گرمای ناشی از تغییرات آبوهوایی بر رفتار انسان تأثیر میگذارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، از نظر فیزیولوژی، بدن انسان طوری تکامل نیافته است که گرما را فراتر از دمای حباب مرطوب (Wet-bulb temperature) یعنی حدود ۳۵ درجه سانتیگراد یا حدود ۹۵ درجه فارنهایت تحمل کند. شواهد جدید نشان میدهد که وقتی دما بالا میرود نیروی بدن فرد نیز تحلیل میرود. این مسئله موجب میشود عملکرد فرد در کارهای مختلف پایین آید و همچنین سازوکارهای کلی رفتاری او نیز خدشه ببیند.
مینو تواری(Meenu Tewari) از دانشگاه کارولینای شمالی در چاپل هیل در تحقیقات جدید خود گرمای شدید را با افزایش پرخاشگری، کاهش توانایی شناختی و کاهش بهرهوری مرتبط دانسته است.
بیشتر بخوانید:
اختراع حسگر پوشیدنی بدون گرما برای دست
مرگبارترین نقطه جهان بر اثر گرما مشخص شد
تواری میگوید: «تقریباً یک دهه پیش در یک بعد از ظهر تابستانی گرم، در حال بازدید از یک شرکت بافندگی در سورات در غرب هند بودم. من به عنوان برنامهریز شهری، اغلب چنین بازدیدهایی را برای درک نحوه عملکرد شرکتهای تولیدی انجام میدادم. اما در آن روز متوجه شدم کارخانه تعطیل است. کارکنان مفقود شده دور نبودند. آنها در سایه زیر سایبان مجاور استراحت میکردند. راهنمای من گفت که دمای سوزان باعث اشتباه کارگران یا حتی غش کردن آنها در نزدیک ماشینآلات خطرناک شده است. بنابراین این شرکت دستور داده بود که کارگران زودتر بیایند و دیرتر آنجا را ترک کنند تا در زمان گرمای ظهر استراحت کنند.»
همین مسئله باعث شد که ایده تحقیق جدید به ذهن تواری خطور کند. این تحقیقات که با حمایت دانشگاه کارولینای شمالی انجام شده است نشان میدهد انسان در دماهای مختلف عملکرد متفاوتی از خود بروز میدهد و هر چه دما گرمتر باشد کارایی اش پایین میآید.
با افزایش دمای جهانی و رکورد شکنی امواج گرمایی که اقصینقاط جهان را میسوزاند، تأثیر گرمای شدید بر رفتار انسان نیز افزایش یافته است که میتواند باعث بروز مشکلات عدیده شود. این تحقیقات که به تازگی منتشر شده است از طریق سنجش افزایش دما در آزمایشهای بالینی بر عملکرد افرادی که برای مدتی در معرض دمای بالایی قرار داشتهاند نگاشته شده است.
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/