است و از باندبازی و جناحبازی که برخی به آن مبتلا شدند و فرصت خدمت به مردم را از دست دادند، حذر کنند.
انبارلویی: رأی بالا به وزرا نشاندهنده همگرایی، هماهنگی و همافزایی است
محمدکاظم انبارلویی، معاون سیاسی حزب موتلفه اظهار داشت: رأی بالای مجلس انقلابی به دولت مردمی خبر از یک همگرایی، هماهنگی و همافزایی میدهد که منجر به حل مشکلات مردم خواهد شد. وی افزود: البته نباید از این نکته نیز غافل شد که مجلس انقلابی وقت خوبی را برای بررسی صلاحیت و برنامههای وزرای پیشنهادی رییسجمهور اختصاص داد و در بررسی صلاحیت وزرا، کمیسیونها فعال بودند و به مدت یک هفته موافقان و مخالفان وزرا نیز صحبت کردند و مردم نیز در جریان روند بررسیها بودند.
انبارلویی با بیان اینکه رأی بالای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای دولت سیزدهم نشاندهنده یک هوشمندی و دقتنظر بود، تاکید کرد: مردم بعد از این نیز در انتظار این هستند که مجلس انقلابی به وعدههای خود در نظارت و قانونگذاری ادامه دهد. دولت مردمی نیز باید وعدههای خود را پی گرفته و نهتنها مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم را در اولویت کار خود داشته باشد، بلکه به مسائل دیگر نیز بپردازد و در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رفع دغدغههای مردم را در نظر داشته باشد.
معاون سیاسی حزب موتلفه با تاکید بر اینکه وفاق و اتحاد قوا در کارآمدی نظام موثر است، گفت: این وفاق و اتحاد شکل گرفته است و منجر به حل سریع مشکلات مردم خواهد شد. انشقاق بین قوا پیشبرد امور را کند کرده و مردم را از ناکارآمدی دلسرد خواهد کرد. ما در گذشته دیدیم که اختلاف بین وزارت اقتصاد بانک مرکزی و گمرکات که به دلیل عدم هماهنگی و همگرایی در اجرا وجود داشت چه خساراتی به بار آورد.
این تنها نتیجه کوچکی از عدم هماهنگی و همگرایی در اجرا بود. وی افزود: دستگاه قضا نیز پابهپای دولت و دولت نیز پابهپای مجلس بهسمت حل مشکلات مردم میروند و انشاءالله بهزودی شاهد کاهش مشکلات و افزایش کارآمدی درراستای رفع دغدغههای مردم خواهیم بود.
منبع: روزنامه صبحنو
انتهای پیام/