دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1400 - 15:06
یادداشت/ میرسلیم؛

درس‌هایی که باید از کرونا آموخت

پنجمین موج کرونا توانست در اثر سهل انگاری و شاید بی‌انگیزگی برخی از مسئولان، کشور ما را به رتبه اول نسبی در تلفات جانی و ابتلا به بیماری کرونا ارتقا دهد.
کد خبر : 602303
صحن علنی مجلس - 8 تیر

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تشریح «درس‌های کرونا» برای کشورمان گفت که زالوصفتان و صاحبات سرمایه های بادآورده برای رسیدن به مطامع خود وسائل اولیه بهداشتی را احتکار کرده و بازار سیاه برای داروهای وارداتی یا ساخت داخل ایجاد کردند.


متن یادداشت سید مصطفی میرسلیم عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با عنوان «درس‌های کرونا»، به شرح زیر است:


«بسم الله الرحمن الرحیم


بیش از یک سال و نیم است که کشور ما نیز مانند سایر کشورها گرفتار بلای کرونا شده است. با مروری بر آنچه در این مدت بر سر ما آمده و همچنین آنچه انجام گرفته است درس‌های مهمی نصیبمان می‌شود:


⁃ عمده کشورهای جهان، از جمله خود ما، جاهلانه با این بلا مواجه شدیم در حالی که اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد این بلا نتیجه مداخلات و دستاورد اقدامات بشر است. این که نیت مبادرت کنندگان چه بوده و آیا اندیشه پلیدی در پشت آن پنهان است، موضوعی است نیازمند تحقیق و تفحص در سطح جهانی زیرا اگر هدف، تهیه سلاح کشتارجمعی ویروسی باشد، به مراتب از آنچه آمریکایی‌ها با کسب ننگ ابدی در هیروشیما و ناکازاکی مرتکب آن شدند، خطرناک‌تر و وحشتناک‌تر است.


⁃ با وجود مراکز باسابقه تحقیقاتی و افراد زبده و متخصص، کار منسجم پژوهشی برای شناخت ریشه این بلیه و چگونگی دگردیسی شبه هوشمند آن، در کشور انجام نشده است. تا کنون چندین سویه از این ویروس ظهور پیدا کرده و معلوم نیست در آینده چه شکلهای دیگری به خود خواهد گرفت.


⁃ اقدامات پراکنده متعددی را دلسوزان و کارشناسان متفرقه، برای دستیابی به روش‌های پیشگیری و معالجه و مداوا و مصونیت بخشی در کشور انجام داده‌اند ولی چون برای اغلب آنها سازوکار علمی پشتیبان وجود ندارد بکارگیری آنها اطمینان بخش نیست و امکان ترویج عمومی آنها وجود ندارد و همچون فرصتی است که از دست رفته و معطل مانده و عدم النفع احتمالی و خسارات آن را مردم باید بپردازند.


⁃ پنجمین موج کرونا توانست در اثر سهل انگاری و شاید بی‌انگیزگی برخی از مسئولان، کشور ما را به رتبه اول نسبی در تلفات جانی و ابتلا به بیماری کرونا ارتقا دهد؛ گویی هدف این بوده است که بیشترین خسارت را ما ببینیم. ضربه‌هایی که بر اثر سوء مدیریت خورده‌ایم مثال زدنی است با این که دانش پزشکی ما عقب مانده نیست و از لحاظ تعداد پزشکان و پرستاران نیز دچار کمبود نیستیم.


⁃ زالوصفتان و صاحبات سرمایه های بادآورده برای رسیدن به مطامع خود و نیز حفظ ارزش آن سرمایه ها، از استفاده ابزاری از مردم رنج دیده و فدا کردن مردم ابا نکردند: وسائل اولیه بهداشتی را احتکار کردند، بازار سیاه برای داروهای وارداتی یا ساخت داخل ایجاد نمودند، از فضای مجازی برای گمراه کردن عمومی بهره گرفتند، تقلب و تزویر و بی‌انصافی را روا داشتند، گاهی معالجه را وسیله کسب درآمد قرار دادند.... که هیچکدام با ارزش‌های انقلابی و کرامت انسانی سازگار نیست و نشان می‌دهد برخی انسان نماها چگونه تا اسفل سافلین سقوط می‌کنند.


⁃ متقابلاً انسان‌های فرشته سیرتی را دیدیم که در صحنه ایثار و فداکاری و مواسات و کمک مؤمنانه از هیچ تلاشی دریغ نورزیدند و صبح و شام نداشتند و نشناختند: از رسیدگی خستگی ناپذیر به بیماران و تهیه دارو و وسائل پزشکی برای آنها، و مداوای بیماران و نیز اهتمام ورزیدن بر مراقبت از آنها و نجاتشان از مرگ، ....که بیانگر ویژگی احسن تقویم فطری آنهاست و نجات ما در آینده مرهون خدمات خداپسندانه و بشردوستانه آنها خواهد بود.


⁃ اقتصاد دنیا و به طریق اولیٰ اقتصاد کشور ما تحت تأثیر این بلیه قرار گرفت و فهمیدیم که اگر از جامع نگری فاصله بگیریم و سایر ابعاد زندگی را فراموش کنیم، صرفاً با اتکاء به ابزار اقتصاد و رشد اقتصادی، نمی‌توان به سعادت و رفاه و آسایش رسید.


این‌ها بخشی از عبرت‌هایی است که بشر و جامعه انسانی امروز می‌تواند و باید از وقوع چنین بلیه‌ای بگیرد تا از حصار غرور فناورانه خود رهایی یابد.»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب